g
hovězí maso
dle chuti: zadní, kližka, přední... cca
200
g
mrkev
cca
30
g
špek
olej
1
ks
cibule
velká
50
g
rajský protlak
sůl
pepř mletý
1
lžička
rozmarýn
necelá
hladká mouka
vepřový vývar
nebo bujon
Postup přípravy receptu
1
Na trošce oleje necháme osmažit pokrájenou cibuli a špek. Pak přidáme na kostky pokrájené (nebo plátky), osolené, opepřené a moukou zaprášené maso, které osmažíme za občasného promíchání dozlatova.
2
Ke konci smažení přidáme krátce osmahnout i protlak s rozmarýnem. Vše zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
3
Před koncem vaření přidáme na kolečka nebo kostičky očištěnou pokrájenou mrkev, aby se nám také uvařila. Mrkev nevaříme příliš doměkka, měla zůstat na skus.
4
V malém množství studené vody rozmícháme trochu hladké mouky a omáčku zahustíme dle potřeby, necháme krátce provařit a ještě dle chuti opepříme nebo dosolíme.