• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí na mrkvi s rozmarýnem
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 65
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí na mrkvi s rozmarýnem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g hovězí maso dle chuti: zadní, kližka, přední... cca
    • 200
      g mrkev cca
    • 30
      g špek
    • olej
    • 1
      ks cibule velká
    • 50
      g rajský protlak
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička rozmarýn necelá
    • hladká mouka
    • vepřový vývar nebo bujon

Postup přípravy receptu

1
Na trošce oleje necháme osmažit pokrájenou cibuli a špek. Pak přidáme na kostky pokrájené (nebo plátky), osolené, opepřené a moukou zaprášené maso, které osmažíme za občasného promíchání dozlatova.
2
Ke konci smažení přidáme krátce osmahnout i protlak s rozmarýnem. Vše zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
3
Před koncem vaření přidáme na kolečka nebo kostičky očištěnou pokrájenou mrkev, aby se nám také uvařila. Mrkev nevaříme příliš doměkka, měla zůstat na skus.
4
V malém množství studené vody rozmícháme trochu hladké mouky a omáčku zahustíme dle potřeby, necháme krátce provařit a ještě dle chuti opepříme nebo dosolíme.
5
Podáváme s knedlíkem, rýží, těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Hovězí na paprice mrkví špikované

Hovězí na paprice mrkví špikované

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • AnetkaTom
    AnetkaTom | 26. 9. 2020 11:32

    Jednoduchá a vynikající mňamka. Děkujeme za recept!

  • Renáta | 13. 11. 2016 12:03

    Děkuji za senzační recept, oběd byl dokonalý.

  • Emilie Janu | 3. 2. 2016 18:50

    Vynikajici, neni co vytknout.

  • recepty73
    recepty73 | 14. 3. 2014 11:54

    ...taky přidávám, ale v jiném receptu ;-)

  • MJG | 14. 3. 2014 11:48

    Zkuste pri duseni cast vyvaru nahradit cervenym vinem, to bude teprve dobrota. <3

  • mrrotvík | 17. 2. 2014 08:11

    Výborné, určitě znovu uvařím ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Hovězí Zelenina
Maso Pokrmy Ostatní Hovězí Ze zeleniny Zálivky a omáčky Oběd Večeře Smažení Dušení Děti Velikonoce Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hovězí maso Mrkev Olej Pepř mletý Rajský protlak Rozmarýn Špek Sůl Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

Zapečená růžičková kapusta podle…

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Zapékané brambory s brokolicí a kuřecím masem

Zapékané brambory s brokolicí a…

Cottage sardinky - pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Kremrole paní Čermákové

Kremrole paní Čermákové

Ořechový biskupský chlebíček

Ořechový biskupský chlebíček

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

113
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé
100
Rybí karbanátky se salátem
Rybí karbanátky se…
74
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…
55
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
30
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Hovězí na houbách II.
Hovězí na houbách II.
Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou
Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou
Hovězí na kari s česnekem
Hovězí na kari s česnekem
Hovězí na paprice
Hovězí na paprice
Hovězí na paprice mrkví špikované
Hovězí na paprice mrkví špikované
Hovězí na víně se zeleninou
Hovězí na víně se zeleninou
  • Recepty.cz
  • Hovězí na mrkvi s rozmarýnem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact