g
čerstvé houby
- lesní, očištěné, pokrájené, povařené, scezené
sůl
a pepř
vepřový vývar
nebo z kostky bujonu
hladká mouka
na zahuštění
1
lžíce
rajský protlak
Postup přípravy receptu
1
Na lžíci oleje necháme orestovat cibuli společně s drobně pokrájeným špekem. Pak přidáme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso na kostky. K masu přidáme následně orestovat pokrájenou zeleninu, poté ještě protlak, přidáme nové koření, bobkový list, předvařené houby, podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme do změknutí masa.
2
Občas zamícháme a dle potřeby podléváme vývarem. Nakonec z omáčky vyndáme koření, rozmícháme si v malém množství studené vody nebo vývaru trochu hladké mouky a za stálého míchání podle potřeby (hustoty) vlijeme do hrnce, ještě krátce povaříme a je-li třeba, dochutíme solí a pepřem.
3
Podáváme s knedlíkem, rýží, bramborem, noky...
4
Pokud máme rádi smetanové omáčky, můžeme ke konci vaření přidat 100 ml smetany ke šlehání.
Vynechal jsem smetanu, prostě jen šťáva z dušení a podlévání, místo protlaku kečup a místo čerstvých hub sušené. Jo a špek taky nebyl :-) Celá rodina si smlsla. Díky za recept.
Vynechal jsem smetanu, prostě jen šťáva z dušení a podlévání, místo protlaku kečup a místo čerstvých hub sušené. Jo a špek taky nebyl :-) Celá rodina si smlsla. Díky za recept.
Mirka
|1. 3. 2014 14:52
Dnešní oběd nadvýsost lahodil našim jazýčkům, hovězí bylo dokonalé.