Fajn recept, trošku jiný postup než jsem zvyklý ale bylo to výborné. :-) :-D
Myslím,že každý máme jinou chuť,ale v závěru z toho j hovězí na houác a to je podstatné a co se týká poznámek PROSTŘENO tak se někdy divím,co tam ty lidi chtějí - vařt,pochutnat si,lést někomu po bytě,poznat něco nového nebo jim jde o prachy,někdy je to trapné až ostudné.Pa a dobrou chuť ať je to u čehokoliv c se vám podaří.
Nemam doma kysanou smetanu,nepokazim to kdyz tam dam bily jogurt? Diky :-)
:-D někteří ,co zde plkají asi byli v Prostřeno X lidí X chutí i názoru 8-)
Ty jsi hlupák
ozkoušeno s domácími nakládanými houbami, bez papriky a s rýží jako přílohou a jasná 1, velmi dobré!
Pochybuji,že by autor fotky knedlíky kupoval,vaří rád a knedlíky umí taky.Fotky má i u knedlíků.Co umíte vy :-\ ?
Ty kupované knedlíky na fotce - hm...zaručené kuchařské umění... :-)
Máš snad něco proti Moravákům?!... A jestli sis nevšiml/a, tak v receptu nestojí Hovězí s houbovou omáčkou... Si to dělej podle svého... když to chutná dobře, nechápu reakce jako jsou tvoje... ty trapné...
Prestante prudit, bud vam to chutna a nebo ne. Jestli ne, napiste lepsi recept nebo mlcte!
Jestli je to podle pani Vencove tak to nikdy nema chybu...
je to vyborné ale po dovaření jsem tam přidala jednu tatra mliko neslazené,je to více omáčkové a jemnější,a vymechala jse,m tu papriku
Ikdyž jsem dal jen špetku papriky,vadila mi tam.Dobré je do základu použít vysmaženou slaninu,jinak dobrý... ;-) .
tak takhle se vaří tak na moravě ale do hub papriku to si snad děláte p....
do houbové omáčky papriku??? :-D
Výborné!!! Držela jsem se receptu a je to opravdu super! Hned si přidávám do oblíbených. Moc díky. ;-)
OPRAVDU VÝBORNÉ. MOC JSME SI POCHUTNALI, DOPORUČUJI VYZJKOUŠET :-) ;-)
výbornej recept opravdu to zkuste..masíščko tak tu hodku dusit aby bylo pekne mekoucky.jinak sme si pochutnaly a jako prilohu jsme zvolily ryzi. ;-)
Výborný recept,jen s cibulí jsem dal osmahnout rozmáčklý česnek,snítku rozmarýnu a bazalky.Nakonec jsem zahustil moukou rozpuštěnou v mléce.Vynikající pochoutka.Doporučuji.
Výborný recept,můžu jedině doporučit!Jen jsem dala houby sušené..
Skutečně báječná delikatesa. Děkuji za inspiraci.
Nemělo to chybu!Mňamka!
nejlepsi co jsem kdy ukuchtila. pritelovi to tak chutnalo ze o tom mluvil vsem kamaradum takze jsem to pro ne musela varit druhy den znovu :-))))
Dneska jsem dělala na oběd moji rodince a móc jim to chutnalo.Akorát jsem použila vepřové maso a 12% smetanu a byla to mňamka.Příště zkusím i z hovězího. Dávám velkou jedničku.
super recept, delala jsem hovezi na houbach poprve, a olizovali jsme se az za usima hodnotim 1
delal jsem to dneska s ryzi basmati a pridal jsem tam cervenou papriku, kterou jsem nasel v lednicce. zbylo mi trosku takze bude na veceri i zitra. vynikajici :-)
Helus, děkuji, příště to určitě zkusím, tak jak píšete :-)
Vennys, ja pri zahusťovaní s kyslou smotanou postupujem takto: Do misky si nalejem kyslú smotanu, dobre to metličkou rozmiešam s múkou a prilejem za stáleho miešania šťavu z vareného mäsa /resp. polievky ak robím napr. šošovicovú polievku nakyslo/, a poriadne to v miske metličkou rozmiešam. Až potom to za stáleho miešania nalejem do pripravovaného mäsa resp. polievky. Nestalo sa mi, aby sa vytvorili hrčky či iné nežiadúce útvary v pripravovanom pokrme.
Dávám za jedna! Nikdy jsem nic houbového nevařila, protože sama houby nemůžu. Odjížděla jsem ale na týden na dovolenou a chtěla jsem navařit příteli jídlo do zásoby. Tohle měl jako překvapení a moc mu to chutnalo, protože mi ještě ten den přišla pochvalná sms :-)
Kromě jiného se to dá vyřešit tak, že omáčku napřed okyselíte, například citrónem a pak za stálého míchání přilijete sladkou smetanu nebo šlehačku. Ta má kvůli nižšímu obsahu bílkovin mnohem menší náchylnost ke srážení a mimo to, to co se dnes vydává v mnoha případech za kysanou smetanu, nemá s kysanou smetanou mnoho společného. Smetana má sestávat zejména z emulgovaného tuku. Pokud jste koupila například "smetanu light" , koupila jste v podstatě odtučněné kyselé mléko. Není divu, že se něco takového v omáčce srazí.
Konečně jsem také vyzkoušela. Musím říct, že to byla vynikající omáčka!!!! Dělala jsem s rýží. Jen bych se chtěla zeptat, jak docílit toho,aby se z kysané smetany neudělali pucíčky v omáčce. Zašlehávala jsem to přitom metličkou.1*.
vynikající,měli jsme dnes k obídku.Jasná 1.
Uvařila jsem v sobotu k obědu z hovězího předního a musím chválit ! K tomu jsme měli bramborové knedlíky a nemělo to chybu! Ještě zbylo na dnešek.... Určitě budu vařit pravidelně! Díky za výborný recept.
Uzasny recept, moc dekuji autorce...
Opět u nás slavil úspěch, tentokrát s hovězím...
Dnes jsem dělala a opravdu moc dobrý recept, dělala jsem dvojitou dávku, je nás moc :-) a ´myslím, že klukům bude moc a moc chutnat. Děkuji autorce, jednoduché a vynikající!
Mám zrovna koupené masíčko, tak to zítra vyzkouším. zní to moc dobře. Jinak ke komnetáři paní veroniky - já mám od vánoc papiňák a nedám na něj dopustit....mamaso je za 40 min. úplně měkké
Teď jsme tu dobrotu dojedli. Bylo to vynikající až tak, že se mi můj přítel sám nabídl, že umyje nádobí. Dávám velikou 1*
Vynikající - musela jsem bránit vlastním tělem, abych to sama nesnědla, než přijde manžel z práce :-D dávám 1
Vynikající, dělala jsem dnes poprvé a je to lahoda
Veroniko, hovězí plátky nebo kostky dusím hóóódně pomalu. To znamená na nejmenší možný výkon vařiče, aby tekutina jen tak trochu bublala. A pak musíte vydržet až do konce, to znamená 2 hodiny i více. Ale jak píše Terezka, s některým masem nenaděláte nic, i kdybyste ho rozdupala!
Veronika, možno chyba bola iba v tom, že ste mäso zle narezali, mäso musíte krájať vždy priečne cez vlákno, aby ste rozrezali svalové vlákna. Možno nie je chyba vo vašej práci, ale išlo o mäso zo starej dojnice. Keď kupujete hovädzie mäso, kupujte mäso z býčka, je chutnejšie a nebude staré. A s tým pripálením si nič nerobte, každému sa to už stalo)) Kúpte si kuchynské minútky a vždy si ich natiahnite. Zvonenie vám nedá zabudnúť. Držím palce, nech to najbližšie vyjde lepšie))
Lidičky pomoc...vůbec se mi to nepovedlo. Koupila jsem hovězí roštěnou a dusila asi 2h, pořád to bylo jako žvýkačka...pak na chvilku odběhla, voda se mi mezitím kompletně vypařila a to byl konec...spálený hrnec a jídlo zkažené...ach jo...kde byla chyba?
Prave jsem dovarila as je to vyborne!
Hovězí maso na houbách, to je klasická dobrota a teď není zapotřebí ani dávat žampiony z konzervy, když roste tolik krásných suchohřibů!!! Aspoň u nás na Vysočině. Je to nádhera - procházka v lese a k tomu houbičky, perfektní !!)
Taky bych chtěla někdy vymyslet tak jednoduchý recept a přitom je to tak výtečný pokrm Použila jsem žampióny z kozervy a fakt výborné s těstovinami.
Vynikající recept, na manželovo přání jsem ho dělala minulý týden hned 2x :-)
Recept vypadá velice dobře,tak to zkusím dnes k večeři. Zakysanou smetanu používám ráda, tak ji určitě nevynechám.
Výborné, úžasný koncert chutí.
Absolutní delikatesa. držela jsem se receptu a tentokrát chválil i manžel, který chválí pouze vyjímečně.
Mňam, dělala jsem poprvé a hned se povedlo. Akorát jsem dělala z vepřového a ne hovězího.
Hovězí na houbách mám moc ráda, dělám vždy větší mnozství a nedávám papriku, ale divoké koření a slaninu, jeden den s rýží a na podruhé přidám smetanu a přílohu houskový knedlík a nebo rýži. Čili pokračovací jídlo.
jen tu smetanu jsem nedala a bylo to super.
Ja sem jeste pridal trosku kminu a smetany dal mene.
dneska jsem za naším barákem našla velkýho praváka a přemýšlela, jak ho zpracovat, takže dneska bude k večeři s vepřovou kotletou podle tohoto receptu
Vařila jsem maso se žampiony v tlakáči asi 50 minut a výsledkem bylo měkunké masíčko a výborná omáčka. Nedávala jsem kysanou smetanu, zahustila jsem pouze mouku. Příloha byla rýže, fakt mňamka.
Píšu sice trochu se zpožděním, ale oběd se povedl, dala jsem i zakysanou smetanu, ale upřímně by to bylo lepší asi bez ní, alei tak to byla samozřejmě mňamka.
masenko se k sobotnímu obědu už dělá, jen nevím, zda si troufnu na tu zakysanou smetanu...
moc moc dobre,taky jsem to delala s zampiony a priloha byla ryze.
ja davam sladkou smetanu a horcici,a le miluju to jidlo!! jen mit vic hub.. v praze jich kolem panelaku moc nesezbiram a v lese se zahadne schovavaj ))
Móóóc dobré!!Jen jsem místo hovězího masa použila vepřové a do smetany přidala nasekanou pažitku....měli jsme s rýží dnes k obědu a rodinka se olizovala až za ušima:-))Díky!
Ja trosku recept pozmenila, nebot jsem mela k dispozici jen kureci prsa a taky jsem pouzila houbovy bujon misto masoxu. Vysledek - vyborna basta! :-) Diky za recept!
Mela jsem plechovku hub v kremove omacce, tak jsem je pouzila a nedavala jsem uz smetanu. Osobne se po houbach muzu utlouct a jim je skoro obden, tudiz tento recept je neco pro me. Jako prilohu jsem pouzila ryzi a opravdu jsem si pochutnala. Davam za 1!
Mela jsem jen mrazene houby. takze jsem je podusila na osmahle cibulce a papriku, vyvar a osmahle maso pridala na ne. Bylo to vynikajici, rychle a "eintopf".
Moc dobrý jídlo , já kombinuju sušené houby se žampiony,a přílohu vařím rýži.
dělám stejným způsobem, ale ne z hovězího, ale z plátků vepřové krkovičky, je to ještě lepší
moc dobré i se žampiony
Už se mi zbýhají sliny...... Díky za tip.
Pro Áju: Vůbec nevadí, že ty houby jsou už podušené na tuku, jen stačí pak dát o trošku méně tuku pod maso.
Tohle jídlo znám a moc nám chutná, dávám ještě do smetany nasekanou pažitku
Mohu dát houby mražené udušené na tuku? Prosím odpovězte! Děkuji
Nedávají se tam ty houby moc pozdě? Jsou měkké?!