sklenice
červený vinný ocet
dá se použít i obyčejný ocet
olej
0,50
sklenice
voda
Postup přípravy receptu
1
Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky nebo můžeme nastrouhat na hrubo a rozložíme ji v míse na maso i s kořením. Vodu svaříme s octem a po vychlazení nalijeme s vínem k masu a zelenině. Přiklopené necháme přes noc v lednici.
2
Poté marinádu se zeleninou slijeme a rozmícháme v ní rajský protlak. Slaninu osmažíme, na ní opečeme maso a pak oboje vložíme do pekáčku, přelijeme marinádou. Pečeme do změknutí masa, podle potřeby podléváme. Měkkou zeleninu můžeme nechat ve šťávě tak jak je anebo ji můžeme přepasírovat nebo rozmixovat a pak znovu přidat do šťávy. Můžeme také zahustit moukou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Miroslava Machová
|24. 11. 2008 09:35
nebylo to špatný, ale protože se to nakládá do octa je lepší tu marinádu pak nepoužít, ale vyhodit a dát na pečení novou zeleninu + zbytek bez octa. Hověží maso se do octa nakládá, ale je lepší to pak dělat z nového
zdenka
|26. 3. 2008 21:34
Tak to nám vůbec nechutnalo,dělala jsem přesně podle receptu a škoda masa a práce.