Na másle (je nejlepší), nebo na sádle s olejem, podusíme přibližně tolik rozkrájené cibule, kolik máme masa. Nasolené maso, nakrájené přes vlákna na slabší plátky, poklademe na cibuli a chvíli prudčeji dusíme.
2
Potom plátky otočíme, lehce popepříme, podlijeme vodou, přidáme bujón a pomalu dusíme, dokud se cibule zcela nerozvaří a maso nezměkne. Ke konci lze (lehounce!) zaprášit hladkou moukou, ale to nebývá nutné, šťáva je dostatečně zahuštěná rozvařenou cibulí.
3
Je vhodné, dělat maso večer den předem, aby se do druhého dne rozleželo. Nechá-li se ke konci mírně poodkrytá poklička, maso i šťáva ztmavne a je chutnější. Podává se s houskovým knedlíkem, výborné je se škubánky a s okurkovým salátem.
4
Dělá se to sice dlouho (hovězí je hovězí), ale samo, stačí vždy po 20 minutách podlít a zamíchat.
Takže právě jsem dovařila a mohu se jen pochválit. Ovšem nebýt takového receptu, není co chválit. Je to skutečně výborné. Cibuli jsem nakonec rozmixovala a podáváme s kolínkama. Snad to bude chutnat i manželovi.
janina
|14. 2. 2008 14:55
Zrovna teď maso dusím,jsem zvědavá na výsledek.Nakonec cibuli rozmixuji.
Zdeňka Nováková
|10. 2. 2008 09:17
Moc dobré, určitě zopakuji. Dávám 1 !
David Adam
|8. 5. 2007 15:24
Fakt hodně dobrý receptík,ale málem jsem se nenajedl,jak to dlouho trvalo:)
Ivana
|13. 2. 2007 20:21
Recept je naozaj výborný a jednoduchý. Robili sme ho už viac krát. Hodnotíme 1!
Buchta z Tabora
|28. 6. 2005 04:27
Je to dobry a snadny!
Anonym
|18. 4. 2005 13:27
Tento recept jsem vyzkoušela, moc dobrý! nakonec jsem přidala česnek! Martina