• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí ministeaky s restovanými špeclemi a fazolkami
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí ministeaky s restovanými špeclemi a fazolkami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí ministeaky s restovanými špeclemi a fazolkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 600
      g hovězí maso loupaná plec/falešná svíčková
    • 500
      g špecle bramborové
    • 400
      g zelené fazolky čerstvé/mražené
    • 1
      ks cibule
    • 1
      hrst petržel
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      hrst tymián
    • 200
      ml rostlinný olej
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 100
      g máslo
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Maso odblaníme a nakrájíme na cca 1,5 cm vysoké steaky. Steaky osolíme, opepříme a propícháme jehličkami k nakládání masa, případně lehce naklepeme.
2
Do misky nalijeme olej, cibuli rozkrájíme na proužky, česnek na plátky. Připravíme si bylinky (tymián, petržel či další).
3
Následně do oleje klademe steaky proložené cibulí, česnekem a bylinkami. Takto naložené maso necháme min. 2 dny odležet.
4
Po odležení maso vyjmeme z misky, případně odstraníme kousky nalepených bylinek, aby se nám nepřipálily. Naloženou cibuli rozkrájíme nadrobno a zpěníme na pánvi. Poté do pánve přidáme bramborové špecle (možné zakoupit v běžných řetězcích), 50 g másla, lehce osolíme, opepříme, můžeme přidat pokrájené bylinky z naloženého masa a vše dohromady zarestujeme.
5
Očistěné fazolky povaříme v osolené a oslazené vodě (cca 5 min.) a poté orestujeme na 50 g másla.
6
Na rozehřátou pánev přidáme 3-4 lžíze oleje, ve kterém bylo maso naloženo, necháme rozpálit a vložíme steaky. Maso restujeme z každé strany cca 8 min., poté lehce podlijeme vodou a 5 min. dusíme.
7
Přeliv - výpek z masa lehce zaprášíme hladkou moukou - zarestujeme jíšku, přilijeme 1,5 dcl vody, můžeme přidat i 1dcl smetany, sojovou omáčku, lžičku másla a necháme povařit do lehce husté konzistence, případně dochutíme solí, pepřem či bylinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Hovězí maso Máslo Pepř mletý Petržel Rostlinný olej Sojová omáčka Špecle Sůl Tymián Zelené fazolky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí plátky v alobalu

Kuřecí plátky v alobalu

Falešný vlašský salát

Falešný vlašský salát

Tvarohová štola

Tvarohová štola

Grahamové rohlíky

Grahamové rohlíky

Česneková pomazánka z tvarohu

Česneková pomazánka z tvarohu

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Pikantní špagety s kuřecím masem, slaninou a česnekem

Pikantní špagety s kuřecím masem,…

Doporučujeme

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

55
Rolky a lá hot dog s mangoldem a ricottou
Rolky a lá hot dog s…
48
Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu
Vegetariánské špízy s…
48
Batátové jednohubky s hráškem a krevetami
Batátové jednohubky s…
45
Čokoládové cupcaky s mascarpone krémem
Čokoládové cupcaky s…
41
Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem
Těstovinový salát s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Hovězí maso s bambusem a houbami
Hovězí maso s bambusem a houbami
Hovězí maso v jogurtové omáčce
Hovězí maso v jogurtové omáčce
Hovězí Massaman karí s batáty
Hovězí Massaman karí s batáty
Hovězí na červeném víně
Hovězí na červeném víně
Hovězí na hořčici s houbami
Hovězí na hořčici s houbami
Hovězí na houbách
Hovězí na houbách
  • Recepty.cz
  • Hovězí ministeaky s restovanými špeclemi a fazolkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact