• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí ministeaky s restovanými špeclemi a fazolkami
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí ministeaky s restovanými špeclemi a fazolkami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí ministeaky s restovanými špeclemi a fazolkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 600
      g hovězí maso loupaná plec/falešná svíčková
    • 500
      g špecle bramborové
    • 400
      g zelené fazolky čerstvé/mražené
    • 1
      ks cibule
    • 1
      hrst petržel
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      hrst tymián
    • 200
      ml rostlinný olej
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 100
      g máslo
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Maso odblaníme a nakrájíme na cca 1,5 cm vysoké steaky. Steaky osolíme, opepříme a propícháme jehličkami k nakládání masa, případně lehce naklepeme.
2
Do misky nalijeme olej, cibuli rozkrájíme na proužky, česnek na plátky. Připravíme si bylinky (tymián, petržel či další).
3
Následně do oleje klademe steaky proložené cibulí, česnekem a bylinkami. Takto naložené maso necháme min. 2 dny odležet.
4
Po odležení maso vyjmeme z misky, případně odstraníme kousky nalepených bylinek, aby se nám nepřipálily. Naloženou cibuli rozkrájíme nadrobno a zpěníme na pánvi. Poté do pánve přidáme bramborové špecle (možné zakoupit v běžných řetězcích), 50 g másla, lehce osolíme, opepříme, můžeme přidat pokrájené bylinky z naloženého masa a vše dohromady zarestujeme.
5
Očistěné fazolky povaříme v osolené a oslazené vodě (cca 5 min.) a poté orestujeme na 50 g másla.
6
Na rozehřátou pánev přidáme 3-4 lžíze oleje, ve kterém bylo maso naloženo, necháme rozpálit a vložíme steaky. Maso restujeme z každé strany cca 8 min., poté lehce podlijeme vodou a 5 min. dusíme.
7
Přeliv - výpek z masa lehce zaprášíme hladkou moukou - zarestujeme jíšku, přilijeme 1,5 dcl vody, můžeme přidat i 1dcl smetany, sojovou omáčku, lžičku másla a necháme povařit do lehce husté konzistence, případně dochutíme solí, pepřem či bylinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Hovězí maso Máslo Pepř mletý Petržel Rostlinný olej Sojová omáčka Špecle Sůl Tymián Zelené fazolky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Omáčka z plísňového sýra

Omáčka z plísňového sýra

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Mandlový dort DIA

Mandlový dort DIA

Bylinkový chléb (DUKAN)

Bylinkový chléb (DUKAN)

Panenka se šalotkou

Panenka se šalotkou

Máslo s medvědím česnekem

Máslo s medvědím česnekem

Špenátová polévka s pórkem

Špenátová polévka s pórkem

Domácí ovocná limonáda

Domácí ovocná limonáda

Puding s chia semínky a pomerančem

Puding s chia semínky a pomerančem

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

48
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
44
(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině
(nejen) Vepřová játra na…
44
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
32
Indický špenát se sýrem halloumi
Indický špenát se sýrem…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Šokující přiznání Bendiga: Matka lituje, že ho přihlásila do SuperStar!

Šokující přiznání Bendiga: Matka lituje, že ho přihlásila do SuperStar!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Hovězí maso s bambusem a houbami
Hovězí maso s bambusem a houbami
Hovězí maso v jogurtové omáčce
Hovězí maso v jogurtové omáčce
Hovězí Massaman karí s batáty
Hovězí Massaman karí s batáty
Hovězí na červeném víně
Hovězí na červeném víně
Hovězí na hořčici s houbami
Hovězí na hořčici s houbami
Hovězí na houbách
Hovězí na houbách
  • Recepty.cz
  • Hovězí ministeaky s restovanými špeclemi a fazolkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact