Vynikající karí z hovězího masa, cibule, sladkých batátů a speciální massaman pasty. Pokrm se tradičně připravuje v Thajsku, ale kořeny má pravděpodobně i v Persii. Odtud doputovalo voňavé koření, které v karí nesmí chybět.
V kastrolu rozehřejte olej a orestujte na něm na kostky nakrájené a osolené hovězí maso, asi 4 minuty. Poté přisypte na plátky nakrájenou cibuli a dál restujte zhruba 5 minut. Přidejte kari pastu a ještě minutu restujte. Nyní vše zalijte kokosovým mlékem, přidejte rybí omáčku, bobkové listy a duste na mírném ohni pod pokličkou asi hodinu.
Poté do kastrolu přidejte oloupané a na větší kostky nakrájené batáty a duste dalších 20 minut. Podávejte s rýží, případně ozdobené posekanými oříšky kešú a mátou.
3
Tip: Thajci si rádi vyhrají s brambory i cibulí - krájejí je na různé tvary a dokonce i květy. Máte-li čas, zkuste to!