hrst
houby
nejlépe shitake, dají se použít i sterilované žampiony, nebo jsem zkoušela i čerstvou Hlívu.
1
hrst
bambus
Někdy bambus nahrazuji sojovými výhonky
pórek
cca 10 cm
2
lžíce
tmavá sojová omáčka
nejlépe přímo ta vietnamská
sůl
pepř mletý
může být a nemusí
250
dl
vývar
hovězí/ kuřecí nejlépe ten co dělám na polévku Pho.
solamyl (bramborový škrob)
Na obalení
pekingské zelí
cca 2 listy
olej
glutamát sodný
Postup přípravy receptu
1
Nejdříve si nakrájím hovězí maso na opravdu tenké plátky (cca 0,5 cm) a ještě rozkrájíme na délku 3-4 cm. Jednotlivé kousky zlehka obalím ve škrobu, nechám odpočinout.
2
Nakrájím si ostatní zeleninu a houby na plátky. Cibuli překrajuji na půl a půlku ještě na 3 části a oddělím jednotlivé vrstvy od sebe.
3
Na pánev wok naliji olej a zprudka osmažím hovězí maso z obou stran, dokud není narůžovělé (max 5 minut). Maso vysypu do cedníku a nechám okápnout. Stejným způsobem osmahnu ostatní zeleninu (pórek a výhonky přidávám až téměř ke konci). Osmaženou zeleninu zaliji vývarem a nechám vařit, přidám hovězí maso, osolím, přidám sojovou omáčku, můžete i rybí, ale já jí nemusím, trochu opepřím.
4
Až se vývar z větší části vyvaří přidám pórek, (může být i jarní cibulka) a výhonky. Přidám glutamát. Případně ještě dochutím.