Maso omyjeme, osušíme a protkneme klínky slaniny. Osolíme, opepříme a necháme odležet. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme maso. Potom maso vyjmeme a na oleji osmahneme nakrájenou zeleninu a cibuli. Nakonec přidáme kuličky pepře, nového koření a opečené maso. Podlijeme vodou a pečeme. Podle potřeby maso obracíme a podléváme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a osmahneme. Potom zalijeme trochou vody, přidáme rajčatový protlak, kousek cibule, osolíme, promícháme a necháme chvíli povařit. Maso nakrájíme na plátky, omáčku na ně přecedíme a prohřejeme. Omyjeme salát a necháme okapat. Na míse maso obložíme sterilovanou mrkvičkou, hráškem, celerem, petrželí a listy salátu. Přelijeme trochu omáčkou. Zbytek podáváme zvlášť.