Maso jemně osolíme, opepříme a obalíme v zázvoru. Celé maso potřeme olejem a necháme odležet na 24 hodin. Špek nakrájíme na kostičky a vyškvaříme do zesklovatění.
2
Odležené maso vložíme do kastrolu a přídáme vyškvařený špek, nadrobno nakrájenou syrovou cibuli. Pod pokličkou dusíme v troubě, podléváme vodou. Pečeme zhruba asi 1 hodinu.
3
Měkké maso vyjmeme a rozkrájíme na plátky. Vzniklý sos zahustíme polohrubou moukou, maso vložíme nazpět a prohřejeme. Podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jirka Michek
|11. 4. 2013 14:17
Recept znám už léta. Já, nedávám cibuli, ale nakrájím tam dva stroužky česneku, který se tam rozvaří. Maso prošpikuji špekem, který ještě obalím v zázvoru. Udělá to pak na mase pěknou kresbu. Je to vynikající pokrm.
Bylo to výborné, zase jiná úprava masa.... Jen jsem podávala se zalím, místo špenátu - ten byl před pár dny....
ivana hájková
|14. 2. 2011 10:28
vynikající , moc jsem se toho bála , zázvor je dost agresivní , ale povedlo se , dělala jsem to z rýží a orestovanou zeleninou - mňamka .
Václav Šmoranc
|12. 8. 2006 18:15
Recept je výborný masíčko jako dortík,na zázvoru to nemá chybu.K cibulkám jsem dodal 1 porek.Podávali jsme to s těstovinami, bohatě přelité chutnou šťávou, příště dojde i na knedlík. Děkuji paní Martině a dávám 1.
Václav Šmoranc
|11. 8. 2006 22:35
Děkuji za recept máme to připravený,malá změna pepř dávám barevný rozemletý.Už se těšíme budu referovat.