• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hovězí maso na zázvoru
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí maso na zázvoru

autor: kaetka
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí maso na zázvoru
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g špek
    • 2
      ks cibule
    • zázvor
    • slunečnicový olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • polohrubá mouka
    • hovězí maso Zadní plec nebo květové špičky

Postup přípravy receptu

1
Maso jemně osolíme, opepříme a obalíme v zázvoru. Celé maso potřeme olejem a necháme odležet na 24 hodin. Špek nakrájíme na kostičky a vyškvaříme do zesklovatění.
2
Odležené maso vložíme do kastrolu a přídáme vyškvařený špek, nadrobno nakrájenou syrovou cibuli. Pod pokličkou dusíme v troubě, podléváme vodou. Pečeme zhruba asi 1 hodinu.
3
Měkké maso vyjmeme a rozkrájíme na plátky. Vzniklý sos zahustíme polohrubou moukou, maso vložíme nazpět a prohřejeme. Podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masové nudličky s pórkem na zázvoru

Masové nudličky s pórkem na zázvoru

Telecí na zázvoru a olivách

Telecí na zázvoru a olivách

Vepřové na zázvoru s hruškou - minutka

Vepřové na zázvoru s hruškou - minutka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jirka Michek | 11. 4. 2013 14:17

    Recept znám už léta. Já, nedávám cibuli, ale nakrájím tam dva stroužky česneku, který se tam rozvaří. Maso prošpikuji špekem, který ještě obalím v zázvoru. Udělá to pak na mase pěknou kresbu. Je to vynikající pokrm.

  • Šímová | 25. 1. 2012 07:14

    Se špenátem a bramborovým knedlíkem je to mnamka.

  • Maky | 17. 7. 2011 14:18

    mnam mnam mnam :-P :-P :-P

  • Simča S.
    Simča S. | 30. 5. 2011 14:02

    Bylo to výborné, zase jiná úprava masa.... Jen jsem podávala se zalím, místo špenátu - ten byl před pár dny....

  • ivana hájková | 14. 2. 2011 10:28

    vynikající , moc jsem se toho bála , zázvor je dost agresivní , ale povedlo se , dělala jsem to z rýží a orestovanou zeleninou - mňamka .

  • Václav Šmoranc | 12. 8. 2006 18:15

    Recept je výborný masíčko jako dortík,na zázvoru to nemá chybu.K cibulkám jsem dodal 1 porek.Podávali jsme to s těstovinami, bohatě přelité chutnou šťávou, příště dojde i na knedlík. Děkuji paní Martině a dávám 1.

  • Václav Šmoranc | 11. 8. 2006 22:35

    Děkuji za recept máme to připravený,malá změna pepř dávám barevný rozemletý.Už se těšíme budu referovat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hovězí maso Pepř mletý Polohrubá mouka Slunečnicový olej Špek Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Rýžový nákyp s brokolicí

Rýžový nákyp s brokolicí

Výborné buchty

Výborné buchty

Ovocný dort

Ovocný dort

Makovec bez vajec II.

Makovec bez vajec II.

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Vařená čokoládová poleva

Vařená čokoládová poleva

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Svíčková dle Ládi Hrušky

Svíčková dle Ládi Hrušky

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

205
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
129
Rizoto s masem
Rizoto s masem
90
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým…
81
Špagety s bazalkou
Špagety s bazalkou
52
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Návrat Zdeňka Trošky: Porazil zákeřné bacily! Nesmí do kontaktu s lidmi

Návrat Zdeňka Trošky: Porazil zákeřné bacily! Nesmí do kontaktu s lidmi

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Další doporučené recepty:

Hovězí maso na houbách
Hovězí maso na houbách
Hovězí maso na pepři
Hovězí maso na pepři
Hovězí maso na pivu
Hovězí maso na pivu
Hovězí maso na zelenině
Hovězí maso na zelenině
Hovězí maso pěti vůní
Hovězí maso pěti vůní
Hovězí maso rendang
Hovězí maso rendang
  • Recepty.cz
  • Hovězí maso na zázvoru
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact