Maso nakrájíme na kostky a smícháme dohromady se všemi mokrými ingrediencemi v misce. Cibuli nadrobno nakrájíme a zpěníme na oleji, když zlátne přidáme česnek na drobno nadrcený a na kostičky bůček. Necháme bůček zesklovatět a přidáme maso, osmahneme, osolíme, opepříme a přidáme nové koření.
2
Pokud je třeba, podlejeme vývarem. Dusíme, až je maso měkké (podléváme). Zahustíme moukou a provaříme, nakonec přidáme máslo. Lze přidat smetanu.
Výborné... sice jsem to neuděla tak jak v receptu (worchester nevedu, moukou se snažím nezahuštovat, takže i máslo jsem vynechala) ale jinak šmakuláda... manžel ještě jí, ale prý je to guláš, tož nevím... přestu děkuji za inspirativní recept ;-)
Já jsem si popletla krk s kližkou, to víte, maminka je řeznice, takže jsem si to přeložila po svojem a poručila jsem si koupit kližku. Ale bylo to výborné aj tak, picla jsem to do tlakáče, takže bylo hotovo, snězeno a umyto aj s talířem do hodiny. Dáváme 1
Marie Šindelová
|8. 4. 2009 08:22
Posílám velkou pochvalu.Moc nám všem chutnalo.
radka zelenková
|2. 4. 2009 12:55
Pepř je jedno jaký,jak jste zvyklá.já dávám někdy od každého trochu.
Věra Děrgelová
|31. 3. 2009 21:35
mam dotaz ten pepr mlety nebo cely? jinak to vypada moc dobre, urcite vyzkousim. dekuji
Marie Šindelová
|31. 3. 2009 06:50
Tohle je určitě dobrý nápad.Také brzy zkusím.
Ivana Přikrylová
|30. 3. 2009 19:31
Vypadá to slibně, na hovězí krk nenám dopusit, je to skutečně kvalitní maso, dělám z něj i svíčkovou