Z masa, strouhanky, vajíčka, kmínu, koriandru a česneku uděláme těsto.
2
Osolíme a opepříme, rozdělíme na 12 částí. Z každé části uděláme váleček, který napíchneme na 12 špejlí, vytvarujeme do tvaru tlustších párků a smažíme na teflonové pánvi.
3
Podáváme s hummusem poprášeným paprikou a řeckým salátem s olivami. Syrovou koftu můžeme zmrazit.
Recept je výborný, určitě budeme dělat znovu.
Jen v postupu chybí napsaná citronová kůra, která je v ingrediencích, tak jsem na ni z toho důvodu zapomněla. S ní by to bylo určitě ještě lepší :-)
Helena
|1. 3. 2006 17:45
Hummus je rozmixovana cizrna s cesnekem , citronem a tahine.Ja sem dam recepr na pravy hummus.Pokud nemate tahine,ridte se radou kucharky on line .Kousek dal je muj recept na rozdrcenou cizrnu(nemohu si vzpomenout ,jak jsem ho nazvala).Mozna ze ty 2 varianty jsou totozne,Ja jsem to delala podle jamieho Olivera,protoze jeho varianta mi nejvic chutna,ale nevsimla jsem si,ze uz zde podobny recept je,
Kuchařka on-line
|1. 3. 2006 16:50
Viz. druhý příspěvek pod vámi.
Iveta
|1. 3. 2006 16:49
kde seženu ten hummus?
Helena
|1. 3. 2006 14:27
Ja to take delam na grilu,takovem malem sklapecim ,griluje socasne z obou stran a pritom maso se nezpali na povrchu.Vypeceny tuk odtece a usetri se kalorie.chut lepsi.Jen sem jsem to napsala takto,protoze predpokladam,ze ne kazdy ma gril.
Gabriela B
|1. 3. 2006 10:55
Také je dělám na grilu a jsou opravdu výborné. Recept na "Hummus" (nebo spíše jednu z variant) najdete na těchto stránkách pod názvem "Pomazánka z cizrny."
Marie Horáková
|1. 3. 2006 10:24
Kofty děláme často v létě, dávám hodně čerstvých bylinek a pečeme na grilu. Je to výborné