• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hovězí kližka ala španělský ptáček
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí kližka ala španělský ptáček

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 113
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí kližka ala španělský ptáček
Hovězí kližka ala španělský ptáček
Hovězí kližka ala španělský ptáček
Hovězí kližka ala španělský ptáček
Hovězí kližka ala španělský ptáček
Hovězí kližka ala španělský ptáček
Hovězí kližka ala španělský ptáček
Hovězí kližka ala španělský ptáček
Hovězí kližka ala španělský ptáček
Hovězí kližka ala španělský ptáček
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 3
      ks cibule 2 -
    • sůl
    • 2,50
      lžíce hořčice plnotučná
    • hladká mouka nebo jíška na zahuštění
    • pepř mletý
    • 500
      ml hovězí vývar cca
    • 2
      ks vařená vejce
    • 200
      g špekáček nebo Gothaj
    • 100
      g nakládané okurky pokrájené na malé kostičky
    • 70
      g uzený špek jemně pokrájený
    • 2
      lžíce olej cca
    • 700
      g hovězí kližka

Postup přípravy receptu

1
Na oleji si společně s jemně pokrájeným špekem osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kostky pokrájenou osolenou a opepřenou kližku a smažíme.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Před dosmažením dozlatova, do vysmažení přebytečné šťávy přidáme osmažit i pokrájenou uzeninu. Dále přidáme hořčici, promícháme a ještě krátce za stálého míchání vše smažíme.
3
Přilijeme cca 400 ml vývaru, promícháme, přiklopíme a dusíme doměkka za občasného podlití dle potřeby a promíchání. Následně vsypeme pokrájenou okurku, kterou bychom měli povařit jen tolik, aby nebyla příliš měkká.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

4
Omáčku vývarem dolijeme na potřebné množství, zahustíme ji jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody a provaříme. Do omáčky na závěr přidáme prohřát jedno nebo dvě pokrájená, na tvrdo uvařená vejce, případně omáčku ještě dochutíme solí či pepřem a podáváme. Podáváme s knedlíkem nebo rýží. Kdo nerad vařená vejce, může poslední krok vynechat.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Španělský ptáček s rýží

Španělský ptáček s rýží

Dušená hovězí kližka

Dušená hovězí kližka

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milena | 27. 11. 2016 13:11

    Výborné. Dělám je tak velmi často.

  • nwon | 2. 4. 2016 20:54

    Vynikajici! A kdyz se koupi pekna klizka, tak maso sni i mensi deti. U nas o hovezi totiz moc nestoji, tak nejak jim roste v puse. Dekuji za recept.

  • Adina | 7. 1. 2016 16:22

    Bylo to moje první vaření s hovězím masem a jsem docela hrdá jak mi to prošlo. No podržela jsem se postupu a fungovalo to asi přesně, protože mi to chválil i táta.

  • Jana | 6. 10. 2015 12:09

    Naučila jsem se dělat skoro všechny omáčky z hovězí kližky. Manžel jí zbožňuje a i děti mi jí snědí, protože je jemnější a líp se jim rozkouše. Třeba hovězí kýtu nekuji vůbec, ta u nás neobstojí. Španěláky dělám stejně a patří k nejoblíbenějším hned po guláši a rajské. Omáčky u nás vedou na celé čáře.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Guláš Hovězí Maso & ryby & mořské plody Hovězí Uzeniny & mleté maso
Maso Ostatní Hovězí Zálivky a omáčky Uzeniny Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hořčice plnotučná Hovězí kližka Hovězí vývar Nakládané okurky Olej Pepř mletý Špekáček Sůl Uzený špek Vařená vejce

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zmrzlinový pohár

Vynikající zmrzlinový pohár

Haštalský řízek

Haštalský řízek

Pohanková pomazánka

Pohanková pomazánka

Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska

Hnětynky - posvícenská specialita z…

Tvarohová pomazánka extra

Tvarohová pomazánka extra

Lístkoví šnečci s marmeládou

Lístkoví šnečci s marmeládou

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou…

Cizrnová polévka

Cizrnová polévka

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

35
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
34
Klementinkové smoothie s matchou
Klementinkové smoothie s…
25
Máslové řízky
Máslové řízky
24
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
21
Bezový sirup za studena
Bezový sirup za studena

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Blesk.cz Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Další doporučené recepty:

Hovězí chilli čína
Hovězí chilli čína
Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou
Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou
Hovězí karabáček na světlém pivu
Hovězí karabáček na světlém pivu
Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou
Hovězí kližka se smetanovou houbovou…
Hovězí kofta s hummusem
Hovězí kofta s hummusem
Hovězí kostky na špeku
Hovězí kostky na špeku
  • Recepty.cz
  • Hovězí kližka ala španělský ptáček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact