• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hovězí karabáček na světlém pivu
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí karabáček na světlém pivu

0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 17
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí karabáček na světlém pivu
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g hovězí maso karabáček
    • 80
      g slanina
    • sádlo
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      lžička rajský protlak
    • 500
      ml pivo světlé pivo (silného, méně prochmeleného, spíše nasládlé chuti
    • bouquet garni bylinkový
    • máslo francouzké
    • mletá paprika
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Maso rozdělte na 4 díly.
2
Prošpikujte je slaninou tak, aby byla vidět z obou stran, ochuťte a zprudka opečte na sádle dozlatova.
3
Cibuli nakrájejte na měsíčky, mrkev na tenké plátky, orestujte na sádle a na závěr přidejte podle chuti mletou papriku (pokud byste ji přidali dříve, základ vám zhořkne) a rajský protlak. Zalijte pivem a přiveďte k varu.
4
Do základu vložte maso a svazek bylinek, přidejte lžíci kvalitního worcesteru a zakryté vařte mírným varem doměkka. Měkké maso vyjměte, omáčku zjemněte francouzským máslem (máslo promíchané s hladkou moukou) a podávejte s bramborami.
5
*Recept pro vás připravil úspěšný kuchař Jaroslav Sapík*
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí maso na pivu

Hovězí maso na pivu

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JEDNODUŠE | 12. 4. 2025 16:02

    Dělala jsem sice trochu jinak,protože jsem maso nakrájela na kostky.Z bylinek jsem dala jen rozmarýn.Zeleninu jsem přidala kromě uvedené mrkve česnek,petrzel a celer . Výborne jidlo,silná omáčka a skvělé jemné maso .Jako přílohu bramborovo,celerové pyré i s petrželí a mrkví. Zcela určitě brzy zopakuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bouquet garni Cibule Hovězí maso Máslo Mletá paprika Mrkev Pepř mletý Pivo Rajský protlak Sádlo Slanina Sůl Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťouchané brambory II.

Šťouchané brambory II.

Zapečená polenta se sýrem

Zapečená polenta se sýrem

Sojčí těstovinový salát

Sojčí těstovinový salát

Calzone - Plněná pizza

Calzone - Plněná pizza

Rafaelo IV.

Rafaelo IV.

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných…

Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Česneková polévka (česnečka) s pohankou

Česneková polévka (česnečka) s…

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

94
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…
87
Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem
Dýňové nebo mrkvové…
56
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
51
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
45
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Zelenková slavila »75«: Dvě parťačky nepozvala!

Zelenková slavila »75«: Dvě parťačky nepozvala!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Další doporučené recepty:

Hovězí gulášek
Hovězí gulášek
Hovězí chilli čína
Hovězí chilli čína
Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou
Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou
Hovězí kližka ala španělský ptáček
Hovězí kližka ala španělský ptáček
Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou
Hovězí kližka se smetanovou houbovou…
Hovězí kofta s hummusem
Hovězí kofta s hummusem
  • Recepty.cz
  • Hovězí karabáček na světlém pivu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact