• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí karabáček na světlém pivu
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí karabáček na světlém pivu

0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 17
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí karabáček na světlém pivu
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g hovězí maso karabáček
    • 80
      g slanina
    • sádlo
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      lžička rajský protlak
    • 500
      ml pivo světlé pivo (silného, méně prochmeleného, spíše nasládlé chuti
    • bouquet garni bylinkový
    • máslo francouzké
    • mletá paprika
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Maso rozdělte na 4 díly.
2
Prošpikujte je slaninou tak, aby byla vidět z obou stran, ochuťte a zprudka opečte na sádle dozlatova.
3
Cibuli nakrájejte na měsíčky, mrkev na tenké plátky, orestujte na sádle a na závěr přidejte podle chuti mletou papriku (pokud byste ji přidali dříve, základ vám zhořkne) a rajský protlak. Zalijte pivem a přiveďte k varu.
4
Do základu vložte maso a svazek bylinek, přidejte lžíci kvalitního worcesteru a zakryté vařte mírným varem doměkka. Měkké maso vyjměte, omáčku zjemněte francouzským máslem (máslo promíchané s hladkou moukou) a podávejte s bramborami.
5
*Recept pro vás připravil úspěšný kuchař Jaroslav Sapík*
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí maso na pivu

Hovězí maso na pivu

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JEDNODUŠE | 12. 4. 2025 16:02

    Dělala jsem sice trochu jinak,protože jsem maso nakrájela na kostky.Z bylinek jsem dala jen rozmarýn.Zeleninu jsem přidala kromě uvedené mrkve česnek,petrzel a celer . Výborne jidlo,silná omáčka a skvělé jemné maso .Jako přílohu bramborovo,celerové pyré i s petrželí a mrkví. Zcela určitě brzy zopakuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bouquet garni Cibule Hovězí maso Máslo Mletá paprika Mrkev Pepř mletý Pivo Rajský protlak Sádlo Slanina Sůl Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketa zapečená s Nivou

Cuketa zapečená s Nivou

Kuřecí řízečky - marinované

Kuřecí řízečky - marinované

Sádlovky - recept po babičce

Sádlovky - recept po babičce

Čočková polévka s párkem

Čočková polévka s párkem

Kuřecí prsa na pórku

Kuřecí prsa na pórku

Žampiony na grilu

Žampiony na grilu

Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky

Jednoduché bramborovo-rohlíkové…

Meruňkový perník

Meruňkový perník

Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně

Salát z pekingského zelí - zdravě a…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

206
Chia dezert z červeného pomeranče
Chia dezert z červeného…
139
Škubánky s mákem a švestkovou omáčkou
Škubánky s mákem a…
58
Vepřová žebírka na asijský způsob
Vepřová žebírka na…
48
Křehký koláč s krémem a hruškami
Křehký koláč s krémem a…
36
Cuketová čína 3
Cuketová čína 3

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Jágrova Dominika Branišová: Vyhazov z Novy!

Jágrova Dominika Branišová: Vyhazov z Novy!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Hovězí gulášek
Hovězí gulášek
Hovězí chilli čína
Hovězí chilli čína
Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou
Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou
Hovězí kližka ala španělský ptáček
Hovězí kližka ala španělský ptáček
Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou
Hovězí kližka se smetanovou houbovou…
Hovězí kofta s hummusem
Hovězí kofta s hummusem
  • Recepty.cz
  • Hovězí karabáček na světlém pivu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact