• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hovězí karabáček na světlém pivu
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí karabáček na světlém pivu

0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 17
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí karabáček na světlém pivu
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g hovězí maso karabáček
    • 80
      g slanina
    • sádlo
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      lžička rajský protlak
    • 500
      ml pivo světlé pivo (silného, méně prochmeleného, spíše nasládlé chuti
    • bouquet garni bylinkový
    • máslo francouzké
    • mletá paprika
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Maso rozdělte na 4 díly.
2
Prošpikujte je slaninou tak, aby byla vidět z obou stran, ochuťte a zprudka opečte na sádle dozlatova.
3
Cibuli nakrájejte na měsíčky, mrkev na tenké plátky, orestujte na sádle a na závěr přidejte podle chuti mletou papriku (pokud byste ji přidali dříve, základ vám zhořkne) a rajský protlak. Zalijte pivem a přiveďte k varu.
4
Do základu vložte maso a svazek bylinek, přidejte lžíci kvalitního worcesteru a zakryté vařte mírným varem doměkka. Měkké maso vyjměte, omáčku zjemněte francouzským máslem (máslo promíchané s hladkou moukou) a podávejte s bramborami.
5
*Recept pro vás připravil úspěšný kuchař Jaroslav Sapík*
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí maso na pivu

Hovězí maso na pivu

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JEDNODUŠE | 12. 4. 2025 16:02

    Dělala jsem sice trochu jinak,protože jsem maso nakrájela na kostky.Z bylinek jsem dala jen rozmarýn.Zeleninu jsem přidala kromě uvedené mrkve česnek,petrzel a celer . Výborne jidlo,silná omáčka a skvělé jemné maso .Jako přílohu bramborovo,celerové pyré i s petrželí a mrkví. Zcela určitě brzy zopakuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bouquet garni Cibule Hovězí maso Máslo Mletá paprika Mrkev Pepř mletý Pivo Rajský protlak Sádlo Slanina Sůl Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka po orientálsku

Čočka po orientálsku

Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Bramborové placičky se špenátem

Bramborové placičky se špenátem

Nakládané maso

Nakládané maso

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

"Paneláková" buchta

"Paneláková" buchta

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

105
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
33
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
30
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…
28
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
24
Čevapčiči
Čevapčiči

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Hovězí gulášek
Hovězí gulášek
Hovězí chilli čína
Hovězí chilli čína
Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou
Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou
Hovězí kližka ala španělský ptáček
Hovězí kližka ala španělský ptáček
Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou
Hovězí kližka se smetanovou houbovou…
Hovězí kofta s hummusem
Hovězí kofta s hummusem
  • Recepty.cz
  • Hovězí karabáček na světlém pivu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact