• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Hovězí jen na česneku
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí jen na česneku

autor: Marta II
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 52
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí jen na česneku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g hovězí maso
    • 2
      ks česnek
    • máslo
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Rozpustíme v kastrolu asi 1/8 másla a přidáme prolisovaný česnek. Maso nakrájíme na plátky, posolíme z obou stran. Nejprve zprudka opečeme a pak pomalu dusíme do měkka. Trvá to asi 1 a 1/2 hodiny, ale výsledek stojí za to.
2
Podáváme s bramborem nebo bramborovými knedlíky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Míša řezy - jen dvě vejce!

Míša řezy - jen dvě vejce!

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • blansche | 22. 6. 2013 23:37

    zrovna delam v pomalem hrnci rano bude hotove

  • petrakous | 7. 1. 2011 20:42

    I pro mě jako pro člověka, který má z přípravy masa velký respekt, snadné a výborné. Použila jsem papiňák, nejdříve jsem maso osmahla, poté zalila vroucí vodou, aby bylo maso víceméně ponořeno a po natlakování nechala v papiňáku dusit cca 45 minut. Žádný připálený česnek se nekonal (několikrát jsem papiňíkem zašoupala, aby se případně přichycené maso "odchytlo") a maso se rozpadalo. Dávám za 1!

  • lucielle | 11. 12. 2010 14:32

    Vynikající! Dala jsem asi půlku masoxu, fakt jsme šmákli, i ta dvouletá :-)

  • Zuzana Dvořáková | 26. 9. 2010 14:40

    Bylo to skvele, varila jsem mnozstvi na dva dny a zmizelo to vsechno! Jen te stavy mi prislo malo, tak jsem ke konci skoro vse vydusila, poprasila lehce moukou - podlit a povarit a bylo to akorat. Podavala jsem s bramboracky a nemelo to chybu :)))

  • Květa Štěpánková | 18. 8. 2009 20:02

    dělala jsem, česnek prý moravský, bylo moc dobré, i já dávám 1, pro milovníky česneku vlká pochoutka

  • Michaela Linhartová | 18. 8. 2009 18:57

    Dělala jsem v papiňáku. Do toho jsem dala máslo a olej, česnek a maso jsem orestovala, trochu podlila vodou a vařila 25 minut. Bylo to supr.

  • Michaela Linhartová | 26. 6. 2009 10:32

    Zkoušela jsem v papiňáku a bylo to vynikající. Akorát jsem dala 2 hlavy česneku a moc česnekové to nebylo. Zjistila jsem že se dováží česnek z Číny a ten nemá vůbec žádnou palčivost. Tak letos budu mít domácí. Tak pak ještě písnu. Už se těšim. Dávám 1*

  • martina šafářová | 5. 4. 2009 16:51

    Recept je výborný. dnes jsem ho dělala poprvé a i syn, který maso nejí si 2x přídávala. Dávam za 1.

  • Iveta Janatová | 28. 1. 2009 21:54

    Dnes jsem zkoušela tento recept,ale dala jsem maso z divočáka:osmahla a potom přidala česnek nasekaný a ještě cibuli.Jako příloha hous.knedlík ,bylo to dobré.

  • Martina Fišerová | 22. 1. 2009 11:27

    dnes jsem dělám poprvé. Nevím asi jsem špatně pochopila recept ale česnek se dává hned a pak se na něm peče maso? Tak jsem udělala a česnek se mi spálil.

  • Jitka Horálková | 30. 12. 2008 20:34

    Pro Danielu: musí se to dusit v troše vody, pak se to přece nemůže připálit :-) Naprosto dokonalý! Česneku jsme se báli, ale byli jsme stateční a zkusili to :-) Výsledek předčil očekávání! Olizovali jsme se celá rodina i ten nejmladší (rok a půl). Děkujeme za recept.

  • Daniela Šrámková | 14. 12. 2008 22:52

    Po půl hodině se mi připaloval česnek a přitom tam bylo majdy dost. Neporadíte mi co s tím? Ještě nikdy se mi hovězí nepodařilo, tentokrát jsem doufala v lepší výsledek :o(

  • Daniela Šrámková | 14. 12. 2008 22:49

    Tak nevím, vždy se hovězího bojím, ale po přečtení komentářů jsem se do tohoto receptu vrhla. Dusila jsem ne mírným ohni 30 min a už jsem cítila spálený česnek. Co s tím? Poradíte, nebo zas nad hověžím zlomí hůl?

  • Olga Zehnalová | 9. 12. 2008 21:47

    Martinka, asi si neodhadla množstvo soli, radšej daj najskôr menej a potom sa ľahšie dosolí. Vždy je lepšie keď je mäso mäkké ako by si ho mala žuvať ako žuvačku, aby nebolo až také mäkké, tomu sa dá ľahko predísť tak, že že počas dusenia mäsko jednoducho skúšaš, koštuješ a tak zistíš ako dlho ho máš ešte variť. Nedá sa nikdy presne napísať v recepte doba varenia, hlavne hovädzie mäso sa obyčajne varí dlhšie.Možno si mala práve také, ktoré nepotrebovalo dlhú dobu.

  • Tereza J. | 9. 12. 2008 21:42

    Martinka, slané ste to mali podľa toho, koľko ste posolili :))) Nabudúce dajte menej soli.

  • Martina Jurošková | 9. 12. 2008 21:19

    Nevím proč,ale měla jsem to strašně slané.Jinak maso bylo neuvěřitelně měkké, aso proto, že jsem ho dusila 2 hodiny.

  • Mirka P. | 30. 11. 2008 14:51

    Vyzkoušela jsem dnes tenhle recept a bylo to moc výborné!

  • Marie Vorlová | 26. 11. 2008 09:03

    tento recept milujem, také maso ještě pepřím a mírně ho naklepu a nařežu po okrajích. při dušení podleji a dám masox, šťáva je výborná. Papáme to nejraději s bramborovým knedlem a špenátem. To mě můj pak zbožňuje, no jo, láska prochází žaludkem :), mnam mnam

  • Mabelka Mabelka | 21. 11. 2008 14:01

    Tento recept dělám několik let, z různého masa, vepřového či drůbežího, podle toho, co je v mrazáku. A nikdy nezklamal. Přidávám pepř a kousek masoxu. Rodina má ráda šťávu, je výborná, dělám v papiňáku.

  • Iva- Ma | 16. 11. 2008 13:52

    Velmi jednoduché,rychlé.Z množství česneku jsem měla trochu obavy.Vyšlo ale skvěle,hodnotím 1,prima recept.

  • Lenka Zimová | 15. 11. 2008 20:55

    Tento recept musím opravdu pochválit, téměř žádné ingredience a výsledek výborný - jen víc takových :-)

  • Alena Vitásková | 1. 12. 2007 13:06

    Tak tohle je opravdu lahůdka. Měla jsem strach z toho množství česneku,ale bylo to hodně dobrý. Jednička tento recept nemine. Určitě vyzkoušejte!

  • Simča Sládková | 1. 12. 2007 10:55

    Tak nikdo tu nenapsal, zda to lze dusit i v troubě. Čistě dle selského rozumu si myslím, že ano, tak jdu na to - a pak poreferuji. Sice to nebude přesně tento recept, protože mám maso od středy naplátkované a naložené, ale to si myslím mu neuškodí - mělo by být rychleji hotové.

  • Daniella O. | 30. 11. 2007 20:12

    Jarmilo, toho cesneku 2 palicky a muzete i pridat. Je to opravdu vyborne. Doufam, ze si pochutnate.

  • Jarmila | 29. 11. 2007 23:00

    No ahoj, česneku dvě hlavičky jako dvě paličky???Nebo dva stroužečky jako dva mozečky?? My tomu říkáme buď stroužek a nebo palice. Děkuju za odpověď.

  • Jitka Bublová | 28. 6. 2007 11:25

    Přesně tenhle recept dělám, jen někdy přidávám trošičku pepře a dělám v papíňáku, ušetří se spousta času a maso je zaručeně měkoučké. S bramborovým knedlíkem super.

  • Uljana Kurivčaková | 27. 6. 2007 16:57

    Vyzkousela jsem tento recept i ja...a bylo to moc moc dobre!!!!!! Nemela jsem 2 hlavicky cesneku,ale jen 1,5 :-) a i tak to bylo skvele! Jednoduche a dobre!!!Vsem doporucuji, a davam za 1!!!

  • Dana Křížová | 18. 6. 2007 15:18

    Tak jelen, připravený podle tohoto receptu, byl opravdu skvělý... A recept jsem poslala dál! ;o)

  • Dana Křížová | 14. 6. 2007 12:51

    Dostali jsme chuť na hovězí na česneku, ale v mrazáku byl jen jelen... tak to jdu zkusit z něho, pak dám vědět jak to dopadlo :o))) Určitě to bude výborné!!!

  • Anonym | 15. 5. 2007 21:52

    Dusí se to na sporáku nebo v troubě? A toho česneku opravdu tolik? Vypadá to chutně. Určitě vyzkouším.

  • Daniella O. | 15. 5. 2007 17:08

    Naprosto vynikajici!!! Davam obrovskou 1*** Jsem mile prekvapena, jak se da temer z niceho vykouzlit takova dobrota.

  • Martina Horklová | 17. 3. 2007 21:03

    Taky máte ověřeno, že ty nejjednodušší recepty z mála surovin jsou nejlepší? Dneska jsem tento recept udělala - no je to prostě bašta - s bramborovým knedlíčkem, pěkně polít tou šťávičkou :-) Dávám 1!!

  • Jirka Rus | 7. 1. 2007 21:02

    Zkusil jsem ten recept jenom proto, že nám zbylo hodně utřeného česneku z příprav na Silvestra a česnekovou pomázánku. Ještě že ho zbylo tolik, dnešní oběd byl naprosto skvělý a sosík fakt jedinečný. :-)Více takových receptů.

  • Jolana Klimesova | 23. 10. 2006 16:13

    Recept je naprosto vyborny a jednoduchy.Dokonce zachutnal i memu priteli,coz je co rict.Jako prilohu muzu doporucit brambory ''bramborovy jezek'' [polite stavou z masa] a varene zelene fazolove lusky s olivovym olejem a chilli.Je to basta!

  • Klara Kholova | 27. 7. 2006 18:56

    Právě si na tom moc moc pochutnávám, už jsem to zkusila celkem třikrát a hodnotím za 1 s *! Místo másla dávám olej a podávám s bramborem a salátem. Opravdu dobrota.

  • samouk | 20. 6. 2006 13:52

    Nevadí česneku to prudké opečení? Nezhořkne? Co ho tam přidat až po prudkém opečení masa?

  • Imrich Kullák | 13. 5. 2006 09:31

    Jsem rád,že jsem objevil tento recept. Je to pokrm přesnš pro moji Krevní skupinu (a to ve všech smyslech tohoto výrazu).Fakt dobrej. Nenáročný na přípravu přitom výdatný a chutný.

  • Jitka Malinová | 16. 3. 2006 11:55

    Dělám z telecího hrudí, vynikající. Sojí za to vyzkoušet. Jako přílohu máme rádi brambory.

  • Věra | 16. 3. 2006 11:44

    An, sosík je ta moc dobrá šťáva co se vydusí a vypeče a pak se s tím polévají knedlíky

  • An | 16. 3. 2006 09:19

    Co to je "sosík"??

  • Sanča Fülle | 23. 1. 2006 14:57

    Tohle nikdy nepodlévám, používám hrnec se silným dnem, ve kterém se nepřipaluje. Pak je to lepší, než kdybych tam nalila co jen kapičku vody. Sosíku zatím bylo vždy přiměřeně :-) Doma k tomu jíme rýži, se salátem anebo i čerstvým jablkovým kompotem s hřebíčkem a skořicí. Je to fakt bááááječný recept.

  • Kristýna | 17. 9. 2005 21:39

    Sosík se vypeče z masa,ne? Jinak recept vypadá báječně a pokud jste krevní skupina 0,tak i zdravě! Zkusím pro manžela :-). Díky

  • marta | 22. 8. 2005 08:42

    Sosik se udela sam mirnym podlevanim horkou vodou ale opravdu jen mirne nezalevat vetsim mnozstvim vody!

  • marie krejzarova | 17. 8. 2005 20:43

    A z čeho uděláme sosík?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hovězí maso Máslo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

Ukrajinský krabí salát

Ukrajinský krabí salát

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Česneková pomazánka - Ježek

Česneková pomazánka - Ježek

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Rozpékané bylinkové brambory

Rozpékané bylinkové brambory

Plněné cukety s ementálem

Plněné cukety s ementálem

Játra rychle a chutně

Játra rychle a chutně

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

91
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
82
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
60
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
33
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
30
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Sestra Krainové v dovolenkovém ráji: Po bodnutí komára skončila ve špitálu!

Sestra Krainové v dovolenkovém ráji: Po bodnutí komára skončila ve špitálu!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

  • Recepty.cz
  • Hovězí jen na česneku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact