zrovna delam v pomalem hrnci rano bude hotove
I pro mě jako pro člověka, který má z přípravy masa velký respekt, snadné a výborné. Použila jsem papiňák, nejdříve jsem maso osmahla, poté zalila vroucí vodou, aby bylo maso víceméně ponořeno a po natlakování nechala v papiňáku dusit cca 45 minut. Žádný připálený česnek se nekonal (několikrát jsem papiňíkem zašoupala, aby se případně přichycené maso "odchytlo") a maso se rozpadalo. Dávám za 1!
Vynikající! Dala jsem asi půlku masoxu, fakt jsme šmákli, i ta dvouletá :-)
Bylo to skvele, varila jsem mnozstvi na dva dny a zmizelo to vsechno! Jen te stavy mi prislo malo, tak jsem ke konci skoro vse vydusila, poprasila lehce moukou - podlit a povarit a bylo to akorat. Podavala jsem s bramboracky a nemelo to chybu :)))
dělala jsem, česnek prý moravský, bylo moc dobré, i já dávám 1, pro milovníky česneku vlká pochoutka
Dělala jsem v papiňáku. Do toho jsem dala máslo a olej, česnek a maso jsem orestovala, trochu podlila vodou a vařila 25 minut. Bylo to supr.
Zkoušela jsem v papiňáku a bylo to vynikající. Akorát jsem dala 2 hlavy česneku a moc česnekové to nebylo. Zjistila jsem že se dováží česnek z Číny a ten nemá vůbec žádnou palčivost. Tak letos budu mít domácí. Tak pak ještě písnu. Už se těšim. Dávám 1*
Recept je výborný. dnes jsem ho dělala poprvé a i syn, který maso nejí si 2x přídávala. Dávam za 1.
Dnes jsem zkoušela tento recept,ale dala jsem maso z divočáka:osmahla a potom přidala česnek nasekaný a ještě cibuli.Jako příloha hous.knedlík ,bylo to dobré.
dnes jsem dělám poprvé. Nevím asi jsem špatně pochopila recept ale česnek se dává hned a pak se na něm peče maso? Tak jsem udělala a česnek se mi spálil.
Pro Danielu: musí se to dusit v troše vody, pak se to přece nemůže připálit :-) Naprosto dokonalý! Česneku jsme se báli, ale byli jsme stateční a zkusili to :-) Výsledek předčil očekávání! Olizovali jsme se celá rodina i ten nejmladší (rok a půl). Děkujeme za recept.
Po půl hodině se mi připaloval česnek a přitom tam bylo majdy dost. Neporadíte mi co s tím? Ještě nikdy se mi hovězí nepodařilo, tentokrát jsem doufala v lepší výsledek :o(
Tak nevím, vždy se hovězího bojím, ale po přečtení komentářů jsem se do tohoto receptu vrhla. Dusila jsem ne mírným ohni 30 min a už jsem cítila spálený česnek. Co s tím? Poradíte, nebo zas nad hověžím zlomí hůl?
Martinka, asi si neodhadla množstvo soli, radšej daj najskôr menej a potom sa ľahšie dosolí. Vždy je lepšie keď je mäso mäkké ako by si ho mala žuvať ako žuvačku, aby nebolo až také mäkké, tomu sa dá ľahko predísť tak, že že počas dusenia mäsko jednoducho skúšaš, koštuješ a tak zistíš ako dlho ho máš ešte variť. Nedá sa nikdy presne napísať v recepte doba varenia, hlavne hovädzie mäso sa obyčajne varí dlhšie.Možno si mala práve také, ktoré nepotrebovalo dlhú dobu.
Martinka, slané ste to mali podľa toho, koľko ste posolili :))) Nabudúce dajte menej soli.
Nevím proč,ale měla jsem to strašně slané.Jinak maso bylo neuvěřitelně měkké, aso proto, že jsem ho dusila 2 hodiny.
Vyzkoušela jsem dnes tenhle recept a bylo to moc výborné!
tento recept milujem, také maso ještě pepřím a mírně ho naklepu a nařežu po okrajích. při dušení podleji a dám masox, šťáva je výborná. Papáme to nejraději s bramborovým knedlem a špenátem. To mě můj pak zbožňuje, no jo, láska prochází žaludkem :), mnam mnam
Tento recept dělám několik let, z různého masa, vepřového či drůbežího, podle toho, co je v mrazáku. A nikdy nezklamal. Přidávám pepř a kousek masoxu. Rodina má ráda šťávu, je výborná, dělám v papiňáku.
Velmi jednoduché,rychlé.Z množství česneku jsem měla trochu obavy.Vyšlo ale skvěle,hodnotím 1,prima recept.
Tento recept musím opravdu pochválit, téměř žádné ingredience a výsledek výborný - jen víc takových :-)
Tak tohle je opravdu lahůdka. Měla jsem strach z toho množství česneku,ale bylo to hodně dobrý. Jednička tento recept nemine. Určitě vyzkoušejte!
Tak nikdo tu nenapsal, zda to lze dusit i v troubě. Čistě dle selského rozumu si myslím, že ano, tak jdu na to - a pak poreferuji. Sice to nebude přesně tento recept, protože mám maso od středy naplátkované a naložené, ale to si myslím mu neuškodí - mělo by být rychleji hotové.
Jarmilo, toho cesneku 2 palicky a muzete i pridat. Je to opravdu vyborne. Doufam, ze si pochutnate.
No ahoj, česneku dvě hlavičky jako dvě paličky???Nebo dva stroužečky jako dva mozečky?? My tomu říkáme buď stroužek a nebo palice. Děkuju za odpověď.
Přesně tenhle recept dělám, jen někdy přidávám trošičku pepře a dělám v papíňáku, ušetří se spousta času a maso je zaručeně měkoučké. S bramborovým knedlíkem super.
Vyzkousela jsem tento recept i ja...a bylo to moc moc dobre!!!!!! Nemela jsem 2 hlavicky cesneku,ale jen 1,5 :-) a i tak to bylo skvele! Jednoduche a dobre!!!Vsem doporucuji, a davam za 1!!!
Tak jelen, připravený podle tohoto receptu, byl opravdu skvělý... A recept jsem poslala dál! ;o)
Dostali jsme chuť na hovězí na česneku, ale v mrazáku byl jen jelen... tak to jdu zkusit z něho, pak dám vědět jak to dopadlo :o))) Určitě to bude výborné!!!
Dusí se to na sporáku nebo v troubě? A toho česneku opravdu tolik? Vypadá to chutně. Určitě vyzkouším.
Naprosto vynikajici!!! Davam obrovskou 1*** Jsem mile prekvapena, jak se da temer z niceho vykouzlit takova dobrota.
Taky máte ověřeno, že ty nejjednodušší recepty z mála surovin jsou nejlepší? Dneska jsem tento recept udělala - no je to prostě bašta - s bramborovým knedlíčkem, pěkně polít tou šťávičkou :-) Dávám 1!!
Zkusil jsem ten recept jenom proto, že nám zbylo hodně utřeného česneku z příprav na Silvestra a česnekovou pomázánku. Ještě že ho zbylo tolik, dnešní oběd byl naprosto skvělý a sosík fakt jedinečný. :-)Více takových receptů.
Recept je naprosto vyborny a jednoduchy.Dokonce zachutnal i memu priteli,coz je co rict.Jako prilohu muzu doporucit brambory ''bramborovy jezek'' [polite stavou z masa] a varene zelene fazolove lusky s olivovym olejem a chilli.Je to basta!
Právě si na tom moc moc pochutnávám, už jsem to zkusila celkem třikrát a hodnotím za 1 s *! Místo másla dávám olej a podávám s bramborem a salátem. Opravdu dobrota.
Nevadí česneku to prudké opečení? Nezhořkne? Co ho tam přidat až po prudkém opečení masa?
Jsem rád,že jsem objevil tento recept. Je to pokrm přesnš pro moji Krevní skupinu (a to ve všech smyslech tohoto výrazu).Fakt dobrej. Nenáročný na přípravu přitom výdatný a chutný.
Dělám z telecího hrudí, vynikající. Sojí za to vyzkoušet. Jako přílohu máme rádi brambory.
An, sosík je ta moc dobrá šťáva co se vydusí a vypeče a pak se s tím polévají knedlíky
Co to je "sosík"??
Tohle nikdy nepodlévám, používám hrnec se silným dnem, ve kterém se nepřipaluje. Pak je to lepší, než kdybych tam nalila co jen kapičku vody. Sosíku zatím bylo vždy přiměřeně :-) Doma k tomu jíme rýži, se salátem anebo i čerstvým jablkovým kompotem s hřebíčkem a skořicí. Je to fakt bááááječný recept.
Sosík se vypeče z masa,ne? Jinak recept vypadá báječně a pokud jste krevní skupina 0,tak i zdravě! Zkusím pro manžela :-). Díky
Sosik se udela sam mirnym podlevanim horkou vodou ale opravdu jen mirne nezalevat vetsim mnozstvim vody!
A z čeho uděláme sosík?