• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Hovězí "hospodský" guláš
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí "hospodský" guláš

autor: Jenik
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 30
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí "hospodský" guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g hovězí maso přední hovězí maso (kližka)
    • 700
      g cibule
    • 2
      ks rajský protlak nebo jeden velký
    • 2
      balíček mletá paprika
    • masox čirý
    • 3
      ks gulášová šťáva - kostka
    • 3
      lžička majoránka
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička kmín
    • zasmážka sádlo s hladkou moukou
    • voda na podlití
    • sádlo lžíce

Postup přípravy receptu

1
V Papinově hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a osmahneme. Přidáme kmín, pepř, papriku a zpěníme asi 10 vteřin. Potom přidáme rozetřenou majoránku, rajské protlaky, všechny kostky bujónů a lehce podlijeme. Chvíli mícháme, až maso pustí šťávu a základ začne houstnout. Potom podlijeme více a pod poklicí dusíme asi 35 minut. Následně vypneme tepelný zdroj a necháme dojít dokud "papiňák" nezchladne a jde bez problémů (není pod tlakem) otevřít.
2
Vyndáme kostičky masa, šťávu rozmixujeme, zahustíme zásmažkou a šťávu provaříme asi 4 minuty (aby se ztratila chuť mouky). Maso vrátíme do hrnce, zamícháme, necháme prohřát. Guláš podáváme s knedlíkem (pečivem) sypaný bohatě cibulí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hospodský nakládaný hermelín

Hospodský nakládaný hermelín

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Hovězí guláš se zeleninou

Hovězí guláš se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ondra | 28. 10. 2013 06:57

    No on to recept jako špatnej není - člověk ví přesně postup co tam kdy dát a tak ale kdyby se striktně řídil receptu a napral tam 2 sáčky papriky a celou lžičku pepře tak by se asi ve finále divil. Při vaření musí mít člověk trochu fantazii a když najdu v receptu návod : utři dvě vejce , tak taky nejdu pro utěrku....

  • Pavel | 19. 7. 2013 09:05

    No recepty tohohle typu mě baví!! Rady typu podlijeme více, nebo přidáme všechny kostky bujonů, jsou tak k prdu. A co když někdo vaří guláš poprvý? Tenhle recept rozhodně ne...

  • Rosťa | 30. 5. 2013 12:27

    Mě náhodou moc chutná, dnes ho vařím již podruhé:-) Celá rodina je nadšená, lepší nejedli

  • Qvido | 13. 4. 2013 16:21

    Naprosto souhlasím s Hanou S. Hrůza. Kdysi se u nás tlakový hrnec používal a po 35 minutách plus dojití by z kostek masa byly nitě.

  • Hana S. | 12. 4. 2013 19:09

    blaf první třídy=tři kostky,dva sáčky papriky,dva protlaky :'(

  • dejvík | 8. 9. 2011 18:01

    Přišli jste tady vařit a nebo se dohadovat jak se otvírá papiňák ??? Nevím proč ale vždycky si najde nijaký blb jiné téma aby se mohl dohadovat. Jináč k receptu autora velice chválím vynikající guláš !!!

  • peto 49144 | 8. 3. 2011 19:47

    ja zasadne zahustujem zemiakamy ktore dam hned po orestovani mesa nadrobno nakrajane do ,,gulasu,, vela tak pripomyna kotlikovy gulas ktory robi otec na akciach a je s nim znamy po celej rodine. som len amater ale som rad ze mi toto ide fajn,len stale sa mi nedary urobit taky tmavy az ,,hnedocierny,, ako som uz zoparkrat mal v restykach a podobne,skusal som aj papriku osmazit zvlast na oleji a taku pridat do mesa no neviem,poradi niekto?

  • Jaroslava Oumarová | 29. 1. 2007 10:46

    Jenomže, "milý" anonyme, u nových papiňáků se postupuje přesně tak, jak píše Pavel. Je to proto, že hrnec má silné akutermické dno, takže se čas přímého varu zkracuje na nezbytně nutnou dobu a dovaření obstará tzv. zbytkov teplo.

  • Lidka Kábrtová | 29. 1. 2007 09:04

    Tak tohle vypadá tak na pátou cenovou skupinu. Kdyby existovala šestá (možná existuje, nevím, tak na ni...).

  • Di | 29. 1. 2007 08:20

    To není návod, jak otvírat papiňák, to asi Anonym špatně pochopil, ale jak ekonomicky využít vaření v papiňáku. Po vypnutí tepelného zdroje se obsah hrnce, zvláště je-li plný masa se štávou a máme-li elektický sporák, ještě delší dobu vaří, ale to ti, kteří ho používají určitě vědí.. Je proto dobré s tím počítat a vypnout příkon tepla včas. Můj papiňák v podstatě věří většinu času bez zapnutého tepelného zdroje (a to mám plyn).

  • Anonym | 28. 1. 2007 20:25

    Jo a Pavle, nevím, k čemu ten návod, jak otvírat papiňák. Pokud v něm něco vařím (guláš teda určitě ne), otevřu ho s naprostým klidem tak, že ho sundám z plotny, nožem nadzvednu ventil a nechám hrnec "vyfunět". Tato operace netrvá ani minutu.

  • Hana Rožníčková | 28. 1. 2007 18:53

    Téda guláš na másle....To jsem ještě neslyšela.Ale když to rodině chutná, proč né..

  • Anonym | 28. 1. 2007 17:20

    No tak hovězí gulášek jsem dělala zrovna dneska, a to bez papiňáku. Hovězí bok. Cibulku do zlatova na másle, na to dát na větší kostky pokrájené masíčko a rychle ho osmahnout ze všech stran, pak podlít vodou, přidám sladkou a trošku pálivé papriky (od oka, ale určitě to nejsou 2 sáčky), strouhaný sušený celer a petržel, trochu podravky, a na drobno nakrájený česnek. Když maso začne měknout, přidám lžíci kečupu a čajovou lžičku ajvaru, dochutím mletým pepřem, když je masíčko měkké, někdy (ale není to nutné) do guláše přidám ještě pokrájenou šťavnatou papriku a rajče a ještě podusím, než změkne i paprika. Jo, a zázraky udělá 1-2 lžíce mléka. Guláš je díky rozvařené cibuli a zelenině hustý dost, není potřeba do něho dávat mouku ani zásmažku.

  • Milan O | 27. 1. 2007 16:41

    Tento recept po přečtení už jsem raději ani nezkoušel,jedině kdybych ubral z některých ingredienci.No a tak já si osobně myslím že kdo mixuje guláš tak je barbar,navíc cibule sama o sobě zahušťuje, tak že milý Pavle,zamyslete se nad svým kulinářským uměním,samozřejmě že s nozorem Kamila plně souhlasím,ten kdo používá bujón do guláše tak neumí vařit,a nebo si to dost raději ulehčuje,neb tímto postupem se zachraňuje to co sám pokazil.Závěrem,spolehlivý recept na hospodský guláš neexistuje.Ale žádny učený z nebe nespadl a správný guláš se piluje i několik let až je super.

  • Monika Skalová | 20. 1. 2007 11:39

    Souhlasím s Di, guláš vařený v papiňáku není guláš, ale omáčka "hnědka" s přehršlí koření.

  • Di | 13. 12. 2006 06:25

    Ale uvaří Kamile a bez papiňáku a s rozumným množstvím koření k tomu! Papiňák Vám z hovězích kostek nadělá nitkovatou hmotu a množství koření (2 sáčky papriky, 3 lžičky majoránky a 6 dochucovacích kostek na cca 1/2 kg masa!) překořeněnou nepojídatelnou omáčku. Jedině že by jí bylo tak 10 l. Pak je ovšem potřeba se zamyslet nad tím, zda dobrou chuť guláši nedodá právě potřebné množstí masa. Hospodě, kda vaří guláš tímto způsobe, bych se raději vyhnula.

  • romana hrabovska | 12. 12. 2006 19:12

    Recept vypadá dobře,každý dělá guláš jináč.Když mixovat,tak mixovat.zkusím to a uvidíme.

  • Kamil Krybus | 11. 12. 2006 16:13

    Ze "zpěněné cibule" a "osmahnutého hovězího" nikdy guláš neuvaříš. Ono se to do jedlé podoby dostane díky paniňáku, tu hospodskou chuť tam ale dodáš přehršlí bujónových kostek. Sypání guláše syrovou cibulí se dělá proto, aby se zakryly nedostatky vlastního guláše.

  • englicka marketa | 11. 12. 2006 11:40

    téééda té chemie:o))

  • Hana Rožníčková | 11. 12. 2006 09:59

    Recept vypadá docela dobře, na mě je tam moc těch bujonů a také mi není jasné proč mixovat, když cibuli máme krájet nadrobno, ta by se měla vpodstatě rozvařit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Gulášová šťáva - kostka Hovězí maso Kmín Majoránka Masox Mletá paprika Pepř mletý Rajský protlak Sádlo Voda Zasmážka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Kuřecí prsíčka na kari s česnekem

Kuřecí prsíčka na kari s česnekem

Zapečená brokolice s těstovinami

Zapečená brokolice s těstovinami

Pivní vrabci

Pivní vrabci

Treska na gril

Treska na gril

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Jednoduchý rybí guláš - rychle a chutně

Jednoduchý rybí guláš - rychle a…

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

46
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
37
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
33
Pečené kuře
Pečené kuře
31
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
25
Kuřecí piccata
Kuřecí piccata

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Hovězí "hospodský" guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact