• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Hovězí guláš v tlakáči
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí guláš v tlakáči

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 146
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí guláš v tlakáči
Hovězí guláš v tlakáči
Hovězí guláš v tlakáči
Hovězí guláš v tlakáči
Hovězí guláš v tlakáči
Hovězí guláš v tlakáči
Hovězí guláš v tlakáči
Hovězí guláš v tlakáči
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks cibule
    • sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      lžička majoránka
    • pepř mletý
    • 800
      g hovězí maso
    • 1
      kostka hovězí vývar
    • 2
      lžíce paprika - sladká
    • 0,50
      lžička pálivá paprika
    • tmavá jíška
    • drcený kmín

Postup přípravy receptu

1
V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a maximálně půl minuty mícháme. Rychle přidáme na kostky (cca 4x4 cm) nakrájené maso a opékáme, aby se nám maso "zavřelo". Opékáme několik minut, než začne maso pronikavě vonět a pouštět šťávu. Pak maso osolíme, opepříme a přidáme kmín, podlijeme vodou tak, aby se nám maso dusilo a ne vařilo. Důkladně promícháme, zavřeme tlakový hrnec a dáme dusit.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Po cca 30 min. máme maso měkké (ne příliš, ať se nám pak na talíři příliš nerozpadá), přidáme vroucí vodu s rozpuštěnou kostkou bujónu (celkem budeme mít 2-2,5 l guláše) a necháme provařit. Do vroucího!! guláše přisypeme dle potřeby "bobky" (pozor houstne to, až po chvíli míchání). Přidáme lisovaný česnek, majoránku.
3
Pak ho s chlupatým knedlíkem sníme. Nejlépe chutná (proti předpisům hygieniků v ČR) druhý až sedmý den po uvaření.

RADA: Tradiční omáčky 9x jinak

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Hovězí guláš se zeleninou

Hovězí guláš se zeleninou

Hovězí zázvorový guláš

Hovězí zázvorový guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Xyht | 7. 12. 2019 12:31

    Po přečtení vašich zkušeností/ jdu na to poprvé/ vařit guláš v tlakáči, jej budu vařit na menší tlak označený jedničkou,na dvojku - vyšší tlak si to nelajznu a plotýnku na elektrických kamnech snížím z 9. - tého stupně na stupeň 4 poté ,co začne z tlakáče unikat ventilem přetlak abych maso dusil menším tlakem . Koupené hovězí kostky hodlám dusit cca 25 minut ,pak otevřu hrnec a juknu co maso. Tak mi držte palce ,vy zkušenější než kuchař amatér.

  • Jiří | 4. 9. 2016 10:18

    Já tam málem dal opravdový bobky.... dík za upřesnění.

  • step | 7. 4. 2016 14:10

    Díky za upřesnění, málem jsem tam šoupla bobkový list. :)

  • caligula | 9. 2. 2016 09:11

    ne ty pindo, musí se jíst jenom s knedlama, jinak ti narostou oslí uši!!! Už si viděla gulaš co se nedá jíst s chlebem????? :-D

  • jakeline | 1. 7. 2015 15:24

    Guláš vaříme s láskou nejlépe zalít trochou piva at má říz! :-D :-P

  • paco | 22. 2. 2015 11:30

    Přátelé, kašlete na tlakac, kostky a bobky. S tím nelze vařit, jen prznit. Dejte si na čas a guláš pokuste, nejlépe přiklopeny v troubE.

  • paco | 22. 2. 2015 11:29

    Přátelé, kašlete na tlakac, kostky a bobky. S tím nelze vařit, jen prznit. Dejte si na čas a guláš pokuste, nejlépe přiklopeny v troubE.

  • Maikee | 15. 11. 2014 21:26

    dal jsem místo kmínu nové koření a místo vody necelou lahvinku Braníka, zbytek posloužil k osvěžení 8-) ...už to syčí v papiňáku, tak jsem zvědav na výsledek :-)

  • Sabča | 16. 9. 2014 10:13

    Tak už je v tlakáči,tak doufam,že se povede:-) :-)

  • UnCool | 11. 7. 2014 15:06

    diky, nevedel jsem co jsou bobky a mam asi ten samy tlakac, tak to udelam stejne :-)

  • EvaV. | 16. 1. 2014 20:17

    Ještě že už mám nějaké ty zkušenosti v kuchyni a tlakáč jsem vypla po 20 minutách. Nechat to tam o 10 minut déle, tak nemám maso, ale srajdu. :-| Ale možná to bude tím, že jsem vařila v úplně novém tlakáči od Fagora :-) Jinak kdo neví, co jsou bobky, tak pravděpodobně byla myšlena syntetická hotová jíška od firmy Knorr (prodává se světlá a tmavá ve žluté a hnědé krabičce). Do guláše podle tohoto receptu patří samozřejmě ta tmavá <:-) Já ovšem guláš tímto nezkazím a zahušťuji chlebem :-P

  • Sosak | 28. 12. 2013 11:18

    Tolik nadšení z normálního guláše z tlakáče ? :-P Jezdíme do Rumunska s enduro motorkami a tamní babička nám vaří guláš v kolíku .. maso má naložené den do předu a to jsou kostky masa tak 5*5 i větší,hromada cibule ,čerstvé rajčata,paprika hafo česneku a vše dělá na ohni.. K tomu domácí knedlík.. To je guláš 8-) ale tenhle je také dobrý :-P

  • MeMk | 22. 11. 2013 21:59

    Právě dovařeno, uvidíme v neděli, zda sklidí pochvalu...

  • kamagra | 6. 11. 2013 00:23

    <a href=" http://www.buyviagraprize.com ">buy viagra no prescription</a>, 7837, <a href=" http://www.kamagraspecial.com ">cheap kamagra</a>.

  • kamagra | 4. 11. 2013 13:50

    <a href=" http://www.buyviagraprize.com ">buy viagra</a>, 1754, <a href=" http://www.kamagraspecial.com ">kamagra</a>.

  • Frenc | 29. 10. 2013 10:51

    Jo je to 8-)

  • Frenc | 29. 10. 2013 10:51

    Jo je to 8-)

  • lada69 | 15. 9. 2013 12:17

    jémine ,nevím co jsou bobky

  • Adka751 | 10. 5. 2013 18:21

    Dělala jsem již podruhé, a pošmákli jsme si :-))

  • Beru | 16. 3. 2013 08:55

    prakticky veškeré omáčky vařím jedině v tlakáči...a taky mi chvilku trvalo, než jsem chytila ten správný grif :-) ale je to tak, že pokud v něm vaříte, občas hrnec nadzvedněte a zakvedlejte s ním. Tak se vyvarujete tomu, aby se v něm něco připálilo.

  • zizi | 3. 3. 2013 13:01

    tak recep možna super ale jak tady spousta lidi piše malem bylo po mase .....behem chviličky voda fušč a mohlo byt vše spalene :-X možna by to chtěla přište lepe odmeřovat vodu a pak radi :-!

  • Květa | 6. 2. 2013 09:31

    Musim pochvalit !!!!!!!!!!!!!!! Super ,rychle a chutne ;-) ;-) ;-) ;-) :-P :-P :-P :-P :-P

  • Duchi | 5. 2. 2013 11:31

    v jednoduchosti je síla,rychle si jdu přidat,než mi to někdo sní.......výýýýborný guláááášek....

  • Pavla | 1. 2. 2013 00:13

    Já skoro také a to jsem tam měla dost vody a už po 10 min podlila...maso sam tuhý a připálený. ...ale příště už budu vědět. :'(

  • netopýr | 15. 1. 2013 10:45

    musíš se víc snažit ;-)

  • Gennes | 28. 12. 2012 13:47

    Díky za info.Dělal jsem to přesně podle návodu...Po 20 minutách jsem měl z guláše škvarky.. :-X .V papiňáku na ´mírný oheň..Maso bylo podlité ažaž...

  • babča | 31. 10. 2012 22:12

    Milá zlatá, 4 stroužky česneku, ne 4 paličky! To by bylo opravdu moc.

  • bilke | 4. 10. 2012 19:37

    Výborný recept, jak v hovězím podání, tak jsem zkoušel i zvěřinu, konkrétně dančí, jen ta kostka, vždy jsem měl podstivý vývar z kostí, dávám za 1* vynikající!!! :-)

  • libuše17 | 16. 9. 2012 11:00

    opravdu moc dobrý,vaříla jsem už hodně gulášů,ale ten je jednoduchý a vynikající,super!!!

  • petr92 | 11. 9. 2012 10:28

    guláš super, jen vývar je lepší pravý ale je jasné že vždy není jinak paráda :)

  • rins | 16. 8. 2012 21:48

    Výborný recept! Protože ted nemáme papiňák, tak jsem to dusila poctivě s doléváním vroucí vody skoro 2 hodiny (než maso změklo), ani jsem nepoužila ten vývar v kostce a je to bašta! A zítra bude ještě lepší! :-))

  • Jiří | 18. 7. 2012 13:47

    jednoduché! guláš výborný!

  • romansz | 18. 4. 2012 20:10

    vařím teměř stejně a vždy je supr

  • Milan | 18. 4. 2012 09:47

    Vyborný recept :-) pořád jsem se mořil z gulášem v kastrolů ateď je za chvilku. Kdo chce trošičku změnu tak muže zkusit malého frťánka rumu nebo "koňaku" :-[

  • Markyta | 22. 3. 2012 22:50

    už nevařím jiný :) dnes po čtvrté a zase se těšíme :) :-)

  • Kamil | 27. 2. 2012 14:26

    Dobrý recept, díky ;-)

  • flavour | 26. 2. 2012 13:58

    Vařil jsem již 2x a opět velice povedený! Nemá chybu.

  • Vilemina80 | 28. 11. 2011 12:45

    Vyborné, zdařilo se, jen jsem neměla tak velký papiňák tak jsem ho nechala lehounce bublat na plotně a šla mezitím na nehty :) tím jsem dosáhla i toho, že se sám zredukoval a nebylo třeba zahušťovat jíškou. Namísto předního jsem použila zadní hovězí, kvůli menší šlachovitosti. samozřejmě nutno nechat uležet a výsledek byl skvělý. Hosté ho hodnotili na výbornou, takže děkuji za skvělý recept, ukládám do kuchařky a určitě ho nedělám naposled!

  • angila | 21. 10. 2011 18:05

    jdu na to O:-)

  • J.F.Pinon | 1. 9. 2011 12:12

    Vše jde podle plánu :-|

  • sla69 | 1. 8. 2011 10:04

    mám rád tmavý guláš vyzkoušel jsem tento recept a můžu jen doporučit já jen k tomu přidal ještě vepřové kousky masa a trochu kari všem doporučuji

  • petrju | 20. 7. 2011 17:28

    Výborný recept. Sice jsem dal trochu více cibule a malinký protlak, ale koření a postup dle návodu a výborný. Už se na něj těším až bude zítra uleželý. :-)

  • šárka | 15. 7. 2011 11:20

    Právě jsem dovařila, je fakt bomba <3 <3 jiný dělat nebudu. dávám za1!

  • Miška | 8. 6. 2011 17:47

    Prosím jak jste docílila té krásné černé barvy? Jinak super recept, děkuji.

  • Adélka | 7. 6. 2011 19:11

    Poprvé jsem vařila hovězí gůláš a to podle vašeho receptu.... jenom místo kořšní zvlášť jsem na doporučení použila gulášové koření.... a můžu říct, že na poprvé se povedl.... a je výborný.... :) Velmi děkuji za úžasný recept.... :) jen tak dále... ;)

  • myšlenka | 5. 6. 2011 15:31

    Já nevím, ale není ten gulášek až příliš tmavý? A ten bramborový knedlík, ten bych si teda dala ke knedlu-zelu-vepřu. Ke guláši houskový! :-\

  • Dušan | 29. 5. 2011 11:33

    Díky za skvělý recept!

  • Vladimír Staško | 31. 3. 2010 14:08

    Ja,very gut.

  • Lenka Outratova | 24. 3. 2010 18:34

    Ahoj, vždy jsem se bála vařit guláš, ale s tímto receptem je to hračka! A je vynikající!! Moc děkuji za recept. A po pár dnech uležení byl ještě lepší :o)

  • Zdena z JM | 13. 11. 2009 13:29

    Proč ne maso z Globusu.Jeden můj známý chodí maso nakupovat právě do Globusu.Prý ho tam mají nejlépe opracované.

  • Petr S | 13. 11. 2009 13:16

    Základ je dobrý maso, takže hlavně nekupovat maso z globusu. To by vám celej gulage jenom zkazilo :)

  • lenka benova | 3. 10. 2009 19:53

    super guláš, veľká pochvala od manžela. Dávame 1.

  • Sarka Havlikova | 27. 9. 2009 22:23

    jsem moc spokojena, dala jsem o jednu cibuli vice, jinak presne dle navodu a po dlouhe dobe byla u obeda pochvala uz pri prvnim souste :-)

  • Anonym | 1. 3. 2009 13:55

    Výborný recept, moc nám chutnalo. Díky.

  • Kateřina Candrová | 17. 12. 2008 14:10

    Děkuji za vynikající recept.

  • vendula m. | 8. 12. 2008 13:35

    opravdu vyborny gulas, manzel chvalil sotva dosedl ke stolu :-) a i synek bastil a ani nedutal....

  • veronika schindlerová | 27. 11. 2008 11:24

    Guláš mi nikdy nešel, vždycky z něj byl takový průměrný výsledek, maso taky nic moc. Asi před půl rokem jsem objevila tenhle recept a moooc děkuji. Od té doby co dělám tenhle guláš, všichni se po něm míní utlouct. I má 11tilelá dcera, která je normálně hlavně na kuřecí.

  • Simona Garbová | 12. 11. 2008 10:33

    Výborný, dávám za 1 !!!! Také jsem tam dala trochu rajského protlaku na barvu, gulášek neměl chybu :-)

  • Simona Garbová | 8. 11. 2008 10:13

    dneska gulášek bude k obědu, už je hotový a je vynikající !!! Dávám velkou 1 :-)

  • Věra Štroblová | 31. 10. 2008 07:31

    Guláš je výborný, nakonec jsem přidala asi 10min před dokončením barevné papriky, nakrájené na proužky a ještě jsem přidala trošku kečupu jinak jsem dělala dle receptu. Dávám za 1 *

  • Olga | 17. 3. 2008 20:50

    Guláš bez cesnaku si ani neviem predstaviť, ten tam skrátka musí byť.Ja zahusťujem strúhaným zemiakom, nechám dobre povariť a ešte dávam do gulášu zemiaky nakrájané na kocky, čerstvé nakrájané paradajky a zelenú papriku.Zelenina tomu dodá tú správnu chuť.

  • Lenka | 17. 3. 2008 19:20

    recept je prima, dekuji... sice jsem nemela papinak, takze jsem musela varit maso dele, ale vysledek vyborny

  • jara | 22. 2. 2008 19:56

    taky ho tak dělám je výborný

  • belani | 15. 2. 2008 10:26

    Tento recept je fakt Super. Konečně jsme měli k obědu pravý guláš. Moc dobrý.

  • Jana Vencková | 6. 2. 2008 22:21

    Díky za skvělý recept, konečně se mi guláš povedl podle mých představ. Ještě dávám pro dochucení trochu rumu, dostane zajímavou chuť..Jednička s hvězdičkou!

  • Gábina H | 14. 1. 2008 10:16

    Charlie, tady se asi myslí ta instantní jíška v granulích, např od Knorru

  • Charlie | 13. 1. 2008 19:46

    A co to jsou ty "bobky". Doufám, že ne kozí :-)

  • emma | 13. 1. 2008 18:41

    je to jeden z nejlepších receptů na guláš, jen do základu patří trochu rajskího protlaku nebo kečupu.guláš pak dostane úžasnou barvu, nebojte se, cítit to není. ale fakt je lepší si na guláš udělat čas a vařit ho pomalu a bez tlakového hrnce. a česnek? samozřejmě tam patří.

  • Martina Marťásek | 8. 1. 2008 15:11

    Do guláše , že nepatří česnek ??? Tak to zase slyším prvně já , navíc čtyři stroužky na 800 g masa mi nepřijde jako přehnané množství . . .

  • Evas | 8. 1. 2008 14:14

    Guláš mě teda moc neoslovil, chuť česneku přerazila všechny ostatní chuťě, které má guláš mít. Ty 4 stroužky jsou opravdu moc a navíc jsem se setkala poprvé s tím, že se do hovězího guláše dává česnek. Ale sto lidí, sto chutí.

  • oskar malota | 30. 11. 2007 10:25

    varila jsem gulas vubec poprve a povedl se na jednicku :) diky za recept, hodnotim za 1

  • Daniella O. | 15. 11. 2007 17:18

    Gabco,tenhle gulas je vazne moc dobry a rychly.Da se jist jen s chlebem.Varim ho,kdyz nemam cas dusit maso 3 hodiny a delat knedliky.

  • Gabča | 15. 11. 2007 15:52

    Chtěla jsem se zeptat,je to typ guláše co se dá jíst normálně jen s chlebem?

  • pepíno | 10. 11. 2007 12:48

    Namísto bujónu přidám vývar z hovězích kostí a kořenové zeleniny a zahušťuji nastrouhanou,kůrkou chleba,tlakový hrnec už na guláš nepoužívám.

  • Stanislav Pešek | 5. 11. 2007 05:26

    Vařil jsem ho v pátek, jedl v sobotu a v neděli, je výborný !

  • Nikuška | 3. 11. 2007 19:47

    tak sem se pustila do vreni snad se to povede...drzte mi palecky:-)

  • Míra Fiala | 23. 10. 2007 18:15

    vřele doporučuji....je výtečný

  • Míra Fiala | 20. 10. 2007 13:19

    jsem na něj zvědav. zrovna ho jdu vařit.....

  • Já od Elišky | 18. 10. 2007 12:04

    No je to jasné. Je to na 1 s *. Manželka postupovala podle receptu s tím, že místo 30 min. vařila jen 20 min. Byl to guláš opravdu na bubliny za ušima. Vynikající. Doporučujeme.

  • Robert Hrabal | 13. 10. 2007 09:21

    Ještě jsem zapoměl k mému poslednímu příspěvku, pokud dopředu počítám z gulášem a zůstane mi zbytek kečupu, tak ho nechám, jenom přidám do něj vody a trošku rozředím no a pak zároveň s podlívkou z bujonu vliju i ten zbytek kečupu. Někdo přidává papriky a rajčata, já to řeším tímto způsobem :-)

  • Robert Hrabal | 13. 10. 2007 08:10

    Dělávám hovězí guláš taky tak, jak je v popsaný postup v receptě, dělám ho v papinu a přidávám ještě navíc pár kapek octu. Maso moc při prvotním opékání nesolím, protože masový bujón má taky sůl. Dosolím až při konečném koštu.Po těch 30ti minutách papin otevřu a v kastrolu, v které guláš dodělávám, vydusím šťávu, zapráším hl. moukou, chvíli nechám, opražit a potom teprve podleju vývarem z kostky hovězího bujónu. Když přidávám kůrky chleba, dávám je celé hned před uzavřítím papiňáku a pěkně se rozvaří. Česnek a majoránku dávám taky až nakonec při konečném dodělávání guláše. Je to mňamotka :-)

  • Ifka | 10. 10. 2007 11:32

    V sobotu jsem vyzkoušela tenhle recept a opravdu byl gulášek jedna báseň. Všichni se jen olizovali. Od teď už budu dělat guláš jen v papíňáku. Díky.Ifka

  • Ňulinka - | 2. 10. 2007 17:28

    Recept zde objevil manžel a od té doby nevaříme guláš jinak.Vynikající a ta úspora času a energie.Taky ta chuť se nám zdá taková NEVYVAŘENÁ.Jednička několikrát podtržená.MŇÁÁM.

  • Jana Remková | 1. 10. 2007 16:55

    Ještě jednou já.Mohla bych se zeptat,když všichni tak chálíte tento guláš,proč jej neoznámkujete?Tak aspoň já dávám za 1

  • Jana Remková | 1. 10. 2007 16:51

    Tlakový hrnec je super a kvedlat v něčem,co se vaří samo,není třeba!Nemusíte dávat moc vody,stačí jen málo,pokud máte dobrý tlakáč a to dnes jistě všechny jsou!Nebojte se toho nikdo,chuť zůstane nedotčená,zatímco v lasickém hrnci uniká příliž ven.Jana

  • Jana Remková | 1. 10. 2007 16:48

    Pro paní Beba no,stačilo by,kdybyste si tvrdý chleba nechávala a pak ho pomlela,jako strouhanu a tím zahušťovala guláše.Já to tak dělám stále a je to super,akorát to nechám více povařit,Jana

  • Mirka Mikulaskova | 28. 9. 2007 14:48

    Ja zahustuji jedine Corn Starchem,davam vice cesneku,ale mene cayenne pepper,jinak vse jako vy.Prave tento goulash varim na Floride,muj manzel ma narozeniny a cekame par pratel.Zdravi Mirka

  • beba | 23. 9. 2007 21:28

    Ešte nikdy som guláš nezahusťovala kôrkou z chleba. Chcem Vás poprosiť o popis, ako sa to robí, lebo by som to rada vyskúšla. Dakujem.

  • Jarka z Bratislavy | 21. 9. 2007 18:24

    Moja matka, Češka, varila guláš, tak ako sa robieval v reštauráciách, zahusťovaný postrúhanou kôrkou staršieho chleba. A bol vynikajúci ( viz Tonda Z). Zahusťovaný múkou je trocha mazľavý.Tlakový hrniec používam denne, veľmi šetrí energiu i čas. Do gulášu netreba dať veľa vody a dusiť na slabom príkone. Nepripáli sa.

  • Gábina Chotašová | 4. 9. 2007 18:45

    Musím pochválit, podle tohoto receptu jsem konečně uvařila guláš tak jak má být. Super, navíc v tlakáči,jedna báseň. Už je v oblíbených.

  • Frank Miklas | 1. 9. 2007 16:31

    Varim poprve a mam dotaz,kdy tam dame tu palivou papryku?

  • Jarka Stastna | 20. 8. 2007 12:47

    Ahoj všichni, tak jsem ten gulášek zkusila akorát papriku jsem dala až na maso a vařila jsem to jen 20 minut a trošku chilli a je to super !!! a ješte jsem to zalila trochou vývaru z masoxu a nemusím ani zahušťovat. Mňam :-)

  • Jana V. | 19. 8. 2007 17:23

    Teď jsem četla Ivy komentář,a vážně jsem se lekla,o jaké bobky se jedná?Už vím,po přečtení celého receptu jsem pochopila,jen mě vrtá hlavou,jestli opravdu jíte ten guláš až sedm dní po uvaření?To bych se neodvážila.

  • IvaM | 16. 8. 2007 14:38

    Díky za recept! Papiňáku se bojím, jak čert kříže, ale chtěla jsem ho využít, když už ho mám. Gulášek byl jedna radost, můj první v životě a mlaskalo se;o) Zahušťovala jsem půl na půl "bobky" a chlebem.

  • Kamila Kováčová | 11. 7. 2007 09:12

    Recept bezva, jen bych poradila místo zahušťování instatní jíškou nebo jiným umělým zahušťovadlem, dát raději kůrku chleba jak radí kolega, ale já dávám strouhaný sirový brambor těsně před dovařením (ne na nudličky,ale na pastu takové hroty - bolí z toho ruka, ale vyplatí se to).

  • Tonda Z | 10. 7. 2007 16:55

    Tak zrovna vařím guláš a tak si pročítám mezi mícháním recepty. S ingrediencemi bych souhlasil, já dávám tolik cibule jako je masa, myslím tím ale objem né váhu. S tou paprikou bych ale počkal, když se dlouho smaží zhořkne. Jen mě opravdu vadí ten tlakový hrnec. Maso na guláš se přeci musí zalít jen tak, aby nebylo zcela ponořené a hlavně se musí VYSMAHOVAT a ne dusit ponořené ve vodě. Chápu úsporu času a energie ale u guláše se prostě musí stát a tu vazkou hmotu občas promíchat. Na zahuštění používám nastrouhanou kůrku stvrdlého chleba.

  • Pavlína Bartáčková | 6. 7. 2007 15:53

    Vařila jsem tento guláš včera poprvé a musím poděkovat za tento recept!!! Super luxusní záležitost!!!!Díky a doporučuji

  • Pavla | 26. 6. 2007 12:59

    Jeden tip navíc. Já do guláše přidávám ještě mraženou kukuřici nebo hrášek. Někdy obojí, skvěle se to do něj hodí.

  • dana bendikova | 2. 5. 2007 15:00

    no uz ho delam po druhe a celi moji rodine chutna mocc!!!!!

  • Luthien | 26. 4. 2007 12:44

    Vařila jsem už několikrát podle tohoto receptu a vůbec se v tom tlakáči není čeho bát. Jak píše Václav - 30 minut a pak v případě potřeby dodusit. S čenekem a majoránkou je to prostě pohádka a moje drahá polovička tento gulášek miluje :o)

  • pavel | 23. 4. 2007 16:48

    je to nejlepší guláš jaký jsem kdy jedl

  • kotatko | 31. 3. 2007 10:20

    boze ja uz se na nej tesim :-))) za chvilku jdu delat pak napisu jak to dopadlo :-)

  • Toniček | 20. 3. 2007 21:43

    Máme to vyzkoušené,myslím že starším lídem,kterým se maso špatně kouše je to v papiňáku ideální.Doporučuji !

  • Lenka | 9. 3. 2007 14:03

    Teď jsem ho dovařila a už se mi zbýhají na něj sliny!

  • Jana Kutačová | 2. 3. 2007 15:35

    Jsem taky z Ostravy,ale již zadaná:o))Jinak k receptu-poslala jsem ho dnes kamarádovi,který ho nutně musí vyzkoušet a zítra jsme zváni na obídek.Před chvilkou psal,že se masko už dusí a nádherně to voní:o)Tak jsem zvědavá,jaký bude výsledek:o))

  • Zdeňka | 2. 3. 2007 15:05

    Pane Václave,pozor,aby se nestrhla rvačka.Takový nezadaný kuchař,to je terno.A ještě to krásné oslovení -holky zlaté.

  • Václav z Ostravy | 2. 3. 2007 13:13

    Holky zlaté.V papiňáku dělám gulášek podobně řadu let jen tam ještě přidávám špetku koření na zvěřinu, mírně zakápnu čilli a kůrky chleba místo mouky-jíšky!!! Podle kvality kližky vařím na mírném plameni 30 min a potom dle ochucení-odhadu mírně dovařím. Je to bomba a kdo chce ochutnat ať se přihlásí.Mám od včerejška večera uvařeno!! Momentálně nejsem zadán..

  • Věra Novotná | 9. 2. 2007 11:46

    Možná že jen ten pocit, že byl od maminky a nemusela jste vařit vy sama Vám dával pocit. že byl lepší. Určitě i ten Váš guláš bude výborný.

  • Pekyna | 9. 2. 2007 09:07

    Moje maminka vařívala guláš z kližky mnoho let v papiňáku. Je to již 30 let. Všichni na něj často vzpomínáme, ale mně se tak dobrý nikdy nepodařil i když jej vařím taky tak. Nevím co s tím dělala zázračného, že byl tak dobrý. Škoda, že již nežije.

  • eviku | 30. 11. 2006 19:16

    Patřím mezi "pravověrné" kuchty a vždycky jsem tvrdila, že guláš v papiňáku nikdy. Až minulou neděli mi náš mladej oznámil, odjíží už odpoledne místo v pondělí ráno, tudíž plánovaný gulášek z kližky s sebou na kolej musel projít přes papiňák. Opravdu byl k nerozeznání! Jediný problém je odhad doby vaření, aby nebyl na nitě, jak píše Di. Pokud vás tlačí čas, směle do papiňáku!

  • Kristýna Olšanová | 30. 11. 2006 08:51

    JO guláš je prima ale ten papinák no nevím nevím.

  • Di | 3. 10. 2006 09:43

    Guláš je lepší nedělat v papiňáku, právě proto, aby se nerozpadalo na nitě. Klasika je pomalé dušení. Vždyť jsou to kousky masa, změknout celkem brzy a máte potom pocit, že koušete do masa!

  • Anna | 2. 10. 2006 20:13

    Určitě je to klasický guláš, maso bych nevařila tak dlouho v papináku, pak je ještě dusí v omáčce. Jinak to ušetří čas, než vaření guláše normálním zpusobem.

  • Zdena z JM | 2. 10. 2006 13:07

    Podle mě je to recept na klasický guláš a takovýto recept tady už určitě je.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Guláš Hovězí Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drcený kmín Hovězí maso Hovězí vývar Majoránka Pálivá paprika Paprika - sladká Pepř mletý Sádlo Sůl Tmavá jíška

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Medové řezy ze 4 placek

Medové řezy ze 4 placek

Plněné papriky v rajčatové omáčce

Plněné papriky v rajčatové omáčce

Hlávkové zelí s těstovinami

Hlávkové zelí s těstovinami

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Fenyklový salát s pomerančem

Fenyklový salát s pomerančem

Palačinky s ovesnými vločkami a jablky

Palačinky s ovesnými vločkami a jablky

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

99
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
59
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
43
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
42
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
42
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem
Hovězí guláš s domácím Bavorským…
Hovězí guláš se zeleninou
Hovězí guláš se zeleninou
Hovězí gulášek
Hovězí gulášek
Hovězí chilli čína
Hovězí chilli čína
Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou
Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Hovězí guláš v tlakáči
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact