Maso opláchneme nakrájíme kostky, osolíme a poprášíme moukou. Na kostičky nakrájené cibule osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme maso, podlijeme vodou a dusíme asi 35 minut. Když je maso poloměkké, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a bobkový list. Za občasného míchání dusíme a podle potřeby podléváme vodou. Když je maso měkké, guláš zahustíme zbytkem mouky, osolíme, opepříme a krátce povaříme. Podáváme s vařenými brambory.
Vynechal jsem mouku a přidal cibuli a pár brambor.
Lukáš
|10. 2. 2007 13:26
Gulášek je docela jednoduchý, ideální pro začátečníky. Akorát ta doba přípravy je asi dvojnásobná, než je zde uvedeno. Doba na přípravu je tak 2 hodinky. Jinak dobré.
Kuchařka on-line
|10. 3. 2004 16:03
Množství cibule bylo doplněno.
Anonym
|9. 3. 2004 08:05
... a té cibule má být kolik?! Také 1,4 kg? Někdo říká :" Kolik masa tolik cibule", tak já jen jestli to platí i zde.