Očištěnou nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dohněda. Poté přidáme očištěné, na kostičky nakrájené, osolené a opepřené maso. Maso trochu orestujeme.
3
Na orestované maso dáme sladkou papriku (zlehka orestovat a poté zalít vroucí vodou) proto, aby nám paprika nezhořkla, přidáme masox, kmín. Necháme dusit 1-2 hodiny.
4
Když je maso poloměkké, zahustíme hladkou moukou. Přidáme česnek a podle potřeby sůl, pepř, kmín, papriku. Necháme ještě vařit asi půl hodiny. Ke konci přidáme majoránku, ale to už se nesmí gulášek vařit. A můžeme servírovat.
5
BAVORSKÝ KNEDLÍK:
6
Rohlíky nadrobíme nebo nakrájíme na drobné kostičky, zalijeme 125 ml horkého mléka, promícháme a necháme chvilku stát. Pak přidáme cibulku prosklenou na lžíci másla a 1 PL nasekané zelené petrželky, rozšlehaná vejce, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem, zahustíme moukou a burizóny a promícháme, aby se všechny ingredience dobře spojily.
7
Mokrou rukou tvarujeme knedlíky, které klademe do vroucí solené vody a vaříme cca 15 minut.
8
Podáváme k pečeným nebo dušeným masům a různým omáčkám.