Vsypte nasekanou cibuli, řapíkatý celer a orestujte.
3
Přidejte na kousky nakrájené hovězí. Osolte a opeřete, maso ze všech stran opečte dozlatova. Poté přidejte bobkový list a tymián. Zalijte asi třetinou vína. Duste, dokud se nezredukuje, přilijte třetinu a opět redukujte.
4
Nakonec zalijte zbylým vínem a ještě jednou vyduste na tuk. Zalijte vývarem. Přiklopte a na minimálním plameni duste do změknutí. Odklopte, osolte, opepřete, přesuňte ze sporáku a vmíchejte čokoládu.
5
V osolené vodě uvařte brambory a sceďte je. Ihned je rozmačkejte s máslem. Mezitím zahřejte mléko a horké je postupně zašlehávejte do brambor. Kaši servírujte s hovězím masem a čokoládovou šťávou vypečnou z masa.