• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Hovězí bourguignon
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí bourguignon

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: 260 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
7fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající hovězí po burgundsku pochází, jak už název napovídá, z Francie. Maso dušené na červeném víně s rajčatovou omáčkou, zeleninou a žampiony má výraznou chuť a zasytí i ty nejhladovější strávníky.

Suroviny

8 porce
    • 1,50
      kg hovězí maso vrchní nebo spodní šál
    • 150
      g slanina
    • slunečnicový olej
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 700
      ml červené víno suché
    • 500
      ml hovězí vývar
    • 1
      plechovka rajčatová omáčka
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks bobkový list
    • tymián
    • bramborová kaše bramborové pyré, pečivo k podávání
  • Vložka:
    • 12
      ks šalotka
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce olej
    • 400
      ml hovězí vývar
    • bouquet garni 4 snítky petrželky, 1 bobkový list a 2 snítky v tymiánu svázané v gáze
    • 500
      g žampiony

Postup přípravy receptu

1
Očištěné maso nakrájejte na kostky velké 5 x 5 cm. Slaninu nakrájejte na kostky a dozlatova ji orestujte v silnostěnném kastrolu zastříknutém olejem. Vyndejte ji děrovanou lžící na talíř a nyní v kastrolu opečte ze všech stran maso. Přesuňte ho ke slanině.
2
V kastrolu opečte na kolečka nakrájenou očištěnou mrkev a cibuli. Do kastrolu vraťte maso se slaninou. Osolte je a opepřete, poprašte moukou. Znovu orestujte a promíchejte. Přilijte víno a vývaru jen tolik, aby bylo maso pod hladinou. Vmíchejte rajčatový protlak, prolisovaný stroužek česneku, bobkový list a většinu tymiánu (trochu lístků si odložte na ozdobu). Kastrol vložte do spodní části trouby. Přikryjte poklicí a při 160 °C pečte 3 až 4 hodiny.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Šalotky mezitím oloupejte a rozdělte na jednotlivé cibulky. Rozehřejte 1 lžíci másla a 1 lžíci oleje a na tuku 10 minut zvolna opékejte cibulky. Zalijte vývarem, přidejte bouquet garni a za mírné teploty vařte pod poklicí asi 1 hodinu.
4
Očistěte žampiony a nakrájejte je na plátky. Před koncem vaření masa je 5 minut restujte na zbylém másle a oleji.
5
Šalotky i žampiony vsypte k masu, přidejte odložené lístky tymiánu a podávejte s bramborovým pyré nebo pečivem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Hovězí Massaman karí s batáty

Hovězí Massaman karí s batáty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Bouquet garni Bramborová kaše Červené víno Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí maso Hovězí vývar Máslo Mrkev Olej Pepř mletý Rajčatová omáčka Šalotka Slanina Slunečnicový olej Sůl Tymián Žampiony

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

Moučník alá tiramisu

Moučník alá tiramisu

Švýcarské fondue

Švýcarské fondue

Rohlíčky pro bezdomovce

Rohlíčky pro bezdomovce

Vajíčková pomazánka II.

Vajíčková pomazánka II.

Vajíčková pomazánka IV.

Vajíčková pomazánka IV.

Salát s rukolou a mozzarellou

Salát s rukolou a mozzarellou

Kuře v hořčičné kari marinádě

Kuře v hořčičné kari marinádě

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

344
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
63
Francouzský dresing
Francouzský dresing
43
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Houstičky z podmáslí
Houstičky z podmáslí
Hovězí  vývar s nudlemi
Hovězí vývar s nudlemi
Hovězí biftečky s ovčím sýrem
Hovězí biftečky s ovčím sýrem
Hovězí burger se sýrem Brie, brusinkovou omáčkou a salátem
Hovězí burger se sýrem Brie,…
Hovězí dušené ve víně s čokoládou
Hovězí dušené ve víně s čokoládou
Hovězí guláš
Hovězí guláš
  • Recepty.cz
  • Hovězí bourguignon
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact