• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houstičky z domácí pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Houstičky z domácí pekárny

autor: svišť
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 40
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houstičky z domácí pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      ml mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce máslo rozpuštěné
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička sůl vrchovatá
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 0,50
      kostka droždí
    • mák nebo dýňové či slunečnicové semínko na posypání

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto vyndáme z pekárny, rozdělíme na 8-10 částí podle toho, jak velké chceme mít housky, každou část rozdělíme na 3 a umotáme housky.
2
Já je pletu jako cop, ale záleží na každém, jak si je umotá.Když máme čas, můžeme houstičky nechat ještě chvilku odpočinout (cca 10- 15 min), ony ještě malinko nakynou,když ne, nevadí, povedou se i tak.Pak už jen potřeme zbylým bílkem, posypeme mákem nebo semínky a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem cca 15 min. při 200 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domací houstičky

Domací houstičky

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Majolkové houstičky

Majolkové houstičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#338243)
    Uživatel (#338243) | 9. 9. 2024 15:08

    Výborné, přehledný recept, který zvládnu i já. Povedly se... určitě nepeču naposledy ?moc děkuji.

  • majlika3
    majlika3 | 3. 2. 2019 17:58

    Výborné. /plně jsem si vzpomněla na doby, když jsem byla malá a moje máma dělala v malé pekárně a každé ráno nám nosila čerstvé pečivo. Opravdu nadýchané, měkoučké a s křupavou krustičkou. Jinak jsem přidala ještě malinko vody, protože se mi těsto zdálo trochu suché. Udělala jsem celkem 7 pořádných housek a pekla jsem je cca 20-25 minut. pomašlovala jsem je 2x jednou před pečením a po upečení. Určitě nedělám naposledy. ;)

  • taknic | 10. 1. 2019 19:45

    Vynikající housky. Dalo nám práci je nesníst ještě teplé. Určitě budu opakovat častěji. Peču si doma kváskový chleba a tohle je takový úlet do bílého pečiva, když chléb dojde a není čas zadělat další. Děkuji za recept.

  • Martina | 1. 3. 2017 14:13

    Absolutně nejlepší housky, jaké se mi kdy povedly! Jednu si holka zapomněla večer na stole, ráno nebyla ani okoralá. No a zbytek je fuč! :-) DĚKUJU!

  • Martina | 1. 3. 2017 14:13

    Absolutně nejlepší housky, jaké se mi kdy povedly! Jednu si holka zapomněla večer na stole, ráno nebyla ani okoralá. No a zbytek je fuč! :-) DĚKUJU!

  • Martina | 1. 3. 2017 14:13

    Absolutně nejlepší housky, jaké se mi kdy povedly! Jednu si holka zapomněla večer na stole, ráno nebyla ani okoralá. No a zbytek je fuč! :-) DĚKUJU!

  • Věra | 23. 1. 2016 21:05

    Těsto super,krásně vláčné,ještě jak budou chutnat,ale troufám si říct,že určitě skvěle :-)

  • Janakubana | 29. 10. 2015 06:24

    :) těsto jsem dala do domácí pekárny., nechala 2 hodiny na program testo. po upletení pletýnek, a upečení už jen zbývalo se do nich pustit. bylo uplně úžasné, a i 3 den(co nám jedna zbyla) byla měkká :) :-) ;-)

  • Janakubana | 29. 10. 2015 06:24

    :) těsto jsem dala do domácí pekárny., nechala 2 hodiny na program testo. po upletení pletýnek, a upečení už jen zbývalo se do nich pustit. bylo uplně úžasné, a i 3 den(co nám jedna zbyla) byla měkká :) :-) ;-)

  • Marketa.A85 | 24. 3. 2015 22:26

    Vynikající, nemají chybu!!!

  • Petra | 26. 2. 2014 18:30

    úžasné, povedly se :-)

  • Melina | 7. 4. 2013 19:46

    Opravdu výborné houstičky. Všichni si jenom mlaskali. Krásně nadýchané, vláčné, prostě nezkonkurenční.

  • svišť | 19. 11. 2012 23:57

    To má každá pekárna jinak. Já mám Etu a ta má program č. 7 - příprava těsta.

  • Lucie | 12. 11. 2012 20:29

    Na jaký program se prosím nechává dělat těsto? Děkuji

  • Zuzana | 5. 8. 2012 21:58

    Opravdu výborné, po houstičkách se jen zaprášilo. 8-)

  • Monika Pokorná | 3. 4. 2012 19:22

    mám vyzkoušeno.moooooc dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Domácí pekárny Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Mák Máslo Mléko Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Celerová polévka II.

Celerová polévka II.

Babiččin sádlový koláč

Babiččin sádlový koláč

Dort s ovocem a želatinou

Dort s ovocem a želatinou

Koleno v alobalu na grilu

Koleno v alobalu na grilu

Nivové placičky

Nivové placičky

Chilli Con Carne - mexická specialita

Chilli Con Carne - mexická specialita

Sezamové kuře v těstíčku

Sezamové kuře v těstíčku

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

203
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…
29
Hrnková dýňová roláda
Hrnková dýňová roláda
26
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem
Smažená rýže se…
23
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
22
Makovec se švestkami
Makovec se švestkami

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Další doporučené recepty:

Housky
Housky
Housky (DUKAN)
Housky (DUKAN)
Houstičky se sýrem a slaninou
Houstičky se sýrem a slaninou
Houstičky z podmáslí
Houstičky z podmáslí
Hovězí  vývar s nudlemi
Hovězí vývar s nudlemi
Hovězí biftečky s ovčím sýrem
Hovězí biftečky s ovčím sýrem
  • Recepty.cz
  • Houstičky z domácí pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact