• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houstičky z domácí pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Houstičky z domácí pekárny

autor: svišť
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 40
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houstičky z domácí pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      ml mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce máslo rozpuštěné
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička sůl vrchovatá
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 0,50
      kostka droždí
    • mák nebo dýňové či slunečnicové semínko na posypání

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto vyndáme z pekárny, rozdělíme na 8-10 částí podle toho, jak velké chceme mít housky, každou část rozdělíme na 3 a umotáme housky.
2
Já je pletu jako cop, ale záleží na každém, jak si je umotá.Když máme čas, můžeme houstičky nechat ještě chvilku odpočinout (cca 10- 15 min), ony ještě malinko nakynou,když ne, nevadí, povedou se i tak.Pak už jen potřeme zbylým bílkem, posypeme mákem nebo semínky a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem cca 15 min. při 200 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domací houstičky

Domací houstičky

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Majolkové houstičky

Majolkové houstičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#338243)
    Uživatel (#338243) | 9. 9. 2024 15:08

    Výborné, přehledný recept, který zvládnu i já. Povedly se... určitě nepeču naposledy ?moc děkuji.

  • majlika3
    majlika3 | 3. 2. 2019 17:58

    Výborné. /plně jsem si vzpomněla na doby, když jsem byla malá a moje máma dělala v malé pekárně a každé ráno nám nosila čerstvé pečivo. Opravdu nadýchané, měkoučké a s křupavou krustičkou. Jinak jsem přidala ještě malinko vody, protože se mi těsto zdálo trochu suché. Udělala jsem celkem 7 pořádných housek a pekla jsem je cca 20-25 minut. pomašlovala jsem je 2x jednou před pečením a po upečení. Určitě nedělám naposledy. ;)

  • taknic | 10. 1. 2019 19:45

    Vynikající housky. Dalo nám práci je nesníst ještě teplé. Určitě budu opakovat častěji. Peču si doma kváskový chleba a tohle je takový úlet do bílého pečiva, když chléb dojde a není čas zadělat další. Děkuji za recept.

  • Martina | 1. 3. 2017 14:13

    Absolutně nejlepší housky, jaké se mi kdy povedly! Jednu si holka zapomněla večer na stole, ráno nebyla ani okoralá. No a zbytek je fuč! :-) DĚKUJU!

  • Martina | 1. 3. 2017 14:13

    Absolutně nejlepší housky, jaké se mi kdy povedly! Jednu si holka zapomněla večer na stole, ráno nebyla ani okoralá. No a zbytek je fuč! :-) DĚKUJU!

  • Martina | 1. 3. 2017 14:13

    Absolutně nejlepší housky, jaké se mi kdy povedly! Jednu si holka zapomněla večer na stole, ráno nebyla ani okoralá. No a zbytek je fuč! :-) DĚKUJU!

  • Věra | 23. 1. 2016 21:05

    Těsto super,krásně vláčné,ještě jak budou chutnat,ale troufám si říct,že určitě skvěle :-)

  • Janakubana | 29. 10. 2015 06:24

    :) těsto jsem dala do domácí pekárny., nechala 2 hodiny na program testo. po upletení pletýnek, a upečení už jen zbývalo se do nich pustit. bylo uplně úžasné, a i 3 den(co nám jedna zbyla) byla měkká :) :-) ;-)

  • Janakubana | 29. 10. 2015 06:24

    :) těsto jsem dala do domácí pekárny., nechala 2 hodiny na program testo. po upletení pletýnek, a upečení už jen zbývalo se do nich pustit. bylo uplně úžasné, a i 3 den(co nám jedna zbyla) byla měkká :) :-) ;-)

  • Marketa.A85 | 24. 3. 2015 22:26

    Vynikající, nemají chybu!!!

  • Petra | 26. 2. 2014 18:30

    úžasné, povedly se :-)

  • Melina | 7. 4. 2013 19:46

    Opravdu výborné houstičky. Všichni si jenom mlaskali. Krásně nadýchané, vláčné, prostě nezkonkurenční.

  • svišť | 19. 11. 2012 23:57

    To má každá pekárna jinak. Já mám Etu a ta má program č. 7 - příprava těsta.

  • Lucie | 12. 11. 2012 20:29

    Na jaký program se prosím nechává dělat těsto? Děkuji

  • Zuzana | 5. 8. 2012 21:58

    Opravdu výborné, po houstičkách se jen zaprášilo. 8-)

  • Monika Pokorná | 3. 4. 2012 19:22

    mám vyzkoušeno.moooooc dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Domácí pekárny Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Mák Máslo Mléko Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Papriková pomazánka II.

Papriková pomazánka II.

Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky

Zdravá dobrota z červené čočky a…

Soté z vepřového masa

Soté z vepřového masa

Houbová smetanová omáčka

Houbová smetanová omáčka

Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Cupcakes

Cupcakes

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

711
Boloňské špagety
Boloňské špagety
46
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…
37
Pečené kuře s nádivkou
Pečené kuře s nádivkou
28
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
25
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
AHA.cz Velká proměna Brzobohaté: Překvapila šik účesem

Velká proměna Brzobohaté: Překvapila šik účesem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Melania vs. Kate: Kdo ovládl podzimní megahit lépe?

Melania vs. Kate: Kdo ovládl podzimní megahit lépe?

Ženy.cz Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Blesk.cz Slavnostní premiéra Franz: Láska, kam se podíváš! Malý s Kociánovou i Jirásková s tajemným fešákem

Slavnostní premiéra Franz: Láska, kam se podíváš! Malý s Kociánovou i Jirásková s tajemným fešákem

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Další doporučené recepty:

Housky
Housky
Housky (DUKAN)
Housky (DUKAN)
Houstičky se sýrem a slaninou
Houstičky se sýrem a slaninou
Houstičky z podmáslí
Houstičky z podmáslí
Hovězí  vývar s nudlemi
Hovězí vývar s nudlemi
Hovězí biftečky s ovčím sýrem
Hovězí biftečky s ovčím sýrem
  • Recepty.cz
  • Houstičky z domácí pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact