• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houstičky z domácí pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Houstičky z domácí pekárny

autor: svišť
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 40
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houstičky z domácí pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      ml mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce máslo rozpuštěné
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička sůl vrchovatá
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 0,50
      kostka droždí
    • mák nebo dýňové či slunečnicové semínko na posypání

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto vyndáme z pekárny, rozdělíme na 8-10 částí podle toho, jak velké chceme mít housky, každou část rozdělíme na 3 a umotáme housky.
2
Já je pletu jako cop, ale záleží na každém, jak si je umotá.Když máme čas, můžeme houstičky nechat ještě chvilku odpočinout (cca 10- 15 min), ony ještě malinko nakynou,když ne, nevadí, povedou se i tak.Pak už jen potřeme zbylým bílkem, posypeme mákem nebo semínky a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem cca 15 min. při 200 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domací houstičky

Domací houstičky

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Majolkové houstičky

Majolkové houstičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#338243)
    Uživatel (#338243) | 9. 9. 2024 15:08

    Výborné, přehledný recept, který zvládnu i já. Povedly se... určitě nepeču naposledy ?moc děkuji.

  • majlika3
    majlika3 | 3. 2. 2019 17:58

    Výborné. /plně jsem si vzpomněla na doby, když jsem byla malá a moje máma dělala v malé pekárně a každé ráno nám nosila čerstvé pečivo. Opravdu nadýchané, měkoučké a s křupavou krustičkou. Jinak jsem přidala ještě malinko vody, protože se mi těsto zdálo trochu suché. Udělala jsem celkem 7 pořádných housek a pekla jsem je cca 20-25 minut. pomašlovala jsem je 2x jednou před pečením a po upečení. Určitě nedělám naposledy. ;)

  • taknic | 10. 1. 2019 19:45

    Vynikající housky. Dalo nám práci je nesníst ještě teplé. Určitě budu opakovat častěji. Peču si doma kváskový chleba a tohle je takový úlet do bílého pečiva, když chléb dojde a není čas zadělat další. Děkuji za recept.

  • Martina | 1. 3. 2017 14:13

    Absolutně nejlepší housky, jaké se mi kdy povedly! Jednu si holka zapomněla večer na stole, ráno nebyla ani okoralá. No a zbytek je fuč! :-) DĚKUJU!

  • Martina | 1. 3. 2017 14:13

    Absolutně nejlepší housky, jaké se mi kdy povedly! Jednu si holka zapomněla večer na stole, ráno nebyla ani okoralá. No a zbytek je fuč! :-) DĚKUJU!

  • Martina | 1. 3. 2017 14:13

    Absolutně nejlepší housky, jaké se mi kdy povedly! Jednu si holka zapomněla večer na stole, ráno nebyla ani okoralá. No a zbytek je fuč! :-) DĚKUJU!

  • Věra | 23. 1. 2016 21:05

    Těsto super,krásně vláčné,ještě jak budou chutnat,ale troufám si říct,že určitě skvěle :-)

  • Janakubana | 29. 10. 2015 06:24

    :) těsto jsem dala do domácí pekárny., nechala 2 hodiny na program testo. po upletení pletýnek, a upečení už jen zbývalo se do nich pustit. bylo uplně úžasné, a i 3 den(co nám jedna zbyla) byla měkká :) :-) ;-)

  • Janakubana | 29. 10. 2015 06:24

    :) těsto jsem dala do domácí pekárny., nechala 2 hodiny na program testo. po upletení pletýnek, a upečení už jen zbývalo se do nich pustit. bylo uplně úžasné, a i 3 den(co nám jedna zbyla) byla měkká :) :-) ;-)

  • Marketa.A85 | 24. 3. 2015 22:26

    Vynikající, nemají chybu!!!

  • Petra | 26. 2. 2014 18:30

    úžasné, povedly se :-)

  • Melina | 7. 4. 2013 19:46

    Opravdu výborné houstičky. Všichni si jenom mlaskali. Krásně nadýchané, vláčné, prostě nezkonkurenční.

  • svišť | 19. 11. 2012 23:57

    To má každá pekárna jinak. Já mám Etu a ta má program č. 7 - příprava těsta.

  • Lucie | 12. 11. 2012 20:29

    Na jaký program se prosím nechává dělat těsto? Děkuji

  • Zuzana | 5. 8. 2012 21:58

    Opravdu výborné, po houstičkách se jen zaprášilo. 8-)

  • Monika Pokorná | 3. 4. 2012 19:22

    mám vyzkoušeno.moooooc dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Domácí pekárny Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Mák Máslo Mléko Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vafle s lesním ovocem

Vafle s lesním ovocem

Ořechové řezy III.

Ořechové řezy III.

Rybízový koláč IV.

Rybízový koláč IV.

Troubový segedinský guláš

Troubový segedinský guláš

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Cuketová buchta se skořicí

Cuketová buchta se skořicí

Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!

Palačinky nejrychllější nejchutnejší…

Čokoládová buchta z remosky

Čokoládová buchta z remosky

Smaženka s restovanou zeleninou

Smaženka s restovanou zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

148
Máslové řízky
Máslové řízky
130
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
122
Dýňová tortila
Dýňová tortila
44
Klasické lečo
Klasické lečo
32
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Miss Universe Česko Tomanová: Finále jedu vyhrát!

Miss Universe Česko Tomanová: Finále jedu vyhrát!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Housky
Housky
Housky (DUKAN)
Housky (DUKAN)
Houstičky se sýrem a slaninou
Houstičky se sýrem a slaninou
Houstičky z podmáslí
Houstičky z podmáslí
Hovězí  vývar s nudlemi
Hovězí vývar s nudlemi
Hovězí biftečky s ovčím sýrem
Hovězí biftečky s ovčím sýrem
  • Recepty.cz
  • Houstičky z domácí pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact