• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Houstičky z domácí pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Houstičky z domácí pekárny

autor: svišť
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 40
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houstičky z domácí pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      ml mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce máslo rozpuštěné
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička sůl vrchovatá
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 0,50
      kostka droždí
    • mák nebo dýňové či slunečnicové semínko na posypání

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto vyndáme z pekárny, rozdělíme na 8-10 částí podle toho, jak velké chceme mít housky, každou část rozdělíme na 3 a umotáme housky.
2
Já je pletu jako cop, ale záleží na každém, jak si je umotá.Když máme čas, můžeme houstičky nechat ještě chvilku odpočinout (cca 10- 15 min), ony ještě malinko nakynou,když ne, nevadí, povedou se i tak.Pak už jen potřeme zbylým bílkem, posypeme mákem nebo semínky a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem cca 15 min. při 200 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domací houstičky

Domací houstičky

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Majolkové houstičky

Majolkové houstičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#338243)
    Uživatel (#338243) | 9. 9. 2024 15:08

    Výborné, přehledný recept, který zvládnu i já. Povedly se... určitě nepeču naposledy ?moc děkuji.

  • majlika3
    majlika3 | 3. 2. 2019 17:58

    Výborné. /plně jsem si vzpomněla na doby, když jsem byla malá a moje máma dělala v malé pekárně a každé ráno nám nosila čerstvé pečivo. Opravdu nadýchané, měkoučké a s křupavou krustičkou. Jinak jsem přidala ještě malinko vody, protože se mi těsto zdálo trochu suché. Udělala jsem celkem 7 pořádných housek a pekla jsem je cca 20-25 minut. pomašlovala jsem je 2x jednou před pečením a po upečení. Určitě nedělám naposledy. ;)

  • taknic | 10. 1. 2019 19:45

    Vynikající housky. Dalo nám práci je nesníst ještě teplé. Určitě budu opakovat častěji. Peču si doma kváskový chleba a tohle je takový úlet do bílého pečiva, když chléb dojde a není čas zadělat další. Děkuji za recept.

  • Martina | 1. 3. 2017 14:13

    Absolutně nejlepší housky, jaké se mi kdy povedly! Jednu si holka zapomněla večer na stole, ráno nebyla ani okoralá. No a zbytek je fuč! :-) DĚKUJU!

  • Martina | 1. 3. 2017 14:13

    Absolutně nejlepší housky, jaké se mi kdy povedly! Jednu si holka zapomněla večer na stole, ráno nebyla ani okoralá. No a zbytek je fuč! :-) DĚKUJU!

  • Martina | 1. 3. 2017 14:13

    Absolutně nejlepší housky, jaké se mi kdy povedly! Jednu si holka zapomněla večer na stole, ráno nebyla ani okoralá. No a zbytek je fuč! :-) DĚKUJU!

  • Věra | 23. 1. 2016 21:05

    Těsto super,krásně vláčné,ještě jak budou chutnat,ale troufám si říct,že určitě skvěle :-)

  • Janakubana | 29. 10. 2015 06:24

    :) těsto jsem dala do domácí pekárny., nechala 2 hodiny na program testo. po upletení pletýnek, a upečení už jen zbývalo se do nich pustit. bylo uplně úžasné, a i 3 den(co nám jedna zbyla) byla měkká :) :-) ;-)

  • Janakubana | 29. 10. 2015 06:24

    :) těsto jsem dala do domácí pekárny., nechala 2 hodiny na program testo. po upletení pletýnek, a upečení už jen zbývalo se do nich pustit. bylo uplně úžasné, a i 3 den(co nám jedna zbyla) byla měkká :) :-) ;-)

  • Marketa.A85 | 24. 3. 2015 22:26

    Vynikající, nemají chybu!!!

  • Petra | 26. 2. 2014 18:30

    úžasné, povedly se :-)

  • Melina | 7. 4. 2013 19:46

    Opravdu výborné houstičky. Všichni si jenom mlaskali. Krásně nadýchané, vláčné, prostě nezkonkurenční.

  • svišť | 19. 11. 2012 23:57

    To má každá pekárna jinak. Já mám Etu a ta má program č. 7 - příprava těsta.

  • Lucie | 12. 11. 2012 20:29

    Na jaký program se prosím nechává dělat těsto? Děkuji

  • Zuzana | 5. 8. 2012 21:58

    Opravdu výborné, po houstičkách se jen zaprášilo. 8-)

  • Monika Pokorná | 3. 4. 2012 19:22

    mám vyzkoušeno.moooooc dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Domácí pekárny Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Mák Máslo Mléko Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketová polévka se salámem

Cuketová polévka se salámem

Nadýchané vdolečky

Nadýchané vdolečky

Žluté řezy se sněhem

Žluté řezy se sněhem

Hrníčkové knedlíky

Hrníčkové knedlíky

Pravé řecké Pasticcio

Pravé řecké Pasticcio

Zapečená brokolice se zeleninou a šunkou

Zapečená brokolice se zeleninou a…

Krémová houbová polévka

Krémová houbová polévka

Jednoduché švestkovo-makové kynuté knedlíky

Jednoduché švestkovo-makové kynuté…

Proužky  portobello ve strouhance

Proužky portobello ve strouhance

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

71
Ševcovský mls - trochu jinak
Ševcovský mls - trochu…
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
27
Placičky z bramborové kaše
Placičky z bramborové…
23
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Fotografka Nguyen Phuong Thao o posledním focení s Jiřím Bartoškou (†78): Bylo to velmi dojemné!

Fotografka Nguyen Phuong Thao o posledním focení s Jiřím Bartoškou (†78): Bylo to velmi dojemné!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Housky
Housky
Housky (DUKAN)
Housky (DUKAN)
Houstičky se sýrem a slaninou
Houstičky se sýrem a slaninou
Hovězí  vývar s nudlemi
Hovězí vývar s nudlemi
Hovězí biftečky s ovčím sýrem
Hovězí biftečky s ovčím sýrem
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
  • Recepty.cz
  • Houstičky z domácí pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact