• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Houstičky z domácí pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Houstičky z domácí pekárny

autor: svišť
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 40
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houstičky z domácí pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      ml mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce máslo rozpuštěné
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička sůl vrchovatá
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 0,50
      kostka droždí
    • mák nebo dýňové či slunečnicové semínko na posypání

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto vyndáme z pekárny, rozdělíme na 8-10 částí podle toho, jak velké chceme mít housky, každou část rozdělíme na 3 a umotáme housky.
2
Já je pletu jako cop, ale záleží na každém, jak si je umotá.Když máme čas, můžeme houstičky nechat ještě chvilku odpočinout (cca 10- 15 min), ony ještě malinko nakynou,když ne, nevadí, povedou se i tak.Pak už jen potřeme zbylým bílkem, posypeme mákem nebo semínky a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem cca 15 min. při 200 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domací houstičky

Domací houstičky

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Majolkové houstičky

Majolkové houstičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#338243)
    Uživatel (#338243) | 9. 9. 2024 15:08

    Výborné, přehledný recept, který zvládnu i já. Povedly se... určitě nepeču naposledy ?moc děkuji.

  • majlika3
    majlika3 | 3. 2. 2019 17:58

    Výborné. /plně jsem si vzpomněla na doby, když jsem byla malá a moje máma dělala v malé pekárně a každé ráno nám nosila čerstvé pečivo. Opravdu nadýchané, měkoučké a s křupavou krustičkou. Jinak jsem přidala ještě malinko vody, protože se mi těsto zdálo trochu suché. Udělala jsem celkem 7 pořádných housek a pekla jsem je cca 20-25 minut. pomašlovala jsem je 2x jednou před pečením a po upečení. Určitě nedělám naposledy. ;)

  • taknic | 10. 1. 2019 19:45

    Vynikající housky. Dalo nám práci je nesníst ještě teplé. Určitě budu opakovat častěji. Peču si doma kváskový chleba a tohle je takový úlet do bílého pečiva, když chléb dojde a není čas zadělat další. Děkuji za recept.

  • Martina | 1. 3. 2017 14:13

    Absolutně nejlepší housky, jaké se mi kdy povedly! Jednu si holka zapomněla večer na stole, ráno nebyla ani okoralá. No a zbytek je fuč! :-) DĚKUJU!

  • Martina | 1. 3. 2017 14:13

    Absolutně nejlepší housky, jaké se mi kdy povedly! Jednu si holka zapomněla večer na stole, ráno nebyla ani okoralá. No a zbytek je fuč! :-) DĚKUJU!

  • Martina | 1. 3. 2017 14:13

    Absolutně nejlepší housky, jaké se mi kdy povedly! Jednu si holka zapomněla večer na stole, ráno nebyla ani okoralá. No a zbytek je fuč! :-) DĚKUJU!

  • Věra | 23. 1. 2016 21:05

    Těsto super,krásně vláčné,ještě jak budou chutnat,ale troufám si říct,že určitě skvěle :-)

  • Janakubana | 29. 10. 2015 06:24

    :) těsto jsem dala do domácí pekárny., nechala 2 hodiny na program testo. po upletení pletýnek, a upečení už jen zbývalo se do nich pustit. bylo uplně úžasné, a i 3 den(co nám jedna zbyla) byla měkká :) :-) ;-)

  • Janakubana | 29. 10. 2015 06:24

    :) těsto jsem dala do domácí pekárny., nechala 2 hodiny na program testo. po upletení pletýnek, a upečení už jen zbývalo se do nich pustit. bylo uplně úžasné, a i 3 den(co nám jedna zbyla) byla měkká :) :-) ;-)

  • Marketa.A85 | 24. 3. 2015 22:26

    Vynikající, nemají chybu!!!

  • Petra | 26. 2. 2014 18:30

    úžasné, povedly se :-)

  • Melina | 7. 4. 2013 19:46

    Opravdu výborné houstičky. Všichni si jenom mlaskali. Krásně nadýchané, vláčné, prostě nezkonkurenční.

  • svišť | 19. 11. 2012 23:57

    To má každá pekárna jinak. Já mám Etu a ta má program č. 7 - příprava těsta.

  • Lucie | 12. 11. 2012 20:29

    Na jaký program se prosím nechává dělat těsto? Děkuji

  • Zuzana | 5. 8. 2012 21:58

    Opravdu výborné, po houstičkách se jen zaprášilo. 8-)

  • Monika Pokorná | 3. 4. 2012 19:22

    mám vyzkoušeno.moooooc dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Domácí pekárny Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Mák Máslo Mléko Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koláč s kokosem a šlehačkou

Koláč s kokosem a šlehačkou

Tvarohové řezy trojbarevné

Tvarohové řezy trojbarevné

Výborný narozeninový dort

Výborný narozeninový dort

Guláš bez masa

Guláš bez masa

Majonézové koláče

Majonézové koláče

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

Špagety se špenátovým pestem

Špagety se špenátovým pestem

Plněné rohlíky jako jednohubky

Plněné rohlíky jako jednohubky

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

Doporučujeme

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

107
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
75
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
57
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
34
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z tortilly!
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z…
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
AHA.cz Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Jana Adamcová o manželově nové přítelkyni: Je to rodinná známá!

Jana Adamcová o manželově nové přítelkyni: Je to rodinná známá!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

Další doporučené recepty:

Housky
Housky
Housky (DUKAN)
Housky (DUKAN)
Houstičky se sýrem a slaninou
Houstičky se sýrem a slaninou
Hovězí  vývar s nudlemi
Hovězí vývar s nudlemi
Hovězí biftečky s ovčím sýrem
Hovězí biftečky s ovčím sýrem
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
  • Recepty.cz
  • Houstičky z domácí pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact