• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Houstičky s uzeným masem
Napište svůj komentář k receptu

Houstičky s uzeným masem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houstičky s uzeným masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 3
      dl mléko
    • 60
      g sádlo
    • 200
      g slanina
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžička cukr
    • 3
      lžička sůl 2-3
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka majoránka
    • vejce na potření

Postup přípravy receptu

1
Z 3/4 vlahého mléka, droždí, cukru a lžičky mouky uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, vejce, zbytek mléka, rozpuštěné a schladlé sádlo, na kostičky nakrájenou slaninu, sůl a koření dle chuti a s kváskem zpracujeme těsto. Pokud se nám bude zdát řídké, můžeme přidat hladkou mouku. Těsto dáme na 30 minut na teplém místě vykynout a poté tvarujeme malé bochánky (asi 25), které dáváme na plech vyložený pecíčím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme kmínem.
2
Pečeme v předehřáté troubě - elektrické 180 °C - asi 10 minut, pak přepínám na horní ohřev, aby chytily houstičky zlatou barvu (5 min.). Do těsta můžeme přidat na kousky nakrájený sýr, česnek, zelí nebo koření dle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Majolkové houstičky

Majolkové houstičky

Domací houstičky

Domací houstičky

Oblíbené houstičky

Oblíbené houstičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 16. 3. 2006 19:01

    Díky za radu, dám ho tedy raději více. Ivana

  • Darja Podzemná | 16. 3. 2006 11:47

    Se sýrem jsem je už dělala, dala jsem tam 200g strouhaného a zdálo se mi to málo:-)).On se v těstě roztopil, takže housky měly jen trošku sýrovou příchuť.Asi to chce trošku větší množství a možná i větší kousky.

  • Ivana Samcová | 15. 3. 2006 19:54

    Vyzkoušela jsem je s anglickou slaninou, jsou chutné a navíc moc hezky vypadají. Příště bych je chtěla udělat se sýrem a česnekem. Nevím, jaké dát množství sýra. Mohlo by mít na těsto špatný vliv, kdybych sýrem nešetřila a dala ho tam víc? Díky za radu. Ivana

  • Darja Podzemná | 12. 3. 2006 10:24

    Omlouvám se, já dávám někdy slaninu, někdy uzené maso, tak jsem to prohodila.

  • Jaroslava Oumarová | 11. 3. 2006 01:14

    Znám slaninový chléb, ale udělat "housky" mne nikdy nenapadlo, díky:-)Jinak housky pletu a peču také, ale bez slaniny.

  • Tereza Jarčušková | 10. 3. 2006 14:21

    Prosím, kde je to mäso alebo sa ním myslí slanina ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Z mouky/obilovin Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Kmín Majoránka Mléko Sádlo Slanina Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová bábovka III.

Tvarohová bábovka III.

Fazolová polévka II.

Fazolová polévka II.

Zapékaná kapusta

Zapékaná kapusta

Zapečené brambory se smetanou

Zapečené brambory se smetanou

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Perník s jablky 2

Perník s jablky 2

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Rýžový nákyp s broskvemi

Rýžový nákyp s broskvemi

Bramborové placky se sýrem po našem

Bramborové placky se sýrem po našem

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

64
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
37
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
33
Máslové řízky
Máslové řízky
29
Dýňová tortila
Dýňová tortila
25
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Dominika Myslivcová v Paříži: Překvapení pod Eiffelovkou!

Dominika Myslivcová v Paříži: Překvapení pod Eiffelovkou!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

  • Recepty.cz
  • Houstičky s uzeným masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact