Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji ji usmažíme dokřupava. V míse s moukou necháme vzejít kvásek, pak přidáme smaženou cibuli i s olejem, na kterém se smažila, 1-2 lžičky soli, vlažnou vodu podle potřeby.
2
Těsto vypracujeme a necháme na teplém místě vykynout. Pak pleteme malé housky (nebo rohlíčky, dalamánky atd.), potíráme je rozšlehaným vejcem a pečeme při 175 °C cca 25 minut.
Na podobné pečivo jsem narazila v Kauflandu-bagety s cibulkou.Nic dalšího v nich přidáno nebylo,ale muž si tak pošmáknul,prý to musím zkusit upéct doma..tak to zkusím:)
Miroslava Severová
|17. 1. 2008 12:20
Podobný recept jsem včera slyšela v Českém rozhlase II. - Praha - dávali olivový olej, cibulku doporučovali červenou a dále přidávali nasekané bylinky. Doporučovali hned po zadělání tvořit houstičky nebo bochánky a pak potírat rozšl. vejcem a sypat solí,kmínem,mákem,různýma semínkama nechat kynout na plechu a pak péci na 200 st.