Vše zaděláme v těsto a necháme vykynout. Po vykynutí pleteme houstičky, potíráme rozšlehaným vajíčkem, sypeme solí a kmínem nebo mákem nebo strouhaným sýrem. Lze udělat i jako malé bochánky (ve velikosti housek), plněné uzeninou a sýrem.
Vynikající,dnes jsme dělaly s mamkou a povedlo se nám jich 40. Přidávám fotku :-)
Adéla
|7. 12. 2012 21:08
Naprosto dokonalé! Dělala jsem je dnes poprvé a můžu říct, že byly hned přyč!! :) díky :-[
pepik
|17. 11. 2012 23:01
prostě genialní recept jen jeste trochu vic soli ,,díík =-O
katka v.
|25. 10. 2011 00:35
Vyzkoušela jednou, peču stále. Doma nic jiného nechtějí. Prostě parádní recept. děkuji Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce.
delali jsem celozrnné a to je tedy, ale doslova,,žrádlo,,:o)
Šárka C.
|5. 3. 2008 14:40
Nejraději mám na pečení housek právě tento recept, protože není složitý a na suroviny náročný.Po spočítání cen za suroviny a odběru elektřiny, jsem zjistila, že je levnější housky upéci doma než koupit.Z tohoto receptu jich mám asi 20ks a rozdíl ceny mezi domácími a koupenými je zhruba 1,-Kč.Myslíte si, že je výhodnější housky upéci za 30,- Kč nebo je koupit za 50,- Kč.
Jana V.
|22. 9. 2007 15:22
Miroslave,vejcem se těsto potírá právě kvůli hezké barvě po upečení.Já kynuté těsto vždycky vejcem potřu.Zkuste ještě jednou,uvidíte rozdíl.
Edr Josef
|22. 9. 2007 03:37
Manzelka upekla housky,podle receptu Simci.Zavonela mi vune domova.Po dlouhe dobe jsem jedl ceske housky.Byla to pohadka
Miroslav Vlasák
|10. 5. 2007 14:16
také jsem zkoušel upéct housky podle Simči,ale něco se nepovedlo.Předně se mi hotové housky přilepily k pečícímu papíru.Rád bych se tedy zeptaĺ,zda je nutné pečící papír mastit.Nebo je to druhem papíru?Za druhé...než jsem upletl poslední housku,tak ta první mezi tím nakynula.Chci říct,že i kddyž jsem nechal housky odstat předtím,než jsem je dal péct,tak byl veliký rozdíl,mezi houskou první a poslední.Podle receptu Ivany jsem je nepotíral vejcem,ale vodou a housky po pečení zustali v barvě těsta,vubec nezezlátli (i když se pekli vic než 20 min) Barvy hrozná,vůbec neláká ke konzumaci.Co jsem udělal špatně?Poradí mi někdo?Zatím to vypadá,že první várku housek dostane můj pes :((Díky Mirek
Simča Sládková
|18. 2. 2007 16:38
Katko díky za pochvalu. Jsem ostuda, už před dvěma týdny jsem tu slíbila fotky a neposlala je.... Polepším se.... :-)
Kateřina S
|18. 2. 2007 12:40
Dělala jsem housky podle Simči a byly výborné.
Simča Sládková
|1. 2. 2007 19:19
Dcera přinesla z kroužku vaření obdobný recept, na kilo mouky 1 kostka droždí (42g), 1/2 l vody, 10 lžic oleje, větší špetka soli, malá lžička cukru na nakynutí kvasnic a sůl, kmín či mák na posyp. Pekly jme je na zítřejší snídani. Musím je vyfotit a pošlu obrázek.
Ivana
|18. 6. 2006 21:32
Já do těsta na housky nepřidávám mléko ani žloutky, místo tuku dávám sádlo, potírám vodou a sypu