Vše zaděláme v těsto a necháme vykynout. Po vykynutí pleteme houstičky, potíráme rozšlehaným vajíčkem, sypeme solí a kmínem nebo mákem nebo strouhaným sýrem. Lze udělat i jako malé bochánky (ve velikosti housek), plněné uzeninou a sýrem.
Vynikající,dnes jsme dělaly s mamkou a povedlo se nám jich 40. Přidávám fotku :-)
Adéla
|7. 12. 2012 21:08
Naprosto dokonalé! Dělala jsem je dnes poprvé a můžu říct, že byly hned přyč!! díky :-[
pepik
|17. 11. 2012 23:01
prostě genialní recept jen jeste trochu vic soli ,,díík =-O
katka v.
|25. 10. 2011 00:35
Vyzkoušela jednou, peču stále. Doma nic jiného nechtějí. Prostě parádní recept. děkuji Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce.
delali jsem celozrnné a to je tedy, ale doslova,,žrádlo,,:o)
Šárka C.
|5. 3. 2008 14:40
Nejraději mám na pečení housek právě tento recept, protože není složitý a na suroviny náročný.Po spočítání cen za suroviny a odběru elektřiny, jsem zjistila, že je levnější housky upéci doma než koupit.Z tohoto receptu jich mám asi 20ks a rozdíl ceny mezi domácími a koupenými je zhruba 1,-Kč.Myslíte si, že je výhodnější housky upéci za 30,- Kč nebo je koupit za 50,- Kč.
Jana V.
|22. 9. 2007 15:22
Miroslave,vejcem se těsto potírá právě kvůli hezké barvě po upečení.Já kynuté těsto vždycky vejcem potřu.Zkuste ještě jednou,uvidíte rozdíl.
Edr Josef
|22. 9. 2007 03:37
Manzelka upekla housky,podle receptu Simci.Zavonela mi vune domova.Po dlouhe dobe jsem jedl ceske housky.Byla to pohadka
Miroslav Vlasák
|10. 5. 2007 14:16
také jsem zkoušel upéct housky podle Simči,ale něco se nepovedlo.Předně se mi hotové housky přilepily k pečícímu papíru.Rád bych se tedy zeptaĺ,zda je nutné pečící papír mastit.Nebo je to druhem papíru?Za druhé...než jsem upletl poslední housku,tak ta první mezi tím nakynula.Chci říct,že i kddyž jsem nechal housky odstat předtím,než jsem je dal péct,tak byl veliký rozdíl,mezi houskou první a poslední.Podle receptu Ivany jsem je nepotíral vejcem,ale vodou a housky po pečení zustali v barvě těsta,vubec nezezlátli (i když se pekli vic než 20 min) Barvy hrozná,vůbec neláká ke konzumaci.Co jsem udělal špatně?Poradí mi někdo?Zatím to vypadá,že první várku housek dostane můj pes (Díky Mirek
Simča Sládková
|18. 2. 2007 16:38
Katko díky za pochvalu. Jsem ostuda, už před dvěma týdny jsem tu slíbila fotky a neposlala je.... Polepším se.... :-)
Kateřina S
|18. 2. 2007 12:40
Dělala jsem housky podle Simči a byly výborné.
Simča Sládková
|1. 2. 2007 19:19
Dcera přinesla z kroužku vaření obdobný recept, na kilo mouky 1 kostka droždí (42g), 1/2 l vody, 10 lžic oleje, větší špetka soli, malá lžička cukru na nakynutí kvasnic a sůl, kmín či mák na posyp. Pekly jme je na zítřejší snídani. Musím je vyfotit a pošlu obrázek.
Ivana
|18. 6. 2006 21:32
Já do těsta na housky nepřidávám mléko ani žloutky, místo tuku dávám sádlo, potírám vodou a sypu