Ano! To je ten recept z naší velké, černé, polorozpadlé kuchařky:-) Akorát mouku dávám hrubou. Jen pro zasmání: když jsem je vařila poprvé, tak jsem si ubrousek vyložila jako papírový ubrousek a doma nebyly jiné než zelené...
Knedlík v hrnku jo? Ho pak z toho hrnku při mé smůle nedostanu a koukám je tam psaný sníh, nóóó, tak to bych spotřebovala plato vajec a stejně by se mě nepovedl. Jsem maličko nemotorná na tyto věci. Určo, ale nějaký zkusím. :-)
Pozděnko, zkuste knedlík v hrnku, je to skoro stejné, 2 hrníčky hr.mouky, trochu soli, 2-3 žloutky, 2 -3 rohlíky nakrájené, 2 hrnky mléka, kousek másla, umíchám mouku,žloutky a mléko, přidám rohlíky nakrájené a sníh ze 2-3 bílků,dobře zamíchám, vymažu hrnky máslem - vysypu hr. moukou a naplním 4-5 hrníčků nakyndám těsto, nechám v hrnci vařit 3/4 hod. i déle 1 hod.a je hotovo a fakticky jsou dobré, vařím je už 20 let.
Jsem začátěčník, navíc s těstem velký "nepřítel", ale udávané jednotky mě plně vyhovují. Jdu to zkusit. A když se nepovede? V mrazáku mám kupovaný :-), tak se chlap stejně nadlábne. :-)
jsou nedobre
Když už teda publikuju ty recepty...Mouka hrubá nebo polohrubá viz. příspěvky výše. Právě pro začátečníky mi přijde jednoduché vzít odměrku , najít rysku 1/3 l a odměřovat. Jinak 1/3 l je 333.333333 ml.
kdyz uz publikuji recept tak myslim ze pro nezkusene by bylo vhodne napsat treba o jakou mouku se jedne a co se tyka jednotek jsou taky dost nesrozumitelne,protoze ve vetsine recepru se uvadi gramy nebo mililitry.diky
Dají se dělat i z polohrubé.
Knedliky se dělají jenom z hrubé mouky
zajimalo by mne jaky druh mouky mam pouzit. dekuji