Mouku prosijeme do mísy, zalijeme mlékem rozšlehaným se solí a vejci a dobře promícháme. Přidáme pokrájené a na másle osmažené housky, promícháme a vložíme ve tvaru šišky do navlhčeného, vyždímaného a máslem potřeného ubrousku. Ubrousek kolem těsta volně zavážeme nití na obou koncích a hned vložíme do velkého množství vařící osolené vody.
2
Vaříme asi 25 minut. Uvařený knedlík vyjmeme, vybalíme a hned propíchneme vidlicí, aby unikla pára. Nakrájíme na 22 plátků.
Ano! To je ten recept z naší velké, černé, polorozpadlé kuchařky:-) Akorát mouku dávám hrubou. Jen pro zasmání: když jsem je vařila poprvé, tak jsem si ubrousek vyložila jako papírový ubrousek a doma nebyly jiné než zelené...
Pozděnka
|10. 12. 2007 18:58
Knedlík v hrnku jo? Ho pak z toho hrnku při mé smůle nedostanu a koukám je tam psaný sníh, nóóó, tak to bych spotřebovala plato vajec a stejně by se mě nepovedl. Jsem maličko nemotorná na tyto věci. Určo, ale nějaký zkusím. :-)
Jana Pátková
|10. 12. 2007 17:06
Pozděnko, zkuste knedlík v hrnku, je to skoro stejné, 2 hrníčky hr.mouky, trochu soli, 2-3 žloutky, 2 -3 rohlíky nakrájené, 2 hrnky mléka, kousek másla, umíchám mouku,žloutky a mléko, přidám rohlíky nakrájené a sníh ze 2-3 bílků,dobře zamíchám, vymažu hrnky máslem - vysypu hr. moukou a naplním 4-5 hrníčků nakyndám těsto, nechám v hrnci vařit 3/4 hod. i déle 1 hod.a je hotovo a fakticky jsou dobré, vařím je už 20 let.
Pozděnka
|10. 12. 2007 12:06
Jsem začátěčník, navíc s těstem velký "nepřítel", ale udávané jednotky mě plně vyhovují. Jdu to zkusit. A když se nepovede? V mrazáku mám kupovaný :-), tak se chlap stejně nadlábne. :-)
jirina f
|26. 9. 2005 16:33
jsou nedobre
Lada Kovářová
|23. 8. 2005 17:13
Když už teda publikuju ty recepty...Mouka hrubá nebo polohrubá viz. příspěvky výše. Právě pro začátečníky mi přijde jednoduché vzít odměrku , najít rysku 1/3 l a odměřovat. Jinak 1/3 l je 333.333333 ml.
martina cermakova
|23. 8. 2005 13:40
kdyz uz publikuji recept tak myslim ze pro nezkusene by bylo vhodne napsat treba o jakou mouku se jedne a co se tyka jednotek jsou taky dost nesrozumitelne,protoze ve vetsine recepru se uvadi gramy nebo mililitry.diky
Dana M.
|21. 3. 2005 07:16
Dají se dělat i z polohrubé.
Krůšo
|19. 3. 2005 08:02
Knedliky se dělají jenom z hrubé mouky
jan zverina
|21. 11. 2004 21:34
zajimalo by mne jaky druh mouky mam pouzit. dekuji