• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houskový knedlík s celozrnnou moukou
Napište svůj komentář k receptu

Houskový knedlík s celozrnnou moukou

autor: Uživatel (#-23938)
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houskový knedlík s celozrnnou moukou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 10
      g droždí
    • 2
      dl sodovka (perlivá voda)
    • 2
      ks rohlík z předeškého dne
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Mouky smícháme, osolíme, nadrobíme droždí, přidáme vejce a sodovku a vypracujeme těsto, do kterého ještě zapracujeme na kostičky nakrájené rohlíky a necháme odpočinout tak 20-30 minut.
2
Utvoříme dva knedlíky, vložíme je do vařící osolené vody a vaříme 20 minut. Po 10 minutách ve vodě obrátíme. Knedlíky nejlépe krájet bílou nití, zůstanou pěkně kulaté a nesrazí se.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin houskový knedlík

Babiččin houskový knedlík

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • brzdka | 22. 11. 2012 18:59

    Hurá, povedl se :-) Jsem kuchařka začátečník, tak mám radost.

  • Eva | 24. 5. 2012 12:31

    Knedlíky jsem vyzkoušela. Jsou moc dobré. Určitě jsou sytější, než klasické knedlíky z bílé mouky. Příjemná změna. :-)

  • Marsí | 7. 2. 2008 14:07

    Helenko, rýžové burisony do knedlíků a na moučníky kupuji V Delvitě, teď už je to skoro vlastně Billa...viděla jsem i v Tescu, jsou většinou u těstovin nebo tam, kde je rýže, tak koukněte..:-))

  • Helena | 6. 2. 2008 22:51

    Jejda,Jitko,prozraďte mi,kde kupujete rýžové burizony.Já je marně sháním,nikde nejsou.

  • Jitka Macháčková | 6. 2. 2008 11:53

    Když už jsme u té "zdravější" verze knedlíků, místo rohlíků dávám rýžové burizony a hrstičku ovesných vloček. Na finálním výrobku to není vůbec poznat, v řezu knedlíky vypadají jako houskové a mám lepší pocit, že to není až tak úplně nezdravé.

  • Jana | 18. 1. 2008 10:36

    Já když dělám knedlíky ze sodovky, tak dám jen prdopeč a jsou bezvadné.

  • Lenka | 17. 1. 2008 10:32

    Houskové knedlíky s celozrnné mouky dělám, někdy jen z celozrnné, někdy přidám část bílé mouky. Připravuji klasický kvásek a dávám mléko. Použít sodovku je dobrý nápad, zřejmě těsto prokypří. Uvařené knedlíky propíchám špejlí, aby vyšla pára a nesrazily se. Nechám trochu prochladnout a potom krájím klasickým kráječem. Když by se krájely knedlíky horké, smačknou se a jsou šišaté a jakoby přisražené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Droždí Polohrubá mouka Rohlík Sodovka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Starodávné buchty

Starodávné buchty

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Lívance a la Jamie Oliver

Lívance a la Jamie Oliver

Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě

Slané vínové cukroví

Slané vínové cukroví

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Koláčky s drobenkou

Koláčky s drobenkou

Domácí čokoládová zmrzlina

Domácí čokoládová zmrzlina

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

197
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
95
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
72
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
43
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
33
"Houboráky" - houbové bramboráky
"Houboráky" - houbové…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Tragická tajemství Roberta Redforda (†89): Problémy s alkoholem a smrt dvou synů

Tragická tajemství Roberta Redforda (†89): Problémy s alkoholem a smrt dvou synů

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

  • Recepty.cz
  • Houskový knedlík s celozrnnou moukou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact