• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houskový knedlík s celozrnnou moukou
Napište svůj komentář k receptu

Houskový knedlík s celozrnnou moukou

autor: Uživatel (#-23938)
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houskový knedlík s celozrnnou moukou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 10
      g droždí
    • 2
      dl sodovka (perlivá voda)
    • 2
      ks rohlík z předeškého dne
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Mouky smícháme, osolíme, nadrobíme droždí, přidáme vejce a sodovku a vypracujeme těsto, do kterého ještě zapracujeme na kostičky nakrájené rohlíky a necháme odpočinout tak 20-30 minut.
2
Utvoříme dva knedlíky, vložíme je do vařící osolené vody a vaříme 20 minut. Po 10 minutách ve vodě obrátíme. Knedlíky nejlépe krájet bílou nití, zůstanou pěkně kulaté a nesrazí se.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin houskový knedlík

Babiččin houskový knedlík

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • brzdka | 22. 11. 2012 18:59

    Hurá, povedl se :-) Jsem kuchařka začátečník, tak mám radost.

  • Eva | 24. 5. 2012 12:31

    Knedlíky jsem vyzkoušela. Jsou moc dobré. Určitě jsou sytější, než klasické knedlíky z bílé mouky. Příjemná změna. :-)

  • Marsí | 7. 2. 2008 14:07

    Helenko, rýžové burisony do knedlíků a na moučníky kupuji V Delvitě, teď už je to skoro vlastně Billa...viděla jsem i v Tescu, jsou většinou u těstovin nebo tam, kde je rýže, tak koukněte..:-))

  • Helena | 6. 2. 2008 22:51

    Jejda,Jitko,prozraďte mi,kde kupujete rýžové burizony.Já je marně sháním,nikde nejsou.

  • Jitka Macháčková | 6. 2. 2008 11:53

    Když už jsme u té "zdravější" verze knedlíků, místo rohlíků dávám rýžové burizony a hrstičku ovesných vloček. Na finálním výrobku to není vůbec poznat, v řezu knedlíky vypadají jako houskové a mám lepší pocit, že to není až tak úplně nezdravé.

  • Jana | 18. 1. 2008 10:36

    Já když dělám knedlíky ze sodovky, tak dám jen prdopeč a jsou bezvadné.

  • Lenka | 17. 1. 2008 10:32

    Houskové knedlíky s celozrnné mouky dělám, někdy jen z celozrnné, někdy přidám část bílé mouky. Připravuji klasický kvásek a dávám mléko. Použít sodovku je dobrý nápad, zřejmě těsto prokypří. Uvařené knedlíky propíchám špejlí, aby vyšla pára a nesrazily se. Nechám trochu prochladnout a potom krájím klasickým kráječem. Když by se krájely knedlíky horké, smačknou se a jsou šišaté a jakoby přisražené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Droždí Polohrubá mouka Rohlík Sodovka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka olejová

Bábovka olejová

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Kuře v zelenině

Kuře v zelenině

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

Rajský salát - light

Rajský salát - light

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Jablečný závin

Jablečný závin

100% rajská šťáva - sterilovaná

100% rajská šťáva - sterilovaná

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

144
Zelný salát (nejen) s paprikou
Zelný salát (nejen) s…
113
Marinované cukety s citronovým tvarohem
Marinované cukety s…
99
Fazolový salát (nejen) s kořenovou zeleninou
Fazolový salát (nejen) s…
96
Šťouchané brambory nejen s kapustou
Šťouchané brambory nejen…
58
Musaka z cuket
Musaka z cuket

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Houskový knedlík s celozrnnou moukou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact