Do mísy dáme mouku, sůl, prášek do pečiva, nakrájený rohlík, vejce, vlažnou vodu dle potřeby. Vše smícháme a tvoříme knedlíky, které vaříme ve vroucí vodě 20 minut po každé straně.
Jo, Vladane, dělám to taky tak. Mám poměr na 1/4 l mléka, 1/8 l vody, 2 vejce, lžička oleje, špetka soli, 1/2 kila hrubé mouky, 3 rohlíky (nejlépe z minulého dne) nakrájené na kostky. Nedávám žádný prdopeč, ale těsto dobře (před přidáním rohlíků) propracuji, až těsto dělá bubliny. Pak přidám rohlíky a nechám cca 1/2 hodiny odstát. Z 1/2 kila mouky dělám 3 kulaté knedle a vařím je 15 minut, přičemž je také otáčím v polovině doby. Kdyby byly knedle větší, tak se logicky vaří déle.
Vladan M
|31. 1. 2009 08:56
Dávám místo vody mléko,a lžíci oleje a rohlíků o kapánek víc.Rohlíky zapracuju do hotového těsta a nechám 10-15 minut odstát.Když mám těsta víc vařím i víc jak 25 minut, jednou otočím......minuta sem,minuta tam.....
Mirka P.
|5. 8. 2008 16:09
Já také knedlík neotáčím, chce to jen dobře vypracovat těsto. Dělám ale kynutý.
Irena Klasová
|5. 8. 2008 14:26
A nemá to být 10 minut z každé strany, celkem těch 20 minut? Já knedlíky sice nedělám, to přenechávám mamce, která je dělá moc dobré a vím, že je vaří ve vroucí vodě zhruba těch 20 minut, ale neotáčí je.
Věra Štroblová
|4. 8. 2008 10:19
já bych opravila poslední větu asi takto : vaříme v vroutí vodě 20 minut a průběžně asi o 5 minutách ve vodě otočíme. V žádném případě nevařit 40 minut !!
Mirka P.
|3. 8. 2008 22:07
20 minut po každé straně je celkem 40 minut? Není to moc?