• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Houskové knedlíky z pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Houskové knedlíky z pekárny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houskové knedlíky z pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hrubá mouka
    • 1
      lžička droždí
    • 1
      ks vejce
    • 300
      ml mléko
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      ks houska starší

Postup přípravy receptu

1
Do pekárny vyklepneme vejce, přidáme vlažné mléko a mouku smíchanou se solí a droždím. Zapneme program na přípravu těsta. Housky nakrájíme na kostičky a těsně před koncem hnětení přidáme k těstu (nebo dodatečně zapracujeme do těsta ručně na vále).
2
Po skončení programu těsto vyjmeme z pekárny, na pomoučněném vále vytvoříme dva knedlíky, které vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • drewdark | 27. 7. 2013 15:22

    Knedliky super, diky za recept.

  • milay | 6. 4. 2013 09:13

    výborné,dávám 1

  • Eva | 3. 3. 2013 15:52

    V padesáti letech jsem dělala poprvé knedlíky a už nebudu kupovat...jsou fakt skvěléééé :-)

  • Simona Sek.
    Simona Sek. | 8. 11. 2011 14:21

    Moc a moc děkuji za recept, moje první knedlíky a jsou super!!!!!!! Dávám samozřejmě za jedna a ještě jednou moc děkuji.

  • Inečka | 23. 10. 2010 10:06

    no tak jak koukam,nemuzu najit kolik ceho se tam dava :-X .Doted jsem nemela problem tady neco najit ,novy design stranek nic moc. :-!

  • Václav Mužík | 27. 6. 2010 17:36

    dobrej,vyzkoušel jsem recept a naprosto skvělé. Dávám 1

  • Ladislav Malec | 2. 6. 2010 15:33

    mam je hotovy SUPR

  • Jarka O. | 2. 6. 2010 14:59

    V tomto případě určitě program kynuté těsto, je tam droždí ;-)

  • Ladislav Malec | 2. 6. 2010 11:09

    Dobrej,mam na pekarně dat program těsto,nebo kynute těsto? diky

  • eliška sigmundová | 15. 5. 2010 23:05

    Tak tyto knedlíky jsem vařila už několikrát a vždycky byly výborné.Jiné už dělat nebudu.Dik za skvělý recept.

  • Lucie Zellerova | 7. 3. 2010 21:33

    Tyto knedlíky jsem dělala už několikrát a vždycky se povedly. Jsou výborné ani tuhé, ani příliš nadýchané prostě akorát. Mléka dávám 280ml. Jednoduché na přípravu. Hodnotím 1

  • Renata Čechová | 20. 12. 2009 15:56

    Naprosto skvělý recept, moc za něj děkuji. Co jsem poprvé vytvořila vlastní knedlíky mi rodina zakázala kupovat knedlíky , chtějí jenom tyto!!!!

  • Jiří Šara | 15. 12. 2009 14:25

    Ochutnali jsme už jiné neděláme,děkujem a dáváme velkou 1.Šarovi

  • Jiří Šara | 8. 12. 2009 10:38

    Mám dotaz, může mi někdo napsat kolik je toho droždí v gramech na pitlíčkách píšou 7 nebo 10 gramů, který mám použít?

  • Petra Kubrychtová | 2. 11. 2009 15:17

    Dobrý den dnes jsem zkusila tyto knedlíky a jsou opravdu super děkuji moc za recept

  • Ingrid Poslušná | 9. 9. 2009 10:50

    Knedlíček je fakt skvělý,doma už kupovaný ani nechtějí.Hned jsem si dala recept mezi oblíbené.:-))

  • Vlaďka Pánková | 10. 7. 2009 07:51

    jupí jupí mé prní knedlíky jsou opravdu skvělé.Vždycky jsem knedle kupovala ale teď si je dělám sama.Jsou opravdu éňo ňěňo.Děkuju

  • Ingrid Poslušná | 6. 5. 2009 12:18

    Delala jsem je dnes k obedu,dala jsem jenom jednu vetsi housku.Jsou moc dobre,urcite je budu delat.Pridavam receptik do oblibenych.:-))

  • Lucie Kadera | 9. 3. 2009 19:31

    Opravdu skvely recept. Dala jsem z opatrnosti jenom 280 ml mleka a bylo to akorat. Knedliky byly vyborne.

  • Zora Stříbrná | 27. 2. 2009 13:41

    Dnes jsem dělala k obědu, byly to mé první kynuté knedlíky a povedly se na výbornou :-). Opravdu úžasný recept, rychlé, chutné, levné. Moji kluci měli vždy raději tužší knedlíky z prášku, ale po ochutnání těchto nechtějí už nikdy jiné. Oblizují se ještě teď :-). Jen si budu muset koupit větší hrnec, až jsem vzala největší co máme, slušel by knedlíčkům ještě větší. Opravdu vynikající a dávám za 1 :-)

  • Valentinka I. | 11. 2. 2009 11:36

    Mé první domácí knedle...zázrak :-DD a byly jedlé, dokonce výborné. Dávám do oblíbených a hodnotím za 1 .-)

  • Blažena Halušková | 4. 1. 2009 08:55

    Opravdu jsem postupovala podle návodu. Dokonce jsem použila půlku kostky normálního droždí a knedlíky byly fakt perfektní. Takže se nebojte a s chutí do toho!

  • zdenka supolova | 3. 1. 2009 15:33

    Knedlíky bych ráda zkusila,ale zarazilo mě to smíchání mouky se solí a droždím.Vždyť droždí nesmí přijít do styku se solí,pak nekyne,děláte to opravdu takhle?děkuji

  • Blažena Halušková | 3. 1. 2009 11:40

    Díky za tento skvělý recept; včera jsem je zkusila a uvařila v těch dvou pekáčcích. Nemá to chybu. Jiné už vařit nebudu! Dávám velkou jedničku!!!

  • Markéta Sýkorová | 6. 12. 2008 10:26

    Recept nemá chybu, knedlíky jsou super

  • Eva Stružková | 22. 11. 2008 11:54

    Opravdu vyborný recept, děkuji za něj :-)

  • Eva Řezníčková | 15. 8. 2008 23:39

    Zkrátka tento recept nemá chybu. Od té doby, co znám tento recept se mi knedlíky vždycinky povedou. Moc moc děkuji autorce.

  • Věra Uhlířová | 7. 4. 2008 15:22

    Zkusila jsem a už jiné nedělám.Manža už jiné nechce.Byly pochváleny i tchánem-a že ten je gurmán:-) (akorát dávám housku po zvukovém sifnálu-sice jí to zordrtí trochu,ale manžel nemá moc rád veliké kusy,takhle mu to vyhovuje a mě taky,nemusím se s tím přimíchávat ručně)Fakt hodnotím výborně.Dobrou chuť

  • Lucka | 6. 4. 2008 14:35

    Ja jsem v Anglii a micham hladkou se Semolinou (krupice - pokud nekomu dojde mouka :) ) a knedliky jsou po tom takove jako celozrne a manzel je miluje, opravdu vyborne

  • Miriam | 21. 1. 2008 17:03

    opravdu povedené knedlíkyjiné už nedělámmoc děkuji za super recept.

  • jana ponáhlá | 26. 11. 2007 10:29

    Takto dělám knedlíky již dlouho a hodnotím za 1. Poznámky: Rohlíky zapracuji do těsta až na vále (při hnětení v pekárně se moc rozdrobí); po vykynutí vařím knedlíky v páře: do kastrolu potřebné velikosti dám pařáčky(2), přes ně čistou utěrku a tolik vody, aby dosáhla jen k pařáčkům. Knedlíky vařím 20 minut- bez obracení. Takto vařím i bramborové knedlíky, ovocné knedlíky i bramborové "šlejšky". Knedlíky nejsou "oblemcané". Aby mi knedlíky neokoraly, mám-li si je uchovat do dalších dnů, tak si je na povrchu potřu olejem (myslím tím ty uvařené knedlíky).

  • Pája J. | 25. 11. 2007 12:02

    VÝBORNÉ!!!! Dneska jsem je dělala poprvé a jinak už je dělat nebudu. I tchýni moc chutnaly!!!!!

  • fidorka | 31. 10. 2007 22:46

    NO knedličky výborne doteďka jsem si knedlik vždy raděj koupila,protože dobře vymichat těsto mi dalo vždy zabrat a zajit si ho koupit bylo pro mě jednouišsí ale teď mame pekarnu a SUPR receptík na knedlík zatim jsem ho dělala sice dvakrat jednou jsem neměla hrubou mouku tak jsem dala polohrubou a povedl se a všichni jsme si pochutnali a hlavně děti byli nadšeni a syn prohlásil ORGINALNÍ!!! to je důležite!!! tak jsem moc rada,že jsem tady tento receptík našla...Jo a knedlik vařeny ve vodě mi taky nikdy nešel ale je tak dobry že nam to vubec nevadí ale skusim ho udělat na paře a uvidíme jak se povede rada se pochvalím.....zdravim všechny :-)

  • MARIE ŽENATOVÁ | 22. 7. 2007 17:19

    DNES JSEM POUŽILA DOMÁCÍ PEKÁRNU PROCESSOR K NAMÍCHÁNÍ KNEDLÍKŮ A BYLA JSEM SPOKOJENÁ.PŘIDALA JSEM 2 NAKRÁJENÉ ROHLÍKY BĚHEM MÍCHÁNÍ A ZDÁLO SE MI TĚSTO ŘIDKÉ,TAK JSEM PŘIDALA ASI 3 POL.LŽÍCE ŠPALDOVÉ MOUKY.URČITĚ VYUŽIJI I PŘÍŠTĚ.

  • Lucka | 20. 4. 2007 16:29

    Dneska jsem zkusila knedliky v udelat a byly perfektni. Dekuju moc za recept, zase o krok blize k ceske kuchyni ve Skotsku. :-)

  • Sora King | 6. 4. 2007 00:34

    Romane, domaci pekarna je normalni robot na peceni chleba. V USA je jich velky vyber. Stoji od 40$ do 150 i vice. V Targetu koupis uz kvalitni. Ja ho pouzivam na peceni skoro na vse, hezky se v nem testo prohnete i vykyne a kdyz nechces , peci uz nemusis. Ale chleba je z nej vyborny a podle ceskeho receptu zde na Atlasu jich najdes nekolik.

  • Jitka | 2. 4. 2007 15:44

    Tento týden budu poprvé zkoušet knedlíky v pekárně tak uvidíme,jak dopadnou. Jinak jak psala paní Jana P., tak potvrzuji, že knedlíky páře jsou mnohem lepší než ve vodě. Dělají se také 20min, ale když na ně zapomenete a necháte je tam o něco déle, tak se jim nic nestane. Hodně zdaru při vaření.

  • Maruš | 25. 3. 2007 17:35

    Paní Květo,taky dělám těsto na knedlíky v pekárně a mám v receptu na 500 g hrubé mouky 1 vejce a 260 ml mléka.A ještě mám u receptu poznámku,že vejce s mlékem dohromady mají mít 320 ml.Dávám ale o trochu méně housek,než 2 kusy.Dosypat polohrubou mouku nevadí.Přilepené těsto mám někdy taky,vyndám za pomocí gumové stěrky na pomoučený vál a dále zpracuju zlehka na bochánek,rozdělím na 2 díly z nich zase bochánek a šišky.Nechám vykynout.S tou tekutinou ale taky záleží jaká je mouka.Některá potřebuje méně,některá více.

  • Květa B. | 25. 3. 2007 15:09

    Nějak se nedařilo,asi jsem měla den blbec.Napřed mi došla hrubá mouka, tak jsem dosypala polohrubou.Těsto se mi zdálo řídké, tak jsem v průběhu míchání ještě přidala.Po vykynutí mi to nešlo vyklopit z pekárny, snad první těsto, které se mi dokonale přilepilo.Ale něco jsem z toho vytvořila, dokonce to bylo jedlé.Snad se příště zadaří lépe.

  • Roman | 23. 3. 2007 17:50

    co je to ta ekarna to je jako mixer? Sem v USA a jeste sem o tom neslisel

  • Lucie Skalická | 20. 2. 2007 19:46

    Knedlíky jsem vyzkoušela k falešným španělským ptáčkům. Mám domácí pekárnu ETA. Knedlíky byly výborné, recept jsem si přiřadila k dalším oblíbeným. :-)

  • Jana P. | 22. 1. 2007 08:55

    Také jsem takto knedlíky vařila, ale jednou mě napadlo nechat si do pekáčku z děrovaného plechu zhotovit vložku a knedle vařím v páře. Nemají chybu!

  • Maruš | 20. 1. 2007 15:00

    Evi,pekáček mám rozměrů 32x20,ten vnitřní rozměr je o 2 cm menší.Musí být dva díly,které do sebe zapadají.Vodu dávám tak do 1/2 až 2/3.Z tohoto množství těsta vařím dvě šišky,každou zvlášt.Jedna šiška kyne,druhý díl mám v bochánku a až vhodím vařit první,tak z bohánku udělám šišku a nechám kynout..Vhodím do vařící vody,podeberu ode dna,přikryju druhým dílem a vařím tak těch 18 minut.V polovině vaření otočím.Vyberu a rychle propíchám dvouzubou vidličkou,nebo se může špejlí.Po vychladnutí potírám trochu olejem.Bude asi třeba před druhým vařením přidat trochu vody.Pokud vlastníte větší pekáček,je skoro přes celou troubu,rozměry neznám,tak ten se dá na dva hořáky a z půl kila mouky se dá uvařit jedna šiška.Tak hodně zdaru!

  • Eva | 19. 1. 2007 22:40

    Maruš, můžete napsat jak vaříte ty knedlíky v pekáčku? Díky

  • Maruš | 19. 1. 2007 10:15

    Taky v pekárně dělám těsto na knedlíky.Více se mi osvědčilo těsto po hnětení vyndat a ty kostky žemle zapracovat ručně.Háky vyndám a těsto vložím zpět kynout.Vařím v pekáčku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Pokrmy Přílohy Knedlíky Domácí pekárna Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Houska Hrubá mouka Mléko Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Rychlá zelňačka

Rychlá zelňačka

Super koblížky

Super koblížky

Oříškové rohlíčky

Oříškové rohlíčky

Slané pečivo - co dům dal

Slané pečivo - co dům dal

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Zeleninový salát s kuřecím masem

Zeleninový salát s kuřecím masem

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Tvarohová rýže

Tvarohová rýže

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

40
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
31
Lotus cheesecake
Lotus cheesecake
27
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
AHA.cz Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Dcera Černocké po tragické ztrátě partnera (†53): Poprvé na veřejnosti! Podpora od Žbirkové

Dcera Černocké po tragické ztrátě partnera (†53): Poprvé na veřejnosti! Podpora od Žbirkové

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

  • Recepty.cz
  • Houskové knedlíky z pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact