• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houskové knedlíky z pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Houskové knedlíky z pekárny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houskové knedlíky z pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hrubá mouka
    • 1
      lžička droždí
    • 1
      ks vejce
    • 300
      ml mléko
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      ks houska starší

Postup přípravy receptu

1
Do pekárny vyklepneme vejce, přidáme vlažné mléko a mouku smíchanou se solí a droždím. Zapneme program na přípravu těsta. Housky nakrájíme na kostičky a těsně před koncem hnětení přidáme k těstu (nebo dodatečně zapracujeme do těsta ručně na vále).
2
Po skončení programu těsto vyjmeme z pekárny, na pomoučněném vále vytvoříme dva knedlíky, které vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • drewdark | 27. 7. 2013 15:22

    Knedliky super, diky za recept.

  • milay | 6. 4. 2013 09:13

    výborné,dávám 1

  • Eva | 3. 3. 2013 15:52

    V padesáti letech jsem dělala poprvé knedlíky a už nebudu kupovat...jsou fakt skvěléééé :-)

  • Simona Sek.
    Simona Sek. | 8. 11. 2011 14:21

    Moc a moc děkuji za recept, moje první knedlíky a jsou super!!!!!!! Dávám samozřejmě za jedna a ještě jednou moc děkuji.

  • Inečka | 23. 10. 2010 10:06

    no tak jak koukam,nemuzu najit kolik ceho se tam dava :-X .Doted jsem nemela problem tady neco najit ,novy design stranek nic moc. :-!

  • Václav Mužík | 27. 6. 2010 17:36

    dobrej,vyzkoušel jsem recept a naprosto skvělé. Dávám 1

  • Ladislav Malec | 2. 6. 2010 15:33

    mam je hotovy SUPR

  • Jarka O. | 2. 6. 2010 14:59

    V tomto případě určitě program kynuté těsto, je tam droždí ;-)

  • Ladislav Malec | 2. 6. 2010 11:09

    Dobrej,mam na pekarně dat program těsto,nebo kynute těsto? diky

  • eliška sigmundová | 15. 5. 2010 23:05

    Tak tyto knedlíky jsem vařila už několikrát a vždycky byly výborné.Jiné už dělat nebudu.Dik za skvělý recept.

  • Lucie Zellerova | 7. 3. 2010 21:33

    Tyto knedlíky jsem dělala už několikrát a vždycky se povedly. Jsou výborné ani tuhé, ani příliš nadýchané prostě akorát. Mléka dávám 280ml. Jednoduché na přípravu. Hodnotím 1

  • Renata Čechová | 20. 12. 2009 15:56

    Naprosto skvělý recept, moc za něj děkuji. Co jsem poprvé vytvořila vlastní knedlíky mi rodina zakázala kupovat knedlíky , chtějí jenom tyto!!!!

  • Jiří Šara | 15. 12. 2009 14:25

    Ochutnali jsme už jiné neděláme,děkujem a dáváme velkou 1.Šarovi

  • Jiří Šara | 8. 12. 2009 10:38

    Mám dotaz, může mi někdo napsat kolik je toho droždí v gramech na pitlíčkách píšou 7 nebo 10 gramů, který mám použít?

  • Petra Kubrychtová | 2. 11. 2009 15:17

    Dobrý den dnes jsem zkusila tyto knedlíky a jsou opravdu super děkuji moc za recept

  • Ingrid Poslušná | 9. 9. 2009 10:50

    Knedlíček je fakt skvělý,doma už kupovaný ani nechtějí.Hned jsem si dala recept mezi oblíbené.:-))

  • Vlaďka Pánková | 10. 7. 2009 07:51

    jupí jupí mé prní knedlíky jsou opravdu skvělé.Vždycky jsem knedle kupovala ale teď si je dělám sama.Jsou opravdu éňo ňěňo.Děkuju

  • Ingrid Poslušná | 6. 5. 2009 12:18

    Delala jsem je dnes k obedu,dala jsem jenom jednu vetsi housku.Jsou moc dobre,urcite je budu delat.Pridavam receptik do oblibenych.:-))

  • Lucie Kadera | 9. 3. 2009 19:31

    Opravdu skvely recept. Dala jsem z opatrnosti jenom 280 ml mleka a bylo to akorat. Knedliky byly vyborne.

  • Zora Stříbrná | 27. 2. 2009 13:41

    Dnes jsem dělala k obědu, byly to mé první kynuté knedlíky a povedly se na výbornou :-). Opravdu úžasný recept, rychlé, chutné, levné. Moji kluci měli vždy raději tužší knedlíky z prášku, ale po ochutnání těchto nechtějí už nikdy jiné. Oblizují se ještě teď :-). Jen si budu muset koupit větší hrnec, až jsem vzala největší co máme, slušel by knedlíčkům ještě větší. Opravdu vynikající a dávám za 1 :-)

  • Valentinka I. | 11. 2. 2009 11:36

    Mé první domácí knedle...zázrak :-DD a byly jedlé, dokonce výborné. Dávám do oblíbených a hodnotím za 1 .-)

  • Blažena Halušková | 4. 1. 2009 08:55

    Opravdu jsem postupovala podle návodu. Dokonce jsem použila půlku kostky normálního droždí a knedlíky byly fakt perfektní. Takže se nebojte a s chutí do toho!

  • zdenka supolova | 3. 1. 2009 15:33

    Knedlíky bych ráda zkusila,ale zarazilo mě to smíchání mouky se solí a droždím.Vždyť droždí nesmí přijít do styku se solí,pak nekyne,děláte to opravdu takhle?děkuji

  • Blažena Halušková | 3. 1. 2009 11:40

    Díky za tento skvělý recept; včera jsem je zkusila a uvařila v těch dvou pekáčcích. Nemá to chybu. Jiné už vařit nebudu! Dávám velkou jedničku!!!

  • Markéta Sýkorová | 6. 12. 2008 10:26

    Recept nemá chybu, knedlíky jsou super

  • Eva Stružková | 22. 11. 2008 11:54

    Opravdu vyborný recept, děkuji za něj :-)

  • Eva Řezníčková | 15. 8. 2008 23:39

    Zkrátka tento recept nemá chybu. Od té doby, co znám tento recept se mi knedlíky vždycinky povedou. Moc moc děkuji autorce.

  • Věra Uhlířová | 7. 4. 2008 15:22

    Zkusila jsem a už jiné nedělám.Manža už jiné nechce.Byly pochváleny i tchánem-a že ten je gurmán:-) (akorát dávám housku po zvukovém sifnálu-sice jí to zordrtí trochu,ale manžel nemá moc rád veliké kusy,takhle mu to vyhovuje a mě taky,nemusím se s tím přimíchávat ručně)Fakt hodnotím výborně.Dobrou chuť

  • Lucka | 6. 4. 2008 14:35

    Ja jsem v Anglii a micham hladkou se Semolinou (krupice - pokud nekomu dojde mouka :) ) a knedliky jsou po tom takove jako celozrne a manzel je miluje, opravdu vyborne

  • Miriam | 21. 1. 2008 17:03

    opravdu povedené knedlíkyjiné už nedělámmoc děkuji za super recept.

  • jana ponáhlá | 26. 11. 2007 10:29

    Takto dělám knedlíky již dlouho a hodnotím za 1. Poznámky: Rohlíky zapracuji do těsta až na vále (při hnětení v pekárně se moc rozdrobí); po vykynutí vařím knedlíky v páře: do kastrolu potřebné velikosti dám pařáčky(2), přes ně čistou utěrku a tolik vody, aby dosáhla jen k pařáčkům. Knedlíky vařím 20 minut- bez obracení. Takto vařím i bramborové knedlíky, ovocné knedlíky i bramborové "šlejšky". Knedlíky nejsou "oblemcané". Aby mi knedlíky neokoraly, mám-li si je uchovat do dalších dnů, tak si je na povrchu potřu olejem (myslím tím ty uvařené knedlíky).

  • Pája J. | 25. 11. 2007 12:02

    VÝBORNÉ!!!! Dneska jsem je dělala poprvé a jinak už je dělat nebudu. I tchýni moc chutnaly!!!!!

  • fidorka | 31. 10. 2007 22:46

    NO knedličky výborne doteďka jsem si knedlik vždy raděj koupila,protože dobře vymichat těsto mi dalo vždy zabrat a zajit si ho koupit bylo pro mě jednouišsí ale teď mame pekarnu a SUPR receptík na knedlík zatim jsem ho dělala sice dvakrat jednou jsem neměla hrubou mouku tak jsem dala polohrubou a povedl se a všichni jsme si pochutnali a hlavně děti byli nadšeni a syn prohlásil ORGINALNÍ!!! to je důležite!!! tak jsem moc rada,že jsem tady tento receptík našla...Jo a knedlik vařeny ve vodě mi taky nikdy nešel ale je tak dobry že nam to vubec nevadí ale skusim ho udělat na paře a uvidíme jak se povede rada se pochvalím.....zdravim všechny :-)

  • MARIE ŽENATOVÁ | 22. 7. 2007 17:19

    DNES JSEM POUŽILA DOMÁCÍ PEKÁRNU PROCESSOR K NAMÍCHÁNÍ KNEDLÍKŮ A BYLA JSEM SPOKOJENÁ.PŘIDALA JSEM 2 NAKRÁJENÉ ROHLÍKY BĚHEM MÍCHÁNÍ A ZDÁLO SE MI TĚSTO ŘIDKÉ,TAK JSEM PŘIDALA ASI 3 POL.LŽÍCE ŠPALDOVÉ MOUKY.URČITĚ VYUŽIJI I PŘÍŠTĚ.

  • Lucka | 20. 4. 2007 16:29

    Dneska jsem zkusila knedliky v udelat a byly perfektni. Dekuju moc za recept, zase o krok blize k ceske kuchyni ve Skotsku. :-)

  • Sora King | 6. 4. 2007 00:34

    Romane, domaci pekarna je normalni robot na peceni chleba. V USA je jich velky vyber. Stoji od 40$ do 150 i vice. V Targetu koupis uz kvalitni. Ja ho pouzivam na peceni skoro na vse, hezky se v nem testo prohnete i vykyne a kdyz nechces , peci uz nemusis. Ale chleba je z nej vyborny a podle ceskeho receptu zde na Atlasu jich najdes nekolik.

  • Jitka | 2. 4. 2007 15:44

    Tento týden budu poprvé zkoušet knedlíky v pekárně tak uvidíme,jak dopadnou. Jinak jak psala paní Jana P., tak potvrzuji, že knedlíky páře jsou mnohem lepší než ve vodě. Dělají se také 20min, ale když na ně zapomenete a necháte je tam o něco déle, tak se jim nic nestane. Hodně zdaru při vaření.

  • Maruš | 25. 3. 2007 17:35

    Paní Květo,taky dělám těsto na knedlíky v pekárně a mám v receptu na 500 g hrubé mouky 1 vejce a 260 ml mléka.A ještě mám u receptu poznámku,že vejce s mlékem dohromady mají mít 320 ml.Dávám ale o trochu méně housek,než 2 kusy.Dosypat polohrubou mouku nevadí.Přilepené těsto mám někdy taky,vyndám za pomocí gumové stěrky na pomoučený vál a dále zpracuju zlehka na bochánek,rozdělím na 2 díly z nich zase bochánek a šišky.Nechám vykynout.S tou tekutinou ale taky záleží jaká je mouka.Některá potřebuje méně,některá více.

  • Květa B. | 25. 3. 2007 15:09

    Nějak se nedařilo,asi jsem měla den blbec.Napřed mi došla hrubá mouka, tak jsem dosypala polohrubou.Těsto se mi zdálo řídké, tak jsem v průběhu míchání ještě přidala.Po vykynutí mi to nešlo vyklopit z pekárny, snad první těsto, které se mi dokonale přilepilo.Ale něco jsem z toho vytvořila, dokonce to bylo jedlé.Snad se příště zadaří lépe.

  • Roman | 23. 3. 2007 17:50

    co je to ta ekarna to je jako mixer? Sem v USA a jeste sem o tom neslisel

  • Lucie Skalická | 20. 2. 2007 19:46

    Knedlíky jsem vyzkoušela k falešným španělským ptáčkům. Mám domácí pekárnu ETA. Knedlíky byly výborné, recept jsem si přiřadila k dalším oblíbeným. :-)

  • Jana P. | 22. 1. 2007 08:55

    Také jsem takto knedlíky vařila, ale jednou mě napadlo nechat si do pekáčku z děrovaného plechu zhotovit vložku a knedle vařím v páře. Nemají chybu!

  • Maruš | 20. 1. 2007 15:00

    Evi,pekáček mám rozměrů 32x20,ten vnitřní rozměr je o 2 cm menší.Musí být dva díly,které do sebe zapadají.Vodu dávám tak do 1/2 až 2/3.Z tohoto množství těsta vařím dvě šišky,každou zvlášt.Jedna šiška kyne,druhý díl mám v bochánku a až vhodím vařit první,tak z bohánku udělám šišku a nechám kynout..Vhodím do vařící vody,podeberu ode dna,přikryju druhým dílem a vařím tak těch 18 minut.V polovině vaření otočím.Vyberu a rychle propíchám dvouzubou vidličkou,nebo se může špejlí.Po vychladnutí potírám trochu olejem.Bude asi třeba před druhým vařením přidat trochu vody.Pokud vlastníte větší pekáček,je skoro přes celou troubu,rozměry neznám,tak ten se dá na dva hořáky a z půl kila mouky se dá uvařit jedna šiška.Tak hodně zdaru!

  • Eva | 19. 1. 2007 22:40

    Maruš, můžete napsat jak vaříte ty knedlíky v pekáčku? Díky

  • Maruš | 19. 1. 2007 10:15

    Taky v pekárně dělám těsto na knedlíky.Více se mi osvědčilo těsto po hnětení vyndat a ty kostky žemle zapracovat ručně.Háky vyndám a těsto vložím zpět kynout.Vařím v pekáčku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Pokrmy Přílohy Knedlíky Domácí pekárna Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Houska Hrubá mouka Mléko Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Halušky

Halušky

Švestkový koláč II.

Švestkový koláč II.

Krůtí ragú se žampiony

Krůtí ragú se žampiony

Sumec dle baštýře Jardy

Sumec dle baštýře Jardy

Slaný koláč s pórkem

Slaný koláč s pórkem

Koláč s jablečným tvarohem

Koláč s jablečným tvarohem

Cizrna po boloňsku

Cizrna po boloňsku

Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha

Cibulová červená řepa - sladkokyselá…

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po…

Doporučujeme

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

88
Kakaová bábovka s čokoládovou polevou
Kakaová bábovka s…
70
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
59
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
38
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Skandál v rodině moderátorky Novy: Koupili vilu za 25 milionů, nemají nic

Skandál v rodině moderátorky Novy: Koupili vilu za 25 milionů, nemají nic

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Ženy.cz Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Blesk.cz Dědictví po zesnulé metalové legendě Ozzym (†76): Kdo dostane jeho miliardy?!

Dědictví po zesnulé metalové legendě Ozzym (†76): Kdo dostane jeho miliardy?!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu, a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu, a co máte rádi!

  • Recepty.cz
  • Houskové knedlíky z pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact