http://www.toprecepty.cz/recept/38300-knedlik-z-hladke-mouky--pro-nas-zijici-v-cizine/
tento recept jsem skousela a vubec se mi knedlik nepovedl, pak jsem nasla tento recept : http://www.toprecepty.cz/recept/38300-knedlik-z-hladke-mouky--pro-nas-zijici-v-cizine/
Dobre rano vsem doma a krajanum po celem svete. Hledam porad na netu nejaky recept, kde se mi konecne podari udelat knedliky. Schvalne jsem si koupila domaci pekarnu, vyzkousela jsem vsechny mozne kvasnice at to byle rapid yeast, Active yeast a nebo dokonce yeast pouze do domaci pekarny. Mam stesti, ze je zde za porve polska prodejna a tam pry prodavaji i hrubou mouku, ale ja jsem ji zatim nekoupila protoze pouzivam Wondru ve valecku. Kdyz jsem udelala prvni knedlik v domaci pekarne, tak vysel nadherne a potom jeste parkrat se podarily, ale pak se muselo na mne prestat usmivat stesti a testo mne absolutne v pekarne nevykynulo at jsem davala jakekoliv kvasnice a vzdycky jsem uvarila tvrde "neco". Jednou jsem na ceskem webu cetla diskuzi mezi dvema ctenarkami a jedna psala, ze pouziva naparovaci nadobu Tefal a tak jsem po hledani taky nasla v mistnim Walmartu Tefal a byla jsem stastna, ze nemusim vytahovat velkou nadobu na peceni krocana a 40 minut parit v kuchyni .... no a samozrejme vysledek byl zoufaly. Tvrdy knedlik, 40 minut v Tefalu, po rozkrojeni uprostred nedovareny zdrcly knedlik a cela rodina se tak tesila na svickovou s nadychanym knedlikem. :'( Nevim co delam spatne, v pekarnou to nebude, protoze jsem si pujcila domaci pekarnu od kamaradky a vysledek byl ten samy. Jestli mne nekdo muze poradit, budu vic jak stastna. Knedliky dela z tohoto receptu: http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3468
Ja delam knedliky z Wendy mouky a Farina. Na 1.5 salku Wendy mouky dam 1/3 salku fariny a tuto smes smicham se spetkou soli. Pak pridam kvasek, vajicko, a salek mleka. Na konci pridam tri az ctyri platky nakrajeneho otoustovaneho chleba. Smes smicham, a necham vykynout dve hodiny. Jestli se smes moc lepi, tak pridavam po lzickach Wendy mouku, az je cely bochanek vyhnetnuty. Po dvou hodinach, mam dve sisky, ktere pak varim as 17 minut.
Nasla jsem stranku kde se da sehnat polohruba i hruba mouka, detska krupicka. Taky se tam daji koupit ceske okurky, tatarka a spousta jinych veci.http://eurofoodmart.com/-imported-food-from-slovakia-and-czech-republic-c297.html
V USA se da bezne koupit i mouka polohruba, kdo ma problem s hladkou, ale prodava se v pomerne malych plechovkach a je drazsi. :)))
ještě jsem zapoměla napsat, že tam mají taky semolinu, někdy dělám jen z hladké, nekdy přidám semolinu a tu hlavně přidávám do bramborových knedlíků a musím napsat, že jim tam moc chutnají
vzkaz pro Dagmar Kučeru, knedlíky vařte na páře,nebudou rozvařené,moje dcera žije v JAR a po letech různých zkoušek, je tam v prodeji jen hladká mouka, jsme se naučili vařit knedlíky na páře,
Ja take ziji v USA a snazim se udelat knedlik z hladke mouky< Testo je pekne vykynute i z praskoveho drozdi ale kdyz knedlik varim tak se mi kraje zdrcnou a je desne olezlej. Na pohled nechutnej. Co delam spatne?
Taky se da pouzit jen semolina medium a nemusi se pridavat hladka mouka. V Kanade je nejlepsi hladka mouka Five Roses - nelepi se a je presne jako hladka mouka v Cesku.
Delam bramborove i houskove knedliky zde v USA bez problemu. Hruba mouka je trochu zlutsi ale to nevadi. Tez se da koupit mouka "Wondra". Oboji i v obchodech "Bulky Food". Hotove knedliky prodava i jedna prodejna v Michiganu a nebo jsou v prodeji v Kanade (oboji i postou az domu). Misto housky lze pouzit i "Crutons". Lze pouzit jak kyprici prasek (Baking soda) nebo suche i normalni drozdi.
DIKY ANONYME ZA TU SEMOLINU. ZKUSIM TO.
Tez mam jednu radu jak uvarit knedlik v USA. Ja pridavam semolinu a micham ji s obycejnou hladkou moukou. Je sice trochu zlutejsi, ale knedliky pak zase vypadaji jako ze je v nich vic zloutku. Varim tak dokonce i knedliky plnene ovocem a jsou vyborne. Jinak diky za vsechny rady a recepty. V cizine se opravdu hodi ;o)))
Diky za tip na prosatou mouku. Jdu je zkusit tady na Novem Zelandu. Drozdi je tu asi o poznani lepsi, kvasek mi vzdy krasne vzchazi:-) A z hladke mouky se mi povedla i krasna vanocka. Moje prvni v zivote.
NE, NIKDY JSEM JE NEROZVARILA A TO JE VARIMUZ OD DOBY CO JSME TADY...18 LET.VARIM JE KLASICKY 20 MINUT, 10 NA KAZDE STRANE. NEKDY I VIC, PODLE VELIKOSTI. JA SENEKDY NEUHLIDAM A DAM VIC VODY NEZ BYCHMELA A PAK PRIDAVAM MOUKU A TIM PADEM JSOU PAK TY KNEDLIKY VELKE. TED JSEM SIVSIMLA ZE RECEPT PANA OTAKARA UVADI PRDOPEC, JA DAVAM SUCHE DROZDI. (TAKE DELAM KNEDLICKY DO POLEVKY ZE SUSENEHO DROZDI) TO JEN TAK PRO ZAJIMAVOST, PROTOZE JESTLI TAKE BYDLITE V USA PANI LUDMILO, TAK JSTE NA TOM ASI S ACTIVNIM DROZDIM TAK JAKO MY. NIC MOC. ZKUSTE TO S TOU HLADKOU MOUKOU, OPRAVDU, CHVILKU SIS TIM TESTEM HRAJTE! GOOD LUCK!
Milý-á KV. a to se nerozvarej kdyz je udelate z hladky mouky? Treba mam jinej recept :-(((
TAKE BYDLIM V USA, KNEDLIKY DELAM UPLNE Z OBYCEJNE HLADKE MOUKY, JENOM JI PORADNEPRETRESU PRES SITO, ABY SE TAK NELEPILA. NIKDO NIKDY NEPOZNAL ZE JSOU Z HLADKE MOUKY. MOJE BABICKA BYLA "ZA MLADA" KUCHARKA V PRAZE, KDYZ JI DOMA NECO DOSLO,TAK TO NAHRADILA NECIM JINYM. JEDNOU NEMELA HRUBOU MOUKU, VZALA HLADKOU A SITO A TRASLA ...A TRASLA. ZKUSTE TO!