• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Houskové knedlíky v pekáči
Napište svůj komentář k receptu

Houskové knedlíky v pekáči

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houskové knedlíky v pekáči
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks rohlík
    • 2
      ks vejce
    • 2
      dl mléko záleží na mouce a jak suché rohlíky zrovna máte
    • 40
      g droždí
    • 1
      kostka cukr
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Ve vlažném mléce klasicky nechat nakynout droždí s kostkou cukru. Do mísy od robota dám mouku, sůl, zamíchám, pak vejce a kvásek. Nedělám ho v celém mléce, trošku nechám zvlášť a raději přilévám podle hustoty těsta. Po vypracování těsta až nakonec nasypu rohlíky nakrájené na kostičky a chvilku pomíchám. Ne dlouho, ať z toho není maglajs. Posypu trošku hladkou moukou, přikryju utěrkou a nechám nakynout.
2
Pak udělám na vále dva válečky - stejné velikosti jako mám pekáč - velký na husu. Kdo nemá moc odhad, raději zvažte těsto na váze, vyplatí se to a knedlíky nejsou jeden převařený a jeden nedovařený. Vál nemusíte moc posypávat moukou, s těstem se pracuje dobře. A pak se v pekáči nepřilepuje a knedlík není oslizlý. Nechám ještě chvíli nakynout pod utěrkou.
3
Ve spodním dílu pekáče na husu postavím vodu - asi do poloviny, více ne, voda by vám při vaření stříkala ven, trošku osolím a přivedu k varu. Vložím knedlíky, s pekáčem trošku zatřesu - odlepí se ode dna a přikryju horním víkem. Žádné balení do ubrousku, žádné obracení. Přesně za 20 min vypínám sporák, scedím nebo vyberu na tác a popíchám, ať uteče pára. Krájím nití, chladné nožem.
4
Maminka pekáč vařila na jednom hořáku. Já zapínám na plynovém sporáku dva hořáky, je to akorát na velký pekáč a vařím na minimum. Prostě, ať se voda stále vaří. Nestalo se mi, že by se někdy nepovedly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cmunda na pekáči

Cmunda na pekáči

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Pospíšilová | 30. 6. 2009 07:09

    Sorry... chybička se vloudila... ještě přidávám trošku vlažné vody (tak půl skořápky)... jeden to dělá automaticky, že si nevzpomene :-(

  • Marie Pospíšilová | 30. 6. 2009 06:41

    Přiznám se, že jsem houskové ještě nedělala :-))) Maminka dělala klasiku - polohrubá mouka, celé vajíčko, kvasnice, sůl (od oka všechno...), zadělat, nechat vykynout a vařit podle velikosti (nám stačí malá šiška) - takže tak 12 minut. Problém je v omáčce, pokud je jí víc - knedlíky jsou velmi lehké a nedají se utopit :-)))

  • Tereza Jarčušková | 2. 6. 2006 14:04

    Ja tiež varím knedlíky len na pare, ale u nás sa robia čisté, bez rohlíkov, len z kysnutého cesta. Musia byť ľahúčke, nadýchané...

  • Jaroslava Oumarová | 2. 6. 2006 14:01

    Já zase knedlíky už nevařím jinak, než na páře. Nejsou ovařené, když se někdy omylem nedovaří, vrátím ho klidně zpět a pokračuju:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Mléko Polohrubá mouka Rohlík Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slané tyčinky z bramborového těsta

Slané tyčinky z bramborového těsta

Černá buchta jednička

Černá buchta jednička

Jedničkové rybí filé

Jedničkové rybí filé

Vanilkovo-jablečná pohádka

Vanilkovo-jablečná pohádka

Rýžový nákyp s broskvemi

Rýžový nákyp s broskvemi

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Bramborový bochánek (mazanec)

Bramborový bochánek (mazanec)

Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

Kuře / králík na zelenině (nejen) z…

Španělská paella krok za krokem

Španělská paella krok za krokem

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

49
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
45
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
37
Jarní salát (nejen) se sýrem
Jarní salát (nejen) se…
37
Bramboráčky s houbovou omáčkou
Bramboráčky s houbovou…
25
Rybí steak
Rybí steak

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Modelka Kočendová před porodem: Bude svatba?

Modelka Kočendová před porodem: Bude svatba?

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Houskové knedlíky v pekáči
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact