Sorry... chybička se vloudila... ještě přidávám trošku vlažné vody (tak půl skořápky)... jeden to dělá automaticky, že si nevzpomene :-(
Přiznám se, že jsem houskové ještě nedělala :-))) Maminka dělala klasiku - polohrubá mouka, celé vajíčko, kvasnice, sůl (od oka všechno...), zadělat, nechat vykynout a vařit podle velikosti (nám stačí malá šiška) - takže tak 12 minut. Problém je v omáčce, pokud je jí víc - knedlíky jsou velmi lehké a nedají se utopit :-)))
Ja tiež varím knedlíky len na pare, ale u nás sa robia čisté, bez rohlíkov, len z kysnutého cesta. Musia byť ľahúčke, nadýchané...
Já zase knedlíky už nevařím jinak, než na páře. Nejsou ovařené, když se někdy omylem nedovaří, vrátím ho klidně zpět a pokračuju:-)