dobrý den, musí se vařit vhrnkách nebo můžu i ve vodě?
Vyzkoušela jsem už hodně receptů na knedlíky, ale tenhle je zdaleka NEJLEPŠÍ
Naprosto dokonalý recept. Dělala jsem včera pro přátele v Anglii a nezbyl ani drobeček. Hrnečky přežily bez problémů. Chutnaly i mě a to se normálně knedlíkům vyhýbám.
Knedlíčky jsou výborné,měla jsem podobny recept,ale ztratila jsem ho,tak jsem ráda,že ho opět mám.Všem doporučuji!!!
Mám úplně stejný recept. Tyto knedlíky jsou moc dobré. Dobré a také hezké je přidat do těsta nasekanou petrželku. Hrnky zakrývám alobalem - každý zvlášť. Zdravím
Odpověď pro Jenye:Hrníčky je možno použít běžné porcelánové čtvrtlitrové. Já hrnky nedávám do vařící vody, ale předem do hrnce, přidám vodu a potom to teprve uvedu do varu. Hrnky nikddy nepraskly, ale na povrchu hrnků se tvoří povlak (podle toho, jak je tvrdá voda).
A ty hrnicky jsou nejake specialni? Mam strach polozit do vrici vody jakykoliv hrnek...bojim se, ze praskne.
4 rohlíky je moc. Stačí dva, a nemusí být máslo na vymazání hrnků, stačí olej nebo jakýkoli tuk, ale recept Marie Lehotské je super ! I po několika dnech je knedlík jako čerstvý, řekl bych ještě lepší než zrovna udělaný. Moje děti jim říkají bochánky. To pro ten tvar z hrnku.
Zjednodušení receptu - bez vážení:(hrnek - 1/4 l všechny použité jsou stejně velké)1 hrnek hrubé mouky (může být i polohrubá)1 hrnek mléka1 vejce1 prášek do pečiva4 rohlíky nakrájené na kostičkysůlmáslo na vymazání hrnkůSmícháme vše dohromady a hmotu rovnoměrně rozdělíme do 4 máslem vymazaných hrnků. Vložíme do hrnce s vlažnou vodou (vody je asi do 3/4 hrnků). Až začne voda vařit, vaříme asi 20 min. (uvařenost je možno zkusit špejlí)