• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houskové knedlíky pro každého
Napište svůj komentář k receptu

Houskové knedlíky pro každého

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 11
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houskové knedlíky pro každého
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2,50
      hrnek polohrubá mouka
    • 2
      ks houska nakrájené na kostky
    • 1
      hrnek mléko vlažné
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva 3/4-1

Postup přípravy receptu

1
V misce smícháme mouku, sůl, vajíčko a mléko.
2
Do těsta přidáme kostky pečiva, pořádně promícháme. Vytvoříme 3 menší šištičky (dobře se tvarují rukama namočenýma ve studené vodě) a vložíme do vroucí osolené vody.
3
Po vyplavání vaříme a jestli jsou hotové zkouším špejlí, jinak to bohužel nepoznám.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marta | 9. 8. 2011 21:35

    To co popisujete je opravdu složitgé a už to nejsou knedlíky pro každého. Nicméně zkoušela jste tyto knedlíky? jsou tuhé a s těmi hospodskými nemají vůbec nic společného!

  • Jirka | 25. 6. 2011 22:56

    K rozdělání těsta je nejlépe použít sodovku (tu co se připravuje z bombiček). Nepřidávat žádné kypřící prášky. Po zadělání těsta, necht těsto odpočinout (nejlépe ca 1 hod)pak přidat nakrájené rohlíky, necht opět odpočinout (ca 15 min)a pak z těsta vytvarovat šišky. Dobře se to opravdu dělá mokrejma rukama. Každou šišku je dobré dát do mokrého mikrotenového sáčku (ten ze samoobsluh)a v tom vařit. V sáčku se před vařením dá případně šiška ještě vytvarovat. Pak vařit ve slané a opravdo vroucí vodě 30 minut.Pak nakrájet nití nebo kráječem. Je dobré je necht trochu odpočinout v míse pod utěrkou.Vypadá to složitě, ale ve skutečnosti tomu tak není. Správný houskový knedlík má být opravdu tvrdý, kompaktní. Né rozpouštěcí v omáčce tak jak je většinou podáván v hospodách.

  • Terka | 21. 12. 2010 13:46

    Děkuji, dělala jsem poprvé domácí a i když praskly (lehce ale to asi proto, že jsem je vařila moc zprudka), tak jsou křehké a moc dobré. Jen místo housky jsem dala chleba, místo mléka acidofilní mléko a trochu oleje, tak 2 lžíce.

  • Jancza Marek | 3. 7. 2009 19:06

    Taky jsem zkoušela - výborné, jednoduché! Dala jsem trochu oleje do těsta a nepraskly!

  • Jancza Marek | 21. 6. 2009 15:45

    Dala jsem do těsta trochu oleje, a hle - nepraskly!

  • blanka peterkova | 9. 2. 2009 10:32

    Právě jsem dovařila a jsou moc dobré. Chválím. Jen mi take malicko praskly...delala jsem je na pare 20min.

  • karolina | 25. 6. 2008 16:59

    Já jiné knedlíky nikdy nevařím, ale místo mléka dávám vodu . Do těsta dávám prášek, ale lze místo prášku zadělat těsto č e r s t v o u vodou Magnesie (nevyprchaná). Ještě jedna připomínka - knedlíky je nutno okamžitě po uvaření nakrájet na plátky.

  • Ladislav Dorazin | 25. 6. 2008 15:00

    Taky tyhle knedlíky se dají vařit v hrníčku,jen to vajíčko rozdělíme na žloutek a bílek a s bílku ušleháme sníh.Potom není třeba dávat prášek do pečiva,nebo stačí jen půl.Vyzkoušejte!

  • Iva Kvasniaková | 25. 6. 2008 11:11

    Knedlíky jsou opravdu skvělé, lepší než kynuté. Už se u nás jiné nedělají. Díky

  • petra šmejkalová | 29. 2. 2008 11:54

    Knedliky jsou moc dobré,nadýchané .Dávam 1.Jenom mi při vaření praskly.Hnětla jsem dlouze ijsem pomalu vařila ,nevíte někdo čím se to stává.Ukvasnic se mi to nestává.Děkuji

  • petra | 29. 2. 2008 11:50

    knedliky jsem uvarila ,jsou výborné,ale vzdy mězezdola prasknou,i kdyz je varím pomalu,nevíte někdo radu?

  • venyss | 12. 2. 2008 17:33

    Knedlíky jsou moc dobré.Také jsem vařila 15 minut. Jsou rychlé a já hlavně oceňuji čas, který je ušetřen kypřícím práškem na kynutí..manžel říkal, že už jiné knedlíky nechce...

  • lenka žilková | 6. 1. 2008 14:07

    Nic moc,nenadchly nás.

  • Iva Rácová | 27. 10. 2007 19:29

    Knedlíky jsem vždy kupovala, tyto jsou nejen rychlé,levné, ale i dobré a zvládne je fakt každý, děkuji za recept

  • Romana Radová | 24. 10. 2007 15:16

    Knedlíky jsou bezva!!!Vzhledem k tomu,že nemám doma starší rohlíky,jsem použila strouhanku a fakt dobré!!!Vařila jsem je asi 15minut a bylo to akorát.Recept je velice rychlý,fakt díky.Romča

  • Ivetka | 22. 10. 2007 12:22

    Opravdu jsou pro každého! Já vždycky dělala z prášku, ale tyhle jsem zvládla na jedničku:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky Houskové
Přílohy Knedlíky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Houska Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové závitky na smetaně

Vepřové závitky na smetaně

Obrácené řízky

Obrácené řízky

Pórková polévka III.

Pórková polévka III.

Rýžové placky

Rýžové placky

Zapékaná brokolice

Zapékaná brokolice

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Tvarohový cheesecake s borůvkami

Tvarohový cheesecake s borůvkami

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

Poslední sledované recepty

235
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
40
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Telecí roláda s jablky,…
23
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Houskové knedlíky pro každého
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact