• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Houskové knedlíky pro každého
Napište svůj komentář k receptu

Houskové knedlíky pro každého

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 11
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houskové knedlíky pro každého
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2,50
      hrnek polohrubá mouka
    • 2
      ks houska nakrájené na kostky
    • 1
      hrnek mléko vlažné
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva 3/4-1

Postup přípravy receptu

1
V misce smícháme mouku, sůl, vajíčko a mléko.
2
Do těsta přidáme kostky pečiva, pořádně promícháme. Vytvoříme 3 menší šištičky (dobře se tvarují rukama namočenýma ve studené vodě) a vložíme do vroucí osolené vody.
3
Po vyplavání vaříme a jestli jsou hotové zkouším špejlí, jinak to bohužel nepoznám.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marta | 9. 8. 2011 21:35

    To co popisujete je opravdu složitgé a už to nejsou knedlíky pro každého. Nicméně zkoušela jste tyto knedlíky? jsou tuhé a s těmi hospodskými nemají vůbec nic společného!

  • Jirka | 25. 6. 2011 22:56

    K rozdělání těsta je nejlépe použít sodovku (tu co se připravuje z bombiček). Nepřidávat žádné kypřící prášky. Po zadělání těsta, necht těsto odpočinout (nejlépe ca 1 hod)pak přidat nakrájené rohlíky, necht opět odpočinout (ca 15 min)a pak z těsta vytvarovat šišky. Dobře se to opravdu dělá mokrejma rukama. Každou šišku je dobré dát do mokrého mikrotenového sáčku (ten ze samoobsluh)a v tom vařit. V sáčku se před vařením dá případně šiška ještě vytvarovat. Pak vařit ve slané a opravdo vroucí vodě 30 minut.Pak nakrájet nití nebo kráječem. Je dobré je necht trochu odpočinout v míse pod utěrkou.Vypadá to složitě, ale ve skutečnosti tomu tak není. Správný houskový knedlík má být opravdu tvrdý, kompaktní. Né rozpouštěcí v omáčce tak jak je většinou podáván v hospodách.

  • Terka | 21. 12. 2010 13:46

    Děkuji, dělala jsem poprvé domácí a i když praskly (lehce ale to asi proto, že jsem je vařila moc zprudka), tak jsou křehké a moc dobré. Jen místo housky jsem dala chleba, místo mléka acidofilní mléko a trochu oleje, tak 2 lžíce.

  • Jancza Marek | 3. 7. 2009 19:06

    Taky jsem zkoušela - výborné, jednoduché! Dala jsem trochu oleje do těsta a nepraskly!

  • Jancza Marek | 21. 6. 2009 15:45

    Dala jsem do těsta trochu oleje, a hle - nepraskly!

  • blanka peterkova | 9. 2. 2009 10:32

    Právě jsem dovařila a jsou moc dobré. Chválím. Jen mi take malicko praskly...delala jsem je na pare 20min.

  • karolina | 25. 6. 2008 16:59

    Já jiné knedlíky nikdy nevařím, ale místo mléka dávám vodu . Do těsta dávám prášek, ale lze místo prášku zadělat těsto č e r s t v o u vodou Magnesie (nevyprchaná). Ještě jedna připomínka - knedlíky je nutno okamžitě po uvaření nakrájet na plátky.

  • Ladislav Dorazin | 25. 6. 2008 15:00

    Taky tyhle knedlíky se dají vařit v hrníčku,jen to vajíčko rozdělíme na žloutek a bílek a s bílku ušleháme sníh.Potom není třeba dávat prášek do pečiva,nebo stačí jen půl.Vyzkoušejte!

  • Iva Kvasniaková | 25. 6. 2008 11:11

    Knedlíky jsou opravdu skvělé, lepší než kynuté. Už se u nás jiné nedělají. Díky

  • petra šmejkalová | 29. 2. 2008 11:54

    Knedliky jsou moc dobré,nadýchané .Dávam 1.Jenom mi při vaření praskly.Hnětla jsem dlouze ijsem pomalu vařila ,nevíte někdo čím se to stává.Ukvasnic se mi to nestává.Děkuji

  • petra | 29. 2. 2008 11:50

    knedliky jsem uvarila ,jsou výborné,ale vzdy mězezdola prasknou,i kdyz je varím pomalu,nevíte někdo radu?

  • venyss | 12. 2. 2008 17:33

    Knedlíky jsou moc dobré.Také jsem vařila 15 minut. Jsou rychlé a já hlavně oceňuji čas, který je ušetřen kypřícím práškem na kynutí..manžel říkal, že už jiné knedlíky nechce...

  • lenka žilková | 6. 1. 2008 14:07

    Nic moc,nenadchly nás.

  • Iva Rácová | 27. 10. 2007 19:29

    Knedlíky jsem vždy kupovala, tyto jsou nejen rychlé,levné, ale i dobré a zvládne je fakt každý, děkuji za recept

  • Romana Radová | 24. 10. 2007 15:16

    Knedlíky jsou bezva!!!Vzhledem k tomu,že nemám doma starší rohlíky,jsem použila strouhanku a fakt dobré!!!Vařila jsem je asi 15minut a bylo to akorát.Recept je velice rychlý,fakt díky.Romča

  • Ivetka | 22. 10. 2007 12:22

    Opravdu jsou pro každého! Já vždycky dělala z prášku, ale tyhle jsem zvládla na jedničku:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky Houskové
Přílohy Knedlíky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Houska Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulová polévka se sýrem

Cibulová polévka se sýrem

Zapekané brambory s pórkem

Zapekané brambory s pórkem

Salámové špízy

Salámové špízy

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Studentské rychlolangoše

Studentské rychlolangoše

Cheesecake IV.

Cheesecake IV.

Ořechová roláda s rumem

Ořechová roláda s rumem

Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky

Janina křenová omáčka s hrníčkovými…

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

95
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
63
Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky
Míchaná vejce (nejen) s…
49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
46
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
45
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
AHA.cz Zklamání Patricie Pagáčové? Místo princezny jen služka

Zklamání Patricie Pagáčové? Místo princezny jen služka

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Marek Ztracený na startu své ZPÁTKY TOUR: Pro fanoušky se hádal a riskoval život!

Marek Ztracený na startu své ZPÁTKY TOUR: Pro fanoušky se hádal a riskoval život!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy 5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

  • Recepty.cz
  • Houskové knedlíky pro každého
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact