• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Houskové knedlíky pro každého
Napište svůj komentář k receptu

Houskové knedlíky pro každého

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 11
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houskové knedlíky pro každého
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2,50
      hrnek polohrubá mouka
    • 2
      ks houska nakrájené na kostky
    • 1
      hrnek mléko vlažné
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva 3/4-1

Postup přípravy receptu

1
V misce smícháme mouku, sůl, vajíčko a mléko.
2
Do těsta přidáme kostky pečiva, pořádně promícháme. Vytvoříme 3 menší šištičky (dobře se tvarují rukama namočenýma ve studené vodě) a vložíme do vroucí osolené vody.
3
Po vyplavání vaříme a jestli jsou hotové zkouším špejlí, jinak to bohužel nepoznám.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marta | 9. 8. 2011 21:35

    To co popisujete je opravdu složitgé a už to nejsou knedlíky pro každého. Nicméně zkoušela jste tyto knedlíky? jsou tuhé a s těmi hospodskými nemají vůbec nic společného!

  • Jirka | 25. 6. 2011 22:56

    K rozdělání těsta je nejlépe použít sodovku (tu co se připravuje z bombiček). Nepřidávat žádné kypřící prášky. Po zadělání těsta, necht těsto odpočinout (nejlépe ca 1 hod)pak přidat nakrájené rohlíky, necht opět odpočinout (ca 15 min)a pak z těsta vytvarovat šišky. Dobře se to opravdu dělá mokrejma rukama. Každou šišku je dobré dát do mokrého mikrotenového sáčku (ten ze samoobsluh)a v tom vařit. V sáčku se před vařením dá případně šiška ještě vytvarovat. Pak vařit ve slané a opravdo vroucí vodě 30 minut.Pak nakrájet nití nebo kráječem. Je dobré je necht trochu odpočinout v míse pod utěrkou.Vypadá to složitě, ale ve skutečnosti tomu tak není. Správný houskový knedlík má být opravdu tvrdý, kompaktní. Né rozpouštěcí v omáčce tak jak je většinou podáván v hospodách.

  • Terka | 21. 12. 2010 13:46

    Děkuji, dělala jsem poprvé domácí a i když praskly (lehce ale to asi proto, že jsem je vařila moc zprudka), tak jsou křehké a moc dobré. Jen místo housky jsem dala chleba, místo mléka acidofilní mléko a trochu oleje, tak 2 lžíce.

  • Jancza Marek | 3. 7. 2009 19:06

    Taky jsem zkoušela - výborné, jednoduché! Dala jsem trochu oleje do těsta a nepraskly!

  • Jancza Marek | 21. 6. 2009 15:45

    Dala jsem do těsta trochu oleje, a hle - nepraskly!

  • blanka peterkova | 9. 2. 2009 10:32

    Právě jsem dovařila a jsou moc dobré. Chválím. Jen mi take malicko praskly...delala jsem je na pare 20min.

  • karolina | 25. 6. 2008 16:59

    Já jiné knedlíky nikdy nevařím, ale místo mléka dávám vodu . Do těsta dávám prášek, ale lze místo prášku zadělat těsto č e r s t v o u vodou Magnesie (nevyprchaná). Ještě jedna připomínka - knedlíky je nutno okamžitě po uvaření nakrájet na plátky.

  • Ladislav Dorazin | 25. 6. 2008 15:00

    Taky tyhle knedlíky se dají vařit v hrníčku,jen to vajíčko rozdělíme na žloutek a bílek a s bílku ušleháme sníh.Potom není třeba dávat prášek do pečiva,nebo stačí jen půl.Vyzkoušejte!

  • Iva Kvasniaková | 25. 6. 2008 11:11

    Knedlíky jsou opravdu skvělé, lepší než kynuté. Už se u nás jiné nedělají. Díky

  • petra šmejkalová | 29. 2. 2008 11:54

    Knedliky jsou moc dobré,nadýchané .Dávam 1.Jenom mi při vaření praskly.Hnětla jsem dlouze ijsem pomalu vařila ,nevíte někdo čím se to stává.Ukvasnic se mi to nestává.Děkuji

  • petra | 29. 2. 2008 11:50

    knedliky jsem uvarila ,jsou výborné,ale vzdy mězezdola prasknou,i kdyz je varím pomalu,nevíte někdo radu?

  • venyss | 12. 2. 2008 17:33

    Knedlíky jsou moc dobré.Také jsem vařila 15 minut. Jsou rychlé a já hlavně oceňuji čas, který je ušetřen kypřícím práškem na kynutí..manžel říkal, že už jiné knedlíky nechce...

  • lenka žilková | 6. 1. 2008 14:07

    Nic moc,nenadchly nás.

  • Iva Rácová | 27. 10. 2007 19:29

    Knedlíky jsem vždy kupovala, tyto jsou nejen rychlé,levné, ale i dobré a zvládne je fakt každý, děkuji za recept

  • Romana Radová | 24. 10. 2007 15:16

    Knedlíky jsou bezva!!!Vzhledem k tomu,že nemám doma starší rohlíky,jsem použila strouhanku a fakt dobré!!!Vařila jsem je asi 15minut a bylo to akorát.Recept je velice rychlý,fakt díky.Romča

  • Ivetka | 22. 10. 2007 12:22

    Opravdu jsou pro každého! Já vždycky dělala z prášku, ale tyhle jsem zvládla na jedničku:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky Houskové
Přílohy Knedlíky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Houska Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Díratá buchta z čokoládových figurek

Díratá buchta z čokoládových figurek

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Šlehačkový koláč

Šlehačkový koláč

Pařeznická bramboračka

Pařeznická bramboračka

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Květákové těstoviny se šunkou a nivou

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Jednoduchá avokádová pomazánka

Jednoduchá avokádová pomazánka

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

73
Francúzska cibuľová polievka
Francúzska cibuľová…
68
Pečená sýrová cuketa
Pečená sýrová cuketa
62
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
44
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
42
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Houskové knedlíky pro každého
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact